Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem :

Uruchamiając centralny zamek nie zamyka mi sie klapka paliwa. Sprawdzałem na szrocie czy to nie wina siłownika. Podłączyłem inny i to samo. Gry ręcznie przesunę siłownik i zamknę auto to jest ok. Gdy otworze samochód to sie otwiera ale ponownie nie zamyka i trzeba recznie grzebać w bagarzniku i te osłony wszystkie ściągać . Gdzie może być problem ?

Opublikowano
siłownik sprawdziłem. Podłączyłem pod akumulator i też działa. Jak zamykam centralnym to widać że siłownik reaguje. Konieczne jest rozebranie auta i sprawdzenie instalacji centralnego zamka?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a więc : zamykając samym kluczykiem klapka też się nie zamyka. Odkryłem że jak zamknę pilotem i podejde do drzwi pasażera i przekręce kluczyk w stronę "zamknięcia" to klapka się zamyka. Więc aby auto całe było zamknięte zamykam pilotem + przekluczam drzwi dodatkowo pasażera i klapka wtedy się zamyka. Nie wiem dlaczego tak wlaśnie jest. Ostatnio też mniewam problem że jak chce auto zamknąć to pilotem zamykam i po chwili uruchamiają się światła awaryjne. Trzeba otworzyć i zamknąć na nowo. Sprawdzałem drzwi, okna, bagażnik ale problem też sie powtarza.
Opublikowano

auto kupilem i jest do dorabiany pilot

przejade się do elektryka i dam znać co zdiagnozował. Może to się komuś w następnym czasie przydać :)

Opublikowano

Nic pomocnego raczej nie ma. Teraz jest tak że pilotem immobiliser załączam i zamykają się tylko drzwi kierowcy. Reszta nic. Kluczykiem przekręcając w drzwiach dopiero je zamykam. Jak zamykam kluczykiem drzwi pasażera to ów klapka się odziwo też zamyka. Teraz dlaczego naciskając pilotem nie zamykają się drzwi i trzeba kluczykiem? Wygląda na to że pilot i centralny ze sobą nie współgrają. Wina baterii w pilocie ?

@@@EDIT

Wymieniłem baterie w pilocie. Nadal ten sam problem