Skocz do zawartości

E46 320D poślizg, uderzenie boczne w krawężnik (wahacze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
komentarz byl do filmiku.jesli to ty na nim jestes, mozesz poczuc sie urazony.jako kierowca zawodowy powinienes wiedziec, ze drogi publiczne nie sa miejscem na doskonalenie swoich umiejetnosci i stawianie auta bokiem.negowalem i bede negowal takie zachowanie zawsze i wszedzie.jesli to ty w filmiku latasz bokiem pod marketem tesco to jest to debilizm i koniec.odnosnie mnie: 22lata prawo jazdy, 10 lat w motosporcie.setki tysiecy przejechane i nigdy nie stawiam bokiem auta na drodze publicznej badz publicznym parkingu. :mad2: :nienie:
Opublikowano

hehe jak to czytam to śmiać mi się chce :lol: i po raz kolejny komentarz zostawię dla siebie :)

grodt88 odpuść sobie dyskusję z "kolegą" kkx5 tak jak ja to zrobiłem, bo robi się śmietnik na forum a w postach nie ma żadnych słów, które by były powiązane z tematem (poślizg, uderzenie, wahacze!), już nie wspomnę o mechanice na której trzeba się trochę znać a nie tylko lać wodę.

Opublikowano
Przynajmniej ludzie mają co pooglądać kkx5 :) Nikt raczej nie zamierza szybko zakładać kapci i siedzieć na fotelu. No ale niektórzy się z tego cieszą, niektórzy pukają w głowe :) Sztuką jest się ładnie utrzymywać na torze a nie latać dookoła bezsensownie na parkingu.
Opublikowano

dobrze koncze z nim gadke bo to bez sensu skoro mnie obraża (tak to moje filmy)

Sztuką jest się ładnie utrzymywać na torze a nie latać dookoła bezsensownie na parkingu.

Pięknie powiedziane :cool2: po 3 mojej zimie parkingi mnie juz nie cieszą, dobre dla amatorów w golfach 3 zacinających na ręcznym ;) skill rośnie i trzeba szukać bardziej zaawansowanych tras :8)

http://www.youtube.com/watch?v=qtmmvAtcBto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koncz wasc, wstydu oszczedz...nie marnuj czasu na forum...snieg pada...czas na przejazdzke
Opublikowano

To jest opanowanie samochodu, a nie jakieś 20km/h po parkingu.

Co nie zmienia faktu, że kierownik jest bez wyobraźni i stwarza realne zagrożenie dla zdrowia i życia innych ludzi.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że kierownik jest bez wyobraźni i stwarza realne zagrożenie dla zdrowia i życia innych ludzi.

No 320d ma trochę mniejszy wachlarz mocy, więc trzeba czekać na zimę. Mi ogólnie jazda po parkingach mało się podoba. Wole po mało ruchliwych ulicach pośmigać. W nocy to tam nawet nie uświadczysz ani jednego auta. Ciepło raz mi się zrobiło jak jechałem na czoło ze słupkiem ale jakoś to opanowałem :D

Ogólnie to nie mam nic przeciwko jak "drifter" naraża tylko swoje auto na szkody. Jeśli nie stwarza zagrożenia i problemów innym to :cool2: Mi zima pozwala zapomnieć o wadach BMW :D

sorry za offtop

Opublikowano

no nie wiem, ja tu widze dwa rozne swiaty smigac po pustym parkingu a po miescie gdzie ludzie uciekaja przed tym autem na drodze.

Opublikowano
Przepraszam, że napiszę nie na temat ale ważna i zarazem dla Was znawców łatwa sprawa. W Bmw e46, 07/2004 r. po lifcie filtr powinien być przed czy za pompą paliwa, która znajduje się pod kierowcą z dołu. Dzięki wielkie za odpowiedź.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpowiedziałem w drugim wątku.

Jeśli zakładasz wątek z pytaniem, to czekaj cierpliwie, aż ktoś odpowie, bo takie wbijanie się z tym samym w inne tematy nie ma sensu.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
moja historia dobiegła końca i było tak jak wspominaliście, że wahacz i łożysko będzie do wymiany, po wymianie nastała cisza w samochodzie, a po ustawieniu geometrii prowadzi się jak by wyjechało z "salonu" ,co do kosztów wahacz lemfordera i łożysko FAG ok 240zł plus robota niecałe 200 (w tym wymiana przedniego sworznia, bo było już słychać, że ma luz) z góry dzięki za podpowiedzi, a w przyszłości jak by ktoś pytał, to tak to mniej więcej może wyglądać.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ja tez uderzyłem w krawężnik, po wymianie wahaczy drążków i tulei niby jest ok ale jakoś cieżko chodzi kierownica na łukach nie odkreca sie do konca, nie prostuje sie auto, tylko jedzie tak jak ustawie kierownice, i porównałem strone ktora byłą uderzona od drugiej i jakoś lżej chodzi szarpiąc koło. nie wiem czy ma to jakis związek... może to być od płynu do wspomagania albo cos z tym związane ?