Skocz do zawartości

Dobry mechanik linia Otwocka????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Potrzebuję dobrego sprawdzonego mechanika na lini otwockiej który poradzi sobie z paroma zagadnieniami zwiazanymi z e30!!!!

Znacie jakiegoś dobrego i taniego??

Pozdrawiam

Opublikowano
Warsztat w Otwocku na Staszica numer chyba 31 Barankiewicz

robią tylko BMW

tylko uważaj czasem lubią sobie policzyć zawsze pytaj o cenę za całość

a byłeś tam czy tylko o tym zakładzie słyszałeś :?: :?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Ja polecam warsztat "Auto - Kowalczyk" w Józefowie przy ulicy Piłsudskiego 54 (ulica przy torach) tel. 789-32-02. Robią wszystko wlącznie z elektryką i znają się na pewno najlepiej z okolicznych warsztatów. Jest to dosyć duży warsztat i sprawia pozory bardzo drogiego ale w rzeczywistości tak nie jest. Podadzą ci przybliżoną cenę naprawy przed jej wykonaniem. Wystawiają faktury. Robiłem tam swoją E-34 i jestem bardzo zadowolony. Koniec z partaczami... Ich stronka: www.auto-kowalczyk.pl. POLECAM. Jak ktoś chce coś zrobić taniej u prywatnego mechanika za "grosze" w tej okolicy to też mam namiar...
Opublikowano

robią tylko BMW

Bylem tam. Robia tylko BMW. Bylo czuc zapach benzyny. Okazalo sie ze mialem odwrotnie pozakladane przewody paliwowe (czy cos w tym stylu). Pol godziny roboty i zrobione. Cena 100PLN. Gdybym oddal w moim miescie to by pewnie robili tydzien czasu po czym by stwierdzili ze silnik do wymiany. Polecam ten warsztat ale jest jedno ale :norty: Wlasciciel to totalny burak :duh: Co chwile krzyczal na swojego pracownika ktory robil przy moim aucie "DLUGO JESZCZE?" (gdzies mu sie spieszylo). Troche nie wypada mowic tak przy kliencie ktorego byl naprawiany samochod :evil: Przez to mam podejrzenie ze jeszcze cos jest nie tak bo czasem jeszcze czuje benzyne, ale bardzo rzadko w porownaniu z tym co bylo wczesniej.

Opublikowano

robią tylko BMW

To ostatni warsztat do którego oddał bym moje autko.

Po co dawać się naciągnąć i to jeszcze takiemu niemiluchowi jak właściciel tego warsztatu?

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Byłem tam, ceny mają raczej wygórowane ;) Pytając się o części do mojego bmw e36 powiedzieli ze to stary model i nie mają części do mojego samochodu, w międzyczasie przyjechał jakiś koleś e30 to powiedzieli na wejściu , że „do takich starych dziadków to nic nie mają”. Najlepsze było jak mój kumpel, który był ze mną pytał się o jakieś części do e39 to powiedzieli, chyba juz standardowo, że to za stary model :jawdrop:.

Ogólnie to mogę stwierdzić, że poczuli monopol na częśći i zachowują się bardzo butnie w stosunku do klienta :nienie: ale jeśli chodzi o umiejętnośći serwisowe to są naprawdę w temacie i za to duży plus.

• 5 lat później...
  • 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja też Barankiewicza przy normalnych naprawach ze względu na cenę i sposób komunikacji odradzam - chyba , że usterka jest nietypowa i nie masz wyjścia

To specyficzne traktowanie - "takich starych nie naprawiamy" - wiadomo że wynika z możliwości wzięcia większej kasy .

Po co blokować godzinę pracy mechanika za 100 zł jak można w tym czasie zarobić 200 zł

A co do właściciela - podobno kiedyś prowadził restaurację potem pojawiło się sporo BMW i nie bardzo kto miał zagospodarować ich naprawy stąd pomysł , na autach się znać nie musi ma od tego mechaników a że nieprzyjemny czasem kwestia wyboru czy mu to przeszkadza czy nie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o warsztaty BMW to nie pierwszy taki warsztat który ma takie podejscie do klienta. WFK w Wejeherowie to na e30 już nie patrzą (głupia wymiana tulejiu belki to powiedzieli że dużo roboty i nie wiadomo czy wyjdą) Na e34 to tylko jeśli silniki m50. Ale widocznie tak ma być, e30 do muzeum i tyle hehehehe... Na nowszych się zarabia nie trzeba myśleć, są komputery, podpiecie 50, diagnoza 50 wiec 10minut roboty i 100 jest. Już dawno nie słyszałem o dobrym warsztacie co robi stare bawarki,
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,zapraszam do Otwocka na ul.Staszica 30/32 napewno da się naprawić twoje auto.

A co do cen jak nie którzy tutaj wypisują JEŚLI MACIE STARE AUTO,TO ZNACZY ŻE MAM BRAĆ MNIEJ PIENIEDZY?BO STARE?ZA NOWE PŁACI SIE TAK SAMO WZGLĘDEM CZASU PRACY I TEGO CO NALEŻY ZROBIĆ PRZY AUCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZA TYM JAK DO OKOŁA NIKT NIE PORADZI SOBIE Z PEWNYMI PROBLEMAMI TO DOPIERO JEDZIECIE DO NAS,A TAK TO ALBO DZWONICIE I PYTACIE JAK NAPRAWIĆ ALBO PRZYJEŻDŻACIE MY DIAGNOZUJEMY,POTEM SIĘ UMAWIAMY NA KONKRETNY TERMIN I CO?WAS NIE MA,BO ROBICIE U KOGOŚ INNEGO I MÓWICIE CO U NAS ZDIAGNOZOWANO!!!

Opublikowano
Witam,zapraszam do Otwocka na ul.Staszica 30/32 napewno da się naprawić twoje auto.

A co do cen jak nie którzy tutaj wypisują JEŚLI MACIE STARE AUTO,TO ZNACZY ŻE MAM BRAĆ MNIEJ PIENIEDZY?BO STARE?ZA NOWE PŁACI SIE TAK SAMO WZGLĘDEM CZASU PRACY I TEGO CO NALEŻY ZROBIĆ PRZY AUCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZA TYM JAK DO OKOŁA NIKT NIE PORADZI SOBIE Z PEWNYMI PROBLEMAMI TO DOPIERO JEDZIECIE DO NAS,A TAK TO ALBO DZWONICIE I PYTACIE JAK NAPRAWIĆ ALBO PRZYJEŻDŻACIE MY DIAGNOZUJEMY,POTEM SIĘ UMAWIAMY NA KONKRETNY TERMIN I CO?WAS NIE MA,BO ROBICIE U KOGOŚ INNEGO I MÓWICIE CO U NAS ZDIAGNOZOWANO!!!

1.

[...]POZA TYM JAK DO OKOŁA NIKT NIE PORADZI[...]

powinno być "[...]POZA TYM JAK DOOKOŁA NIKT NIE PORADZI[...]"

2.

[...]Otwocka na ul.Staszica 30/32 napewno da się[...]

powinno być "[...]Otwocka na ul.Staszica 30/32 na pewno da się[...]"

3.

[...]A co do cen jak nie którzy tutaj wypisują[...]

powinno być "[...]tA co do cen jak niektórzy tutaj wypisują[...]"

4.

[...]MY DIAGNOZUJEMY,POTEM SIĘ UMAWIAMY NA KONKRETNY TERMIN I CO?WAS NIE MA,BO ROBICIE U KOGOŚ INNEGO[...]

nie płaczemy na forum! A robią gdzie indziej bo może mają sporo taniej.

W związku z powyższym muszę spytać: w której klasie jesteś??