Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem nie moge odkecic wiskozy z silnika m50b20 nie posiadam juz pompy wspomagania jak i tego paska nie moge sobie z tym poradzic znacie jakis sposob na jej odkrecenie bo jest dobra a w tym silniku co mam w budzie mi sie rozwalilo lozysko
Opublikowano
Bez paska bedzie troche cieżko, ale potrzebujesz klucz najlepiej obcięty z drugiej strony zeby było dobrze bic młotkiem dośc sporym .Bijemy pionowo od góry I NAJWAŻNIEJSZE TAM JEST LEWY GWINT :cool2:
KOZIOL
Opublikowano

długi klucz 32mm

młotek

brecha

brechę zapierasz pomiędzy ośkę pompy a jedną ze śrub mocujących koło pasowe pompy. Zakładasz klucz na wisko i pukasz młotkiem. Odkręcaj w prawo, bo tam jest lewy gwint.

Opublikowano (edytowane)
klucz 32 i w niego mlotkiem energicznie w prao w strone kierowcy tam jest lewy gwint proponuje pozniej szczotka drucuiana oczyscic gwint na pompie odpal motor i szczotka na gwint puzniej pokryj go smarem miedzianym Edytowane przez jedynakk
jedynakk
Opublikowano

Przerabiałem

wcale nie musi puścić po waleniu młotkiem (zazwyczaj pomaga).

W moim przypadku zablokowałem koło pasowe kluczem, na klucz 32 długa rura i poszło bez szarpania, ale za to z przyłożeniem sporej siły (sądząc po długości rury - 1.5 metra).

pozdr.

Mariusz