Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
235\45\17 , wszystkie wyważone , felgi proste, feli oryginalne używane , a pomimo tego jezdzi się jak na szynach, auto wybiera sam tor jazdy powiem wam strach w oczach, opony chuczą jak cholera ( może wybite? :8) )
Opublikowano
Nie masz przypadkiem nalewanych opon ??? Mialem to samo od ok 60km/h chuczalo jak w walcu, na szczescie tylko chwilowo, szybko sie ich pozbylem..... Nigdy wiecej zadnych nalewek, strach jezdzic :mad2:
Opublikowano
Na dobrej drodze samo wybiera Ci tor jazdy ?? czy na koleinach ?? Na koleinach przy 17-tkach trzeba sie sporo "napracowac" zeby auto utrzymac prosto :D
Opublikowano
no własnie też się nad tym zastanawiałem........ ale masz chyba rację mówiąc o koleinach, ale powiedz drogi kolego dlaczego tak chuczą??? objaw jak zuzuyte łożyska.... no i przy prędkości 120-130 drga auto, co je grane? przypominam że wszystko jest wyważone! :8)
Opublikowano

Auto wybiera samo tor jazdy - to przez koleiny prawdopodobnie

sam jeżdżę na 17 stkach i na koleinach ściąga dość mocno, a na równej

nawierzchni jest ok, ale nic mi nie huczy i nie drga. Jak koła wyważone

to może jakieś luzy na łożyskach??

sie ma

Opublikowano
Drga cale auto ?? moze sam przod lub tyl ?? Ja bym stawial na opony.... wyzabkowane moze, jaki rocznik opon ?? uklad jezdny masz ok i wczesniej na innych felgach nie bylo tego ??
Opublikowano
Drga cale auto ?? moze sam przod lub tyl ?? Ja bym stawial na opony.... wyzabkowane moze, jaki rocznik opon ?? uklad jezdny masz ok i wczesniej na innych felgach nie bylo tego ??

cos mi ten gościu gadał o wyząbkowanych oponkach ale tzn że wybite?

myślicie że to jest przyczyną? :mad2:

Opublikowano
niestety zle, wyzabkowane tzn. ze jak przejedziesz reka po biezniku to czujesz ze jest nierowna wysokoc zabkow bieznika, jak kupujesz to kazdy sprzedawca powie ze sie przytra na rowna, u mnie sie to skonczylo wymiana opon, bo nie chcialy sie wyrownac...
Opublikowano

kupiles je uzywane?? moze ktos cos majstrowal z otworem centrujacym??

odkrec sruby i docisnij felge do piasty, kolo nie powinno sie ruszac gora-dol ani na boki

Opublikowano

Witam.

Właśnie jaka cena takich używek i dlaczego tak ciężko dostępne , przynajmniej u mnie w mieście czyżbym mieszkał aż w tak dużej dziurze , że nikt ich nie ma???

Opublikowano

wyzabkowanie - powstaje gdy w samochodzie sa zuzyte amortyzatory - bieznik opony sciera sie nierowno - powstaja miejsca wyzsze i nizsze .....

jezeli roznica w wysokosci poszczegolnych odcinkow bieznika nie przekracza 1mm to mozesz z tym jezdzic - opony sie ułoza ( dotra ) , jezeli jest wiecej niz 1mm to opony sa do wyzucenia

a wozenie na koleinach - nic z tym nie zrobisz ...

Opublikowano
Co znaczy że opony są wyząbkowane i jak to rozpozać?

sie ma

Przejeżdżasz dłonią po powierzchni opony i jeśli opona jest wyząbkowana to wyczujesz wybrzuszenia - dlatego huczy. Taką opone można spokojnie wyrzucić na śmietnik.

kiedyś

E32 730

E36 318