Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co można zrobi żeby poprawić skuteczność hamulców w E46?

Rozumiem że wymiana tarcz, klocków i płynu.

ale czy coś jeszcze? przewody ?

E46 w porównaniu do E90 hamuje jak ponton :x

Opublikowano
Ja na seryjnym zawiasie nie wychamowałem 40 h na 8 metrów przed zobaczeniem tira , no i nestety auto skasowane :(
Opublikowano
zaciski z jarzmami od 330d/i albo od m3 - klocki ds performacne lub ebc ,tarcze brembo oro, albo turbo groove, przewody w oplocie, płyn rbf600/660 albo inne sportowe atf, pompę ham od 330 itd
Opublikowano
E46 hamuje całkiem dobrze z seryjnymi zestawami, porównując do wielu innych samochodów z przed 10 lat. Oprócz klocków, tarcz, płynu d dobrym stanie, należy otrzymywać w bardzo dobrym stanie zawieszenie. Miałem kombika, uwierzcie mi, po wymianie części zawieszenia (dwa amorki tylne, wahacze przednie i coś jeszcze ale nie kojarzę) zmiana była zdecydowanie na duży plus. Zawieszenie jest ważne ponieważ bujanie auta ma wielki wpływ na działanie ABS-u. Zresztą co do samego ABS-u w e46, to jest on naprawdę świetny. Kiedy kupiłem BMW porównywałem jego działanie z innymi na odcinku drogi, był i suchy asfalt i mokry i mokry z piaskiem po jednej stronie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na swoje hamulce nie nie narzekam Z przodu i z tyłu zimmerman sport do tego z przodu klocki jurid a z tyłu textar. Hamuje rewelacyjnie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Moim zdaniem tak jak pisałem już parę razy na forum - rzeczywiście w mieście hebel jest ostry, ale po ostrzejszej przepychance vs. ( miejskiej ) słabnie, bardziej to czuć w trasie. Niestety.

Chociaż rzeczywiście mając na względzie inne samochody to hamuje najlepiej i najbardziej przewidywalnie.

Też trzeba pamiętać że e46 nie jest piórkiem, a różnica między coupe a touring też jest odczuwalna.

Opublikowano
a po przesiadce z Astry 2 wydawało mi się że samochód staje praktycznie w miejscu :)
:cool2:

Heh mam to samo wrażenie, jak czasami przesiadam się do ojca Astry i z powrotem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy jeszcze na jakiej nawierzchni było hamowanie i jakie oponki oczywiście bo ja także złego słowa nie mogę powiedzieć na te heble .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, tak, inwestujcie w sportowe tarcze klocki i inne bzdety, a na felgi najlepiej nawinąć chiński wąż ogrodowy bo tani i fajnie wygląda. :lol: