Skocz do zawartości

E36 318i M40 Szarpie podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna mam pewien problem a mój mechanik rozkłada ręce. Mam 318 z 92r. z silnikiem M40. Samochodem strasznie szarpie podczas jazdy, do tego stopnia, że można sobie wybić zęby o kierownice, dzieje się tak podczas spokojnej jazdy jak i podczas przyspieszania. Wymieniłem w nim wałek rozrządu kompletny i pompkę paliwa, krokowiec, przepływomierz i sonda lambda są sprawne i sprawdzone, na kompie też nie pokazuje błędów. Macie może jakieś propozycje co to może być?
Opublikowano
Kolego sprawdź czujnik położenia przepustnicy miałem to samo że mi szarpał podczas jazdy okazało się że ma uszkodzony czujnik przepustnicy po wymianie ja ręką odjęło :lol:
Opublikowano
mi tak poszarpuje jak normalnie jade chodz nie zawsze i doszlem ze wciaga mi lewe powietrze przez odpowietrznik skrzyni korbowej(odma)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, byłem dzisiaj u mechanika w Gdańsku który zajmuje się tylko naprawą tych aut, posprawdzał, podłączył pod kompa, przejechał się kawałek oczywiście wypytał o wszystko i stwierdził, że to jest albo kopułka i palec bo niestety jest jeszcze fabryczne czyli ma już swoje lata albo gość który mi zmieniał rozrząd się pier.... i źle to zrobił.

Reszta jest w porządku. Za tydzień odstawię do niego autko na cały dzień bo niestety dzisiaj miał tylko chwilkę na szybkie sprawdzanie i napiszę co to było.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
kolego ---sekalmp----i co tam wyszło z twoją betką doszłeś w końcu co ? jeśli nie miałem ten sam problem z E36 318i M40 z 93r. mogę ci napisać co było przyczyną.
Opublikowano
sprawdz szczelnosc dolotu a jak by nie to to otwuz przepluwke z gory i przestaw wieniec zebaty o 1/3 obrotu tylko zeby ci sprezyna zeby nie pierdilila sie nie rozrub znask na tym plastiku np obok sruby 6mm
jedynakk
Opublikowano
Ja miałem podobnie, i winna była sparciała guma tuż za przepływomierzem. Sprawdź też to miejsce, czy nie bierze lewego powietrza.
Opublikowano
Ja miałem podobnie, i winna była sparciała guma tuż za przepływomierzem. Sprawdź też to miejsce, czy nie bierze lewego powietrza.

Dokładnie, sparciała guma od przepływki to częsty problem w BMW.

A jeżeli samochód nie traci mocy to warto sprawdzić poduszkę pod skrzynią biegów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
w mojej m40b18 od paru dni jest tak ze ma problem z odpaleniem, iskra i doplyw paliwa ok (2 miesiace temu wymienialem silnik) jak odpali to sie chwile dlawi i jak nia jade to nieraz szarpie a jak juz sama zgasnie podczas jazdy to zazwyczaj odpali po ok 15-30 min krecenia rozrusznikiem. Czekam az znajomy bedzie i podlaczy sie pod kompa moze cos pokaze a jak nie to pozostaje mi kolejno wymieniac, aparat zaplonowy, cewke, pompke paliwa itd
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jak na razie to nadal nie wiem co ją boli, jak wciskam gaz w podłogę to szarpnie zamuli i jedzie. Dodam jeszcze, że nie zawsze tak jest czasami jest wszystko super, aż chce się jeździć. Nie mam już na nią pomysłów.
Opublikowano
A gdy samochód zaczyna szarpac a wcisniesz gaz w podloge przechodzi mu ??

Jak wcisnę gaz w podłogę to szarpnie i dalej na wciśniętym gazie w podłogę jest ok, puszczę gaz i znowu szrpie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przyczyna usunięta, mechanior który robił rozrząd źle go ustawił. Nie polecam speców z MALBORKA. Zamykam temat.