Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
którym bedziemy w środę działać nad zabezpieczeniem lakieru, zakupiłem taki środek:

http://shiningcar.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_4b1b22cda95644cc4eea2a0e2b0154a7.jpg

Także po nałożeniu powłoki, myślę z pomocą kolegi vale46 zrobię profi sesję :D

Czerwony nie nakladaj powloki, nie rob tego bledu masz za ladny samochod na powloke...

Tak ci szkoda czasu aby raz na miesiac nalozyc glaze i wosk a raz na 3 miesiace jakis sealalnt ?

Zadna powloka nie moze sie rownac z dobrze polozonym woskiem i glazem...

Najwyzej nauz powloke na swiatla i w ostatecznosci na felgi ale nie na karoserie... strata pieniedzy, wizerunku auta itd...

Edit :

ok nic nie powiedzialem to MOHS, mialem wylaczone zdjecia, mohs to nie powloka to sealant po prostu a innej formie :) nakladaj nakladaj :)

MOHS to powłoka kwarcowa, nie rozumiem tylko czemu tak bardzo przestrzegasz przed tego typu wynalazkami? Wg mnie efekty po MOHS (o MOHS+ już nie wspomnę) są na bardzo wysokim poziomie jeśli chodzi o szklistość i kropelki, nie bardzo widzę przewagę dobrego glaze'u i wosku (tym bardziej, ze takie kombo to tylko na show car). Jedyne czego powłoki typu MOHS nie oferują to cotygodniowego obcowania z fajnym drogim woskiem z metką ;)

Czerwony, czekamy na efekty!

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Łukasz podpisuje sie pod tym co napisałeś w 100 %. Tym bardziej ze glaze sam w sobie powiększy glebie ale osłabi trwałość wosku.

Miałem przyjemność testować woski swisswaxa oraz zymola i to te z wyższej półki i ja zdecydowanie wole wygląd i szklistosc auta po powłokach .

Opublikowano

MOHS to powłoka kwarcowa, nie rozumiem tylko czemu tak bardzo przestrzegasz przed tego typu wynalazkami? Wg mnie efekty po MOHS (o MOHS+ już nie wspomnę) są na bardzo wysokim poziomie jeśli chodzi o szklistość i kropelki, nie bardzo widzę przewagę dobrego glaze'u i wosku (tym bardziej, ze takie kombo to tylko na show car). Jedyne czego powłoki typu MOHS nie oferują to cotygodniowego obcowania z fajnym drogim woskiem z metką ;)

Czerwony, czekamy na efekty!

Nie bede wchodzil w debate czy lepiej powloke czy sealant/glaze + wosk (i nie chodzi tylko o kropelkowanie czy tam blysk tylko rownierz oglebie koloru i inne aspekty praktyczne i wizualne oraz o trwalosc powlok i co z nimi robic jak zaczynaja sie rysowac...), sa fora wyspecjalizowane ktore o tym rozmawiaja bew wplywu zdania producentow powlok lub woskow... Jeszcze na jasnych kolorach faktycznie moze roznica byc bardziej zalezna od punktu siedzenia, za to w ciemnych kolorach nie uda ci sie miec takiej glebi i blysku przy powloce jak przy wyspecjalizowanych glaze/sealant wosk. Z drugiej strony tak, wosk trzeba powtarzac raz w mieisacu aby efekt byl obecny.

Jak chodzi o MOHS jest to faktycznie bardzo fajny produkt ale blizej mu do sealantu niz do powloki typu Ceramico pro 9H (oprocz w materialach reklamowych oczywiscie):

- prostosc polozenia i sposob polozenia

- krotki okres dzialania w stosunku do powlok tradycyjnych blizej mu tutaj do deklarowanych 6 miesiecy dzialania sealantow niz do 4 lat deklarowanych powlok

- mozliwosc nanoszenia wosku jako powloki ochronnej (zamiast Cure) co pozwala na naprawde uzyskania fajnego efektu (blysk MOHS + np wyspecjalizowany wosk)

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tez mam buteleczke cure i uzywalem do przyciemnienia koloru :arrow: daje rade bardzo, bylem mocno zdziwiony. Powloki nie mam bo lubie co chwile czyms nowym nasmarowac :mrgreen:

Sorry za Ot, bedziesz na zlocie Rivasi ?

Opublikowano

Dzisiaj z kolegą tgorka działaliśmy z nałożeniem powłoki Mohs a dokładniej pisząc ja tylko pomagałem całą robotę odwalił Tomek za co chciałem mu serdecznie podziękować bo naprawdę robił to jak dla siebie :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Wielkie dzięki Tomku, kilka zdjęć z prac i efektu końcowego, jedynie jutro rano muszę spryskać jakimś preparatem chyba cure czy coś takiego :?

http://images67.fotosik.pl/5/c3344a914ebd4d5fgen.jpg

http://images66.fotosik.pl/5/d2afd3a3d94d535e.jpg

http://images68.fotosik.pl/5/f5b685282727944d.jpg

Zdjęcia zrobione telefonem ale następne postaram się zrobić profi z kolegą Vale46.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Powłoka tak bez korekty? czy już wcześniej robiłeś polerke?

Samochód był przecież niedawno malowany, dlatego korekta nie była potrzebna :)

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Dzisiaj z kolegą tgorka działaliśmy z nałożeniem powłoki Mohs a dokładniej pisząc ja tylko pomagałem całą robotę odwalił Tomek za co chciałem mu serdecznie podziękować bo naprawdę robił to jak dla siebie :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Wielkie dzięki Tomku, kilka zdjęć z prac i efektu końcowego, jedynie jutro rano muszę spryskać jakimś preparatem chyba cure czy coś takiego :?

Oj tam oj tam :) Nie gadaj bo się czerwienie :)

Fajnie że mogłem pomóc :)

Co do korekty zrobiliśmy inspekcje całego auta Sun-gunem i z wyjątkiem 2 poprawek nie była absolutnie potrzebna.

Ryzyko było tylko takie że Czerwony wracając do domu może natknąć się na deszcz - co nie byłoby najlepsze dla powłoki która się jeszcze do końca nie związała, ale pogoda dopisała ;)

A dzisiaj nie spać - tylko smaruj curem i wstawiaj fotki :)

Opublikowano

Oj tam oj tam :) Nie gadaj bo się czerwienie :)

Fajnie że mogłem pomóc :)

Co do korekty zrobiliśmy inspekcje całego auta Sun-gunem i z wyjątkiem 2 poprawek nie była absolutnie potrzebna.

Ryzyko było tylko takie że Czerwony wracając do domu może natknąć się na deszcz - co nie byłoby najlepsze dla powłoki która się jeszcze do końca nie związała, ale pogoda dopisała ;)

A dzisiaj nie spać - tylko smaruj curem i wstawiaj fotki :)

Właśnie, niestety ale mi się przyspało :oops:

Dopiero co wstałem ale zaraz idę nakładać cure i czyścić wnętrze auta no i pakowanie na jutrzejszy wyjazd do Ułęża :D

Jak uda mi się spotkać z Dawidem (vale46) to zrobię profi sesję a jak nie to wrzucę foty z fona :)

A podziękowania Tomku się należą bo wykonałeś bardzo dobrą robotę :cool2:

Dobrze, że dołożyłeś dystans :cool2: czekam na sobotę, muszę zobaczyć tego Performance'a :D

Dzięki, dołożenie dystansu naprawdę poprawiło wygląd felg które wyszły z ukrycia :)

Do zobaczenia w sobotę w Ułężu. :D

Opublikowano
jest moc :8) też z chęcią zobaczę te Wasze projekty w sobotę! a pamiętam to auto jako prelci z poprzedniego spotu. Teraz to inny świat :cool2:
http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano

Dobre posunięcie. Samochód z taką powłoką błyszczy się jak psu sam wiesz co :wink:

Skąd Ty bierzesz takich dobrych kolegów :?

U nas w Krakowie tylko jedno można dostać za darmo.

I myślę, że wiecie co mam na myśli... :bokser: :mrgreen:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
Kolego nightshabes, proponuje zamowic stara maske na allegro lub dwie, i troche pokrecic szlifierka, i jak w nic bedziesz sam to robil.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
A po co maskę ?! Ja sie naczytałem , naogladalem , podpatrzylem chłopaków przy pracy a potem na czarnej rocznej 911 4s uczyłem . Co prawda narobiłem sie razy cztery bo sie bałem zeby nic nie popsuć ale sie udało ;)
Opublikowano
Kolego Nightsabes777 jakby co przyjeżdżaj do nas na Śląsk :) Zapraszamy ;)

Dokładnie Seba, zapraszamyt ;)

jest moc :8) też z chęcią zobaczę te Wasze projekty w sobotę! a pamiętam to auto jako prelci z poprzedniego spotu. Teraz to inny świat :cool2:

Dziękuję, teraz to faktycznie całkiem inne auto :wink: do zobaczenia w sobotę :)

A po co maskę ?! Ja sie naczytałem , naogladalem , podpatrzylem chłopaków przy pracy a potem na czarnej rocznej 911 4s uczyłem . Co prawda narobiłem sie razy cztery bo sie bałem zeby nic nie popsuć ale sie udało ;)

Potwierdzam, Tomek zna się na rzeczy :cool2:

Opublikowano

Jestem już po zlocie w Ułężu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony osiągami mojego Turasa :D

Startowałem tylko na 1/4 mili i w klasie od 2000cm3 do 3000cm3 byłem najlepszy a startowałem jako jedyny w nadwoziu Kombi, większość to coupe 335i++ także nie łudziłem się nadzieją i potraktowałem ten start jako zabawę po przejazdach treningowych czasy nie były najlepsze po otrzymaniu kilku wskazówek od kolegów kacpercio i kolegi plastick w próbach mierzonych do konkursu po pierwszym przejeździe miałem czas 14,340 i jadąc z mocno z modyfikowanym BMW E36 z silnikiem Subaru które posiadało 500 koni na starcie uzyskałem niewielka przewagę ale po połowie trasy E36 zaczęło odchodzić delikatnie, nagle dosłownie przed końcem mety w E36 coś strzeliło i stanęło, w ten sposób udało się wygrać ale czas nie był rewelacyjny przez zły start i spóźnienie na starcie, następny przejazd miałem niestety bez przeciwnika ponieważ w wymienionej wcześniej E36 padł docisk sprzęgła i kolega się wycofał a czasy na treningach miał znakomite bo schodził poniżej 13-stu sekund, także prawdopodobnie to on wygrałby te zawody w tej klasie.

Drugi przejazd był zdecydowanie lepszy i moim celem było zejście poniżej 14-stu sekund co mi się udało i uzyskałem czas 13,954 może dlatego że jechałem bez stresu bo nie miałem przeciwnika, ten czas już był najlepszy spośród wszystkich startujących gdzie mocno podkręcone 335i ++ uzyskiwały czasy delikatnie powyzej 14-stu sekund, ostatni przejazd trzeci postanowiłem sobie wziąć na luzie i start oraz czas reakcji był bardzo dobry i uzyskałem czas 13,653 :D :D :D to był czas którego już nikt nie pobił i nawet w klasie open gdzie startowały same M3 E92 i E46 miały gorsze czasy niż mój :cool2:

Także mój turas został okrzyknięty mianem Turas 335d++ BMW M3 killer.

Jak znajdę trochę czasu to wrzucę skany wyników pomiarowych.

Bardzo udany zlot i polecam wszystkim za rok na przybycie :cool2: :cool2: :cool2:

kilka zdjęć:

IMG_6246.JPG

10574279_1456761981260910_3426962457363758387_n.jpg?oh=6a0dcd119746bd8eacf7189c99bfb8fa&oe=54493014&__gda__=1413922372_38982a7965e14367dba63724d8300d11

10486053_1456762174594224_1076103275275756260_n.jpg

10552450_1456762237927551_1764132983784626655_n.jpg

Zdjęcia akurat zrobione przez żonę dziquska Dominikę, bardzo dziękuję bo u mnie padła komórka i nie mogłem zrobić żadnego zdjęcia :cry: :(

Opublikowano

Jest potecjal w tych 335 d !!!!!! wiedzialem ze zmiazdzysz konkurencje :>

!! K I LL E R !!

czyli co wszyscy wlasciciele m3 nastepne auto to 335d +program hahahh .... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

a tylko Ty byles 335d++ na tym zlocie ? czy by.y jeszce jakies zmodyfikowane 335d ?

Opublikowano
jadąc z mocno z modyfikowanym BMW E36 z silnikiem Subaru (toyoty supry, 2jz GTE) które posiadało 500 koni na starcie uzyskałem niewielka przewagę ale po połowie trasy E36 zaczęło odchodzić delikatnie, nagle dosłownie przed końcem mety w E36 coś strzeliło i stanęło, w ten sposób udało się wygrać ale czas nie był rewelacyjny przez zły start i spóźnienie na starcie, następny przejazd miałem niestety bez przeciwnika ponieważ w wymienionej wcześniej E36 padł docisk sprzęgła (padla skrzynia z m3 e46) i kolega się wycofał a czasy na treningach miał znakomite bo schodził poniżej 13-stu sekund, także prawdopodobnie to on wygrałby te zawody w tej klasie. (mial 12,91 ET+RT, najlepsze ET+RT podczas calych zawodow w ogole)

reakcji był bardzo dobry i uzyskałem czas 13,653 :D :D :D to był czas którego już nikt nie pobił i nawet w klasie open gdzie startowały same M3 E92 i E46 miały gorsze czasy niż mój :cool2:

Także mój turas został okrzyknięty mianem Turas 335d++ BMW M3 killer. z tego co wiem to dwie m3 dkg startowaly niebieska matowa miala 13.1 ET (13.2 ET+RT) oraz niebieska metalic (13,4 ET, 13,5 ET+RT)byl jeszcze gpower - 12,89 ET (najlepszy na zawodach, 13,2 - ET+RT)

Jak znajdę trochę czasu to wrzucę skany wyników pomiarowych.

Bardzo udany zlot i polecam wszystkim za rok na przybycie :cool2: :cool2: :cool2: Potwierdzam ;) :cool2: bylo super, Gratuluje szybkiego auta :cool2: , kombii w dieslu pokazalo klase ;) w ogole diesle szly tego dnia lepiej nie benzyny, kacpercio w swoim 330d zrobil czas 13,78 a ma 60 koni mniej niz Ty

Opublikowano
ET - czas przejazdu bez czasu reakcji kierowcy

RT - czas reakcji kierowcy od momentu zapalenia sie zielonego do ruszenia

ET+RT = :)

czlowiek sie cale zycie uczy dzieki