Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś podczas pobytu u znajomych w miescie Łodzi jakieś h .... próbowały zwinąc Bemke przed liftem , przewiercieli mi zamek w drzwiach dostali sie do środka, przewiercili stacyjke rozblokowali kierownice ale na tym ich umiejętnosci sie skończyły zadowoli sie moją starą kurtką i nawigacją tomtom-a któa była w schowku , a moje pytanie jest wiadome jak to przywróci do poprzedneigo stanu co z kluczykiem który pasuje teraz tylko do bagaznika, jakie moga byc koszty w ASO czy robic na własną ręke jeśli tak to jak ?? czy da sie zamówic stacyjke i zamek drzwi pod org kluczyk w ASO ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miałeś ac? jak tak to z ac. jak nie to musisz zamówić komplet wkładek. pewnie troche kosztują...
Opublikowano
AC jest jutro zadzonie do Sikory pewnie mieli takie przypadki , w nocy na takiej bogatszej dzielnicy same grubsze fury , nie blokowsku, 5m od drzwi do domu :x
Opublikowano

Na szczęście im się nie udało..

Tak jak pisali wyżej rób z AC jeśli masz..

Swoją drogą to w łodzi w przeciągu ostatniego półrocza dwum moim kumplom auta zwineli... :duh:

Co raz gorsze dziadostwo się tam robi.

Opublikowano
Pod sklepem mojego brata w Toruniu goście w biały dzień podjechali lawetą i chcieli ukraść Fiata Punto, i tylko córka właściciela akurat przechodziła i narobiła krzyku więc powiedzieli jej że są ze spółdzielni i że mają nakaz auto zawinąć, dali jej nawet wizytówkę i się zwinęli. Dzień później była policja w sklepie pytać czy brat coś widział :shock:
Opublikowano
to sa plusy auta e60 przed liftem, mozna wejsc do srodka ale nie odpalisz tak latwo, pierwszy lepszy rumun jest za ciemny zeby to ogarnac w prelci, po liftowe ida jak swieze bulki podlaczasz sprzecior i odpalasz w 15sekund :cool2:
Opublikowano

A to gnojki.

Fakt, że im więcej zabezpieczeń, tym więcej czasu "marnuje" złodziejskie nasienie na kradzież. Ponoć (statystycznie-wiadomo na złodzieja niema siły ostatecznie jak jest "zamówienie" i wiedzą, że auto dobrze zabezpieczone to i lawete wezmą) jeśli w ciagu 2-5 minut nie uda sie uruchomić, to odpuszczają. Moje poprzednie auto (pasata) próbowali skubnąć dwa razy i polegli, także zabezpieczenia, które sprawdziły się w tamtym aucie zastosowałem i w tym. Dodatkowo AC oczywiście.

Opublikowano
W ASO mi powiedzieli ze 2 tys za 2 wkłady pod org kluczyk wg Vinu auta - stacyjka i drzwi. mozna zamówic bez problemu ale musi przyjechac osoba wpisana w dowód rejestracyjny
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
gnoje nasze beemki krasc niech sie skupia dalej na tych co przoduja w rankingu passatach i golfach .... a nie statystyki psuc ... :)
Będziesz Miał Wszystko
  • 5 lat później...
Opublikowano

Panowie, żeby nie zakladac nowego tematu....wczoraj w nocy w Łebie próbowali urkaść moje BMW. Jacyś amatorzy, bo im sie nie udalo i zadowolili sie fotelikiem, wózkiem dzieciecym i okularami ze schowka. Takze najbardziej pokrzywdzone jest dziecko... ale samochod takze unieruchomiony...rozwiercili zamek i probowali chyba cos przekodowac, bo klapka od OBD byla otwarta, a samochod nie reaguje na kluczyk. Nie zamyka i nie otwiera, oraz nie zatrzaskuje go w stacyjce. Wyglada to troche jakby padly zegary i caly system navi. Samochod juz w serwisie czeka na ogledziny z ubezpieczalni, ale w sumie jestem ciekaw co popsuli.

Pozdrawiam

Opublikowano
Wygląda na to że CAS został uszkodzony, to w nim są zapisane klucze i mechanizmy ich autoryzacjacji i wiele innych rzeczy. W sumie to i dobrze, ale żeby fotelik? ręce opadają Samochód stał na ulicy?
Opublikowano
Przed kwatera na chodniku. Moze ze 7 metrów od kwater. Nikt nic nie widzial i nie slyszal. Policja przyjechala bo, musiala zdjecia porobili, ale jakos bez przekonania. Na fotelik sie połaszczyli, a co lepsze tak go wyjeli że uszkodzili, bo pasy kotwiczace odcieli i nie wiem czy cokolwiek na nim zyskaja...a jedyny samochod zastepczy z fotelikiem w Gdansku. Brak słów...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale w sumie jestem ciekaw co popsuli.

Pozdrawiam

Co popsuli ? CAS (immo) Ci popsuli. Z jakiego jesteś województwa ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Troche trwalo, ale w sumie cas tylk do przekodowania, do wymiany natomiast wszystkie kluczyki, wklad zamka w drzwiach i w schowku i jakies tam roboty zwiazane z montazem, kodowaniem i lakierowaniem... generalnie serwis wycenil wszystko na 13k. Ciekawe swoja droga ile bym dostal jakby ogledziny wykonywal zwykly rzeczoznawca a nie serwis...
Opublikowano
A można dowiedzieć dlaczego wymiana wszystkich kluczy ?

Pewnie ubezpieczyciel płaci, więc serwis robi tak żeby było najlepiej dla klienta i oczywiście dla nich ;)

Opublikowano
Bo wklad zamka podobno skalada sie z zamka i kompletu kluczy, ktore defacto, zamawiane sa w fabryce. Wiec dostaje zamek wraz z kompletem kluczy. A sa trzy. ...I tak jak kolega napisal ubezpieczyciel placi, a swoja droga ciekawe ile rzeczoznawca ubezpieczalni by wycenil...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo wklad zamka podobno skalada sie z zamka i kompletu kluczy, ktore defacto, zamawiane sa w fabryce. Wiec dostaje zamek wraz z kompletem kluczy. A sa trzy. ...I tak jak kolega napisal ubezpieczyciel placi, a swoja droga ciekawe ile rzeczoznawca ubezpieczalni by wycenil...

No tak wystarczy zrobic nowy grot do wkladu zamka po kodu z cas i tyle. A elektronika zostaje jak jest.

Albo ja po prostu nie rozumiem jakieś kombinacje )))