thestructor Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Takie szybkie pytanie: Nie mam dostępu komfortowego, ale tak na logike to kluczyka i tak sie nigdzie nie dokuje - moze być w kieszeni itd. to znaczy ze łączy sie z autem falami radiowymi czy inną noweczesną techniką :mrgreen: Idąc dalej tym tropem - czy nie można skonfigurować auta tak, aby sie otwierało kiedy się zbliżam? Mam wrażenie ze dostęp komfortowy jest we wszystkich F10, wystarczy tylko aktywować w komputerze. Wątpie aby były jakieś dodatkowe czujniki w drzwiach itd Jak ktoś ma wiedzę na ten temat, prośba o info. Hmmmm
Marcin. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Według mnie są czujniki w klamkach.
JackH Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czujników jest przynajmniej kilka. Samochód zamykasz przez dotknięcie górnej części klamki a otwierasz wkładając rękę za klamkę. Czynności są możliwe tylko od strony po której jest kluczyk. Dotyczy również bagażnika. Ponadto samochód wie czy kluczyk jest w środku czy na zewnątrz auta. Mając komfort i elektryczne domykanie bagażnika otrzymujemy dodatkowo możliwość otwarcia bagażnika ruchem nogi pod zderzakiem.
thestructor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 "ruchem nogi pod zderzakiem" nazywaj rzeczy po imieniu, musisz kopnąć auto :mrgreen: Czyli nie bede mial dostepu komfortowego :roll: Hmmmm
JackH Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ja ciągle jestem zadowolny. Działa z odległości przyjamniej kilkunastu centymetrów. Przydatne również gdy samochód jest brudny.
habzimierz Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dostep komfortowy jest wtedy komfortowy gdy dziala a gdy szwankuje (jak u mnie, dosyc czesto, zwlaszcza pod sklepami) to juz taki komfortowy nie jest BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Marcin. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Mając komfort i elektryczne domykanie bagażnika otrzymujemy dodatkowo możliwość otwarcia bagażnika ruchem nogi pod zderzakiem. Dziwne, bo u mnie otwieranie klapy bagażnika ruchem nogi nie działa.
JackH Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opcja została wprowadzona od września 2011.
thestructor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Mając komfort i elektryczne domykanie bagażnika otrzymujemy dodatkowo możliwość otwarcia bagażnika ruchem nogi pod zderzakiem. Dziwne, bo u mnie otwieranie klapy bagażnika ruchem nogi nie działa. Musisz mocniej kopnąć :mrgreen: działa? Hmmmm
Marcin. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opcja została wprowadzona od września 2011. Tak myślałem. Dzieki za info.
thestructor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opcja została wprowadzona od września 2011. Tak myślałem. Dzieki za info. Sry, nie moglem sie powstrzymać :-) Zagadaj do bmw navi garage, pewnie za jakąś śmieszną kwote doposaży ci tył Hmmmm
Grzesiekz Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witajcie, jestem tu nowy, ale interesuje mnie właśnie ten temat, czy da się jakoś to dodać do auta, a jeśli tak to jakie mogą być tego koszty, bo pewnie wiąże się to z wymiana klatek, ale nie mam pojęcia co jeszcze jest potrzebne jeśli w ogóle to możliwe?
Xsherlock Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opcja została wprowadzona od września 2011. Jestes pewien? Ja mam auto z 9/2011 i mam dostep komfortowy ale nie mam tego machniecia noga, co by sie mi na maksa przydalo bo wiele juz raz z siatami ide, dzieciak na ręce, i nie ma jak otworzyc klapy by czegos w bloto nie odlozyc. Moze to jest extra opcja , ktora wymaga dostep komfortowy.Da sie to retrofitowac? maciej---------------Edit: Rany boskie, okazalo sie ze mam to, zle machalem nogą, obejrzalem na youtube i poszedlem do upadlego testowac do garazu i dziala.
BMW_NAVI_GARAGE Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Tzw machniecie noga weszło w 2012 system rozbudowany o moduł z tylu samochodu.. Można próbować rozbudowywać po upadnie oprogramowania Bimmer Retrofit PolskaZajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner
Zasłużeni forumowicze Kriss33 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 19 Lutego 2013 a w którym miesiącu 2012 ?
Xsherlock Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 2012 czyli produkcja od 9/2011 czyli moje jest jedno z pierwszych z tym.
BMW_NAVI_GARAGE Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Trzeba sprawdzić w ASAP Bimmer Retrofit PolskaZajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner
macblo Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 czy mógłby ktoś powiedzieć co trzeba dokupić, oprócz klamek oczywiście, aby doposażyć F10 z 2011 r. (niestety przed wrześniem i raczej dołożenie otwierania klapy w późniejszym etapie nastąpi) w komfortowe otwieranie?
_BBoyOne_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ja nie mam takiej możliwości, a mam 2012. Możliwe, że nie było jeszcze wtedy ? VIN: WBAXA71040DZ00523Type code: XA71Model: 535D (EUR)E-F-R series: F10Series: 5Type: LIMSteering: LLDoors: 4Engine: N57ZDisplacement: 3.00Power: 230 (313 hp)Drive: HECKTransmission: AUTPaint code: 668 - SCHWARZ 2Upholstery code: LCCX - LEDER DAKOTA/OYSProd.date: 2012-08-14S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLESS1CB ACEA / CO2 scopeS1CC Auto start/stop functionS1CD Brake Energy RegenerationS2K1 BMW LA wheel, V spoke 236S2PA Lockable wheel boltS3AC Trailer couplingS4AT Interior trim finishers black high-glossS4U2 ECO PROS6AA BMW TeleServicesS6AB Control, TeleservicesS6NF Connection, MP3 player in mobile phoneS6NL ANBIND.BLUETOOTH-U.USB-GERAETE INKLS6NR BMW APPSS6VA CIC assignmentS8KA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATES8S2 Coding, alarm signalS8S3 Automatic locking during startingS8SC Telematics access request,country-spec.S8TF Active pedestrian protectionS8TN TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINSTS8V2 HINWEISSCHILD NCAP NIED/DEAN/SCHWEDS205 Automatic transmissionS223 Electronic Damper Control (EDC)S230 Extra package, EU-speciifcS258 Tyres with runflat propertiesS302 Alarm systemS320 Deleted, model letteringS403 Glass roof, electricalS415 Sun-blind, rearS416 Roller sun visor, rear lateralS423 Floor mats, veloursS430 Interior/outside mirror with auto dipS431 Interior rear-view mirror with auto dipS441 Smoker packageS456 Comfort seat with memoryS488 Lumbar support, driver and passengerS494 Seat heating driver/passengerS496 Seat heating, rearS502 Headlight cleaning systemS508 Park Distance Control (PDC)S522 Xenon LightS534 Automatic air conditioningS548 Kilometre speedoS609 Navigation system, ProfessionalS612 BMW AssistS614 InternetS615 Extended BMW Online InformationS616 BMW OnlineS677 HiFi system Professional DSPS698 Area-Code 2 for DVDS845 Acoustic fasten seat belt reminderS868 Language version, DutchS877 Omission of non-combined operationS886 Operating instructions, Dutch
wojtekcichy Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Rowniez mam el bagaznik bez dostepu komfortowego ale smart opener nie dziala, auto 3/2012Z tego co czytalem to bez extra czujnika ktory zapina sie pod modul z dostepem komfortowym to nie ruszy, ale jesli sie myle to oswieccie
piotriviola Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 07/12 dostęp komfortowy otwieranie bagażnika bardzo ułatwione szczególnie niosąc siatki.Ruch nogą i bagażnik się otwiera :) Kwiatekhttp://img526.imageshack.us/img526/9306/10040609144jz.jpg
diegokarol Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Przeszukałem wiele tematów comfort access ale nie mogę znaleźć wyjaśnienia jak w moim autku to powinno działać. Z góry przepraszam za wbicie się w dyskusję. Jestem posiadaczem 6 serii z 2006 z vin generatora wychodzi ze psiadam comfort access. Klucz posiada zewnętrzna baterię. Problem polega na tym że aby odpalić aut muszę wcisnąć pilot/klucz do stacyjki i wcisnąć stary. Czy to jest stary model comfort access? Jeśli tak to żaden komfort :duh: otwierać drzwi też się nie da chyba nie da . Nie widzę żadnego czujnka w klamce. Proszę o wyjaśnienie i dzięki wielkie :D
Zasłużeni forumowicze Pe.te Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zerknij na str. 36 manuala (do E64 z 2006 roku)http://dn1.bmwsections.com/dl.php?linklokauth=ZG9jcy92ZWgvbWFuLzIwMDZfNl9zZXJpZXMuemlwLDE0ODM4MTkxMTEsMTg1LjIwLjE3NS4xODYsMywxLExMXzAsLDExMWQ0MjhkYWNlZTlmMmU4ZjEzMTAxYWM2OGQ1Mjky/2006_6_series.zip Tam jest opisane, jak CA działa w Twoim modelu.Generalnie powinno działać identycznie jak w F1x.
diegokarol Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Przeczytałem prawie cały manual . Dzięki za linka Pe.te . Z manuala wychodzi ze powinno być jak w f1x ale cos nie działa. Dziwne bo na klamkach nie widzę żadnych czujników tzn miejsca gdzie się powinny znajdować nie są w żaden sposób oznaczone. Klamki wyglądają jak zwykłe. Kupiłem juz kabel do diagnostyki ale z instalacją trochę problemy. Jeżeli już ogarnę instalacje to w jakim module szukać błędów comfort access? Pozdo
Rekomendowane odpowiedzi