Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Możecie sprawdzić czy w waszych F30 przy ustawieniu świateł na A palną się światła tylnie? Właśnie wracam z trasy i kierowcy na CB mówili, że nie mam tylnich świateł, zatrzymałem się i faktycznie tylnie się nie palą.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Moge jeździć w położeniu A w nocy? Chyba jest tam jakiś czujnik zmierzchu bo praktycznie cały czas mam na A i w nocy świecą.
Opublikowano

w pozycji A mijania włączają się, gdy robi się 'ciemniej', w nocy itp itd (wtedy też świecą się tylne). Dodatkowo w pozycji A (o ile masz te opcje), gdy świecą mijania, światła skręcaja oraz przy niskich prędkościach włącza się doświetlanie zakrętów (przez światła przeciwmgielne). Gdy jest widno, świecą światła dzienne (ringi + pasek na górze) ale tylne światła są wyłączone.

Gdy zaś włączysz światła mijania ręcznie, to one po prostu świecą, bez funkcji skręcania ani doświetlania zakrętów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a jak to zmienic w komputerze? poprzez i-drive?

Przyłączę sie do pytania. Ja takiej opcji w sekcji światła nie widzę

Opublikowano

Da sie to zrobic jedynie poprzez kodowanie modulu.

Wg. europejskiego prawa samochody wyposazone w swiatla do jazdy dziennej nie musza miec wlaczonych tylnych swiatel przed zmrokiem.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Swiecace w sloneczny dzien swiatla tylne moga wprowadzac w blad jadacych z tly, moga byc mylone ze stopami. Dalatego w dzien swieca tylko przody - takie znalazlem wyjasnienie gdzies w sieci.
  • 2 lata później...