Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,ostatnio wziołem sie za swap kolegi e30.siedział tam silnik 2.0 w automacie,w tym momencie wsadziłem m20b25 podłączyłem wszystko oprócz instalacji i tu tkwi mój problem ponieważ przy lewarku zmiany biegów jest jakaś kosta co mam z nią zrobić,ogólnie potrzebuje żeby ktoś mi powiedział co gdzie mam podłączyć.silnik jest z 89r a buda z 88.Pozdrawiam i czekam
Opublikowano
no ok może i być od wstecznego ale w tej kostce jest z 6 kabli,druga sprawa jest taka że jest wszystko podlączone a rozrusznik nie kręci i nie wiem gdzie mam szukać.koledzy pomóżcie bo samochód jutro musi wyjechac z garażu poniewaz znajomy ma pilny wyjazd a ja nie wiem co robić :mad2:
Opublikowano
patrz mase ! ja u siebie mialem tak samo przy wymianie silnika. zero reakcji na przekrecenie kluczyka. zobacz czy masz dobrze mase podlaczona do silnika i przy rozruszniku.
Opublikowano

a sterownik zostawileś od m20b20?

ta kostka jest od dźwigni biegów skrzyni automatycznej- auto Ci nie odpali dopóki nie zrobisz zwory na dwóch pinach tak żeby komp widział że jest w pozycji P.

Weź lewarek z automatu podepnij pod kostkę i ustaw dzwignię na P powinno zacząć krecić...

Opublikowano
kolego jak rozwiazales problem, napisz w jaki sposob, bo moze ktos szukac i nie potrzebnie zakladac kolejny temat :)
Opublikowano
tak jak powiedział kolega Jarosz podłączyłem lewarek i rozrusznik kręci,potem doszedłem i złączyłem dwa kable jest git :cool2: , natomiast co do kolektora to zmieniłem bo beta ma gaz a nie chciało mi sie wiercić dziur na gaz,lecz teraz mam następny problem przy kreceniu rozrusznikiem strzela w tłumik i nawet nie odpali z podlania i tak myślę że to może byc źle ustawiony palec.dzisiaj to ogarne i jak coś podziele sie z wami infem.Pozdrawiam