Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy sa do kupienia ringi do jazdy dziennej?? Jakie ringi polecacie do e46 przed liftem, Mam jeszcze jedno pytanie, ostatnio widzialem bmw e46 i miala w halogenach takie mocne czerwone swiatlo, to sa jakies specjalne zarowki czy halogeny??moze ktos ma takie cos
Opublikowano
Ja też planuję zamontowanie ringów tylko jestem zielony w tym temacie i średnio wiem jak je zamontowac, ale poczytaj troche bo wiem, ze sporo o tym pisali :wink:
Opublikowano

Tomusbmw, za ringi do jazdy dziennej uznawane są ringi LED SMD, w kolorze zimny biały, ponieważ mają one najmocniejsze światło. Jednak nie jest to homologowane, ponieważ nie masz na lampie wybitego RL00. Więc jest jakieś tam ryzyko, ale policja nie powinna się czepiać :)

Druga część pytania odnośnie mocnego czerwonego światła w halogenach - zapomnij :mad2: od razu masz po dowodzie rejestracyjnym :nienie:

Opublikowano

Kolego po co moduł DRL komuś? Wystarczy że kupisz przykładowo takie ringi:

http://allegro.pl/ringi-led-smd-bmw-e36-e46-e39-e38-drl-dzienne-moc-i3067799156.html

i masz 3 plusy, wyprowadzasz jeden plus do 12 V po stacyjce żeby mieć DRL, drugi 12 V dajesz pod oświetlenie kabiny żeby mieć Welcome Lights, a trzeci plus możesz sobie podpiąć przykładowo pod postojówki żeby nie mieć błędu spalonej żarówki :) finito

Opublikowano

shaft

moduł do jazdy dziennej działa tak jak to działa w nowszych beemkach, czyli podczas jazdy w dzień ringi swiecą pełną mocą jako światła do jazdy dziennej, podczas włączenia świateł mijania ringi przygasają i świecą słabiej i wtedy działają jako światła pozycyjne. To jest moduł DRL sprzedawany osobno.

szukam