Skocz do zawartości

Problem z klapką od wlewu paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem :

Uruchamiając centralny zamek nie zamyka mi sie klapka paliwa. Sprawdzałem na szrocie czy to nie wina siłownika. Podłączyłem inny i to samo. Gry ręcznie przesunę siłownik i zamknę auto to jest ok. Gdy otworze samochód to sie otwiera ale ponownie nie zamyka i trzeba recznie grzebać w bagarzniku i te osłony wszystkie ściągać . Gdzie może być problem ?

Opublikowano
  • Autor
siłownik sprawdziłem. Podłączyłem pod akumulator i też działa. Jak zamykam centralnym to widać że siłownik reaguje. Konieczne jest rozebranie auta i sprawdzenie instalacji centralnego zamka?
Opublikowano
  • Autor
podbijam i prosze o pomoc
Opublikowano
Może moduł nie daje sygnału na silownik może instalacja jest uszkodzona. Problemy elektryczne trzeba eliminować poprzez stopniowe sprawdzanie poszczególnych elementów. Nikt przez internet nie naprawi elektryki.
Opublikowano
zamknij drzwi kluczykiem i sprawdż klapkę
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
a więc : zamykając samym kluczykiem klapka też się nie zamyka. Odkryłem że jak zamknę pilotem i podejde do drzwi pasażera i przekręce kluczyk w stronę "zamknięcia" to klapka się zamyka. Więc aby auto całe było zamknięte zamykam pilotem + przekluczam drzwi dodatkowo pasażera i klapka wtedy się zamyka. Nie wiem dlaczego tak wlaśnie jest. Ostatnio też mniewam problem że jak chce auto zamknąć to pilotem zamykam i po chwili uruchamiają się światła awaryjne. Trzeba otworzyć i zamknąć na nowo. Sprawdzałem drzwi, okna, bagażnik ale problem też sie powtarza.
Opublikowano

A zamykanie z pilota masz seryjne czy dorabiałeś?

Ogólnie polecam podpiąć pod komputer, lub do typka od zamków podjechać.

Opublikowano
  • Autor

auto kupilem i jest do dorabiany pilot

przejade się do elektryka i dam znać co zdiagnozował. Może to się komuś w następnym czasie przydać :)

Opublikowano
  • Autor

Nic pomocnego raczej nie ma. Teraz jest tak że pilotem immobiliser załączam i zamykają się tylko drzwi kierowcy. Reszta nic. Kluczykiem przekręcając w drzwiach dopiero je zamykam. Jak zamykam kluczykiem drzwi pasażera to ów klapka się odziwo też zamyka. Teraz dlaczego naciskając pilotem nie zamykają się drzwi i trzeba kluczykiem? Wygląda na to że pilot i centralny ze sobą nie współgrają. Wina baterii w pilocie ?

@@@EDIT

Wymieniłem baterie w pilocie. Nadal ten sam problem

Opublikowano
  • Autor
podbijam temat. Elektryk stwierdził " nie wiem co to może być"