Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio dzwonił do mnie kumpel z ASO BMW i mówił o akcji serwisowej na wymiane cewek zapłonowych. Zadzwoniłem i umówiłem się na wizytę. Ja mam u siebie silnik N43. Auto z 2009, przebieg niecałe 20 000 km. Nie pytałem od którego rocznika/przebiegu obowiązuje ta akcja.
Krzysztof
Opublikowano
Ja juz mam to za soba, ale mialem tez wymieniany przeplywomierz... Bo auto tracilo moc i dziwne dzwieki slyszalem na 2gim i 3cim biegu... Myslalem ze to wtryski, ale po dwoch dniach testow ustalili ze to prżeplywka... Chcieli mnie skasowac 340 funtow, ale powiedzialem ze sie nie zgadzam bo auto ma 22tys mil i pelna historie serwisowa... To zdredukowali cene do 142 funtow... Auto teraz smiga super... Cewki tez nowe boscha :)) za free oczywiscie..jakbys wiedzial cos o jakis innych akcjach serwisowych daj znac, bo mam ten sam silnik....
Opublikowano
Ja juz mam to za soba, ale mialem tez wymieniany przeplywomierz... Bo auto tracilo moc i dziwne dzwieki slyszalem na 2gim i 3cim biegu... Myslalem ze to wtryski, ale po dwoch dniach testow ustalili ze to prżeplywka... Chcieli mnie skasowac 340 funtow, ale powiedzialem ze sie nie zgadzam bo auto ma 22tys mil i pelna historie serwisowa... To zdredukowali cene do 142 funtow... Auto teraz smiga super... Cewki tez nowe boscha :)) za free oczywiscie..jakbys wiedzial cos o jakis innych akcjach serwisowych daj znac, bo mam ten sam silnik....

Przepraszam ale akcja serwisowa nawet po 5 latach jest za darmo. Zapłaciłeś 142 funty. Chyba że to cena za przepływomierz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, a od kiedy to jest i do kiedy, ja bym sie zalapal czy juz za stara moja z 06r.

Raczej się na to nie załapiesz ale możesz spróbować zadzwonić do ASO podasz vin i wtedy powiedzą.

Krzysztof
Opublikowano
Ja się również załapałem niedawno na akcje serwisową związaną z wymianą cewek, mimo iż auto 2007r.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano
Potwierdzam dzisiaj dzowniłem auto 12.2008 akcja mnie obejmuje jestem umówiony na poniedziałek - wymiana cewek plus oglądanie auta na podnośniku czas 3-4 godziny... Pozdrawiam i dzięki za informację :)
Don't follow the rules. Make them..
Opublikowano
zadzowń do ASO i już... lista listą rzeczywistość rzeczywistością :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem zobaczyłem wymieniłem - wszystko free - czekałem jakieś 3 godziny na auto - umyli oraz posprzątali w ramach usługi :)

Co do róznicy pracy nie widzę, ale wierze, że zrobili dobrze ;)))

Akcja obejmuje wszystko Ex ale do jakiego rocznika czy końcówki VIN koleś nie potrafił odpowiedzieć..

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja różnic też nie widzę po wymianie bo wszystko było ok. Cewki wymienili, sprawdzili auto pod kątem elektroniki, umyli auto aha i Pan z serwisu na moją prośbę zrobił wydruk historii serwisowej z DE wszystko za free.
Krzysztof
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja mam auto z 02.2011 r. i tez wlasnie dostalem zaproszenie na akcje techniczna. a dwa dni temu auto bylo w aso na przegladzie i wtedy nic nie mowili :duh:
Opublikowano
U mnie do wymiany. Napisałem do mojego handlowca, który skierował sprawę do odpowiedniej osoby. Na początek lutego umówię się razem z przeglądem.
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
wykryli pewnie tyle błedów u Ciebie, że dochodzili do tego pare godzin czy dadzą radę ogarnać Twoja elektronikę heheheheh żart :-)
Opublikowano

Mieli dziś wolny termin i jestem już po wymianie. Wcześniej bardzo sporadycznie miałem "szarpnięcia" nie wiem czy to był powód cewek - zobaczymy.

Cała akcja trwała ok 2h.

www.scooterkingz.pl
Opublikowano
Ja potwierdzę to co napisałem wcześniej - ja nie widzę różnicy - może dlatego, że moje auto ma 49tyś przebiegu. A może nie trafiłem na wadliwy model... Ważne, że auto bylo w ASO porobili testy - sprawdzili na podnośnikach i jest OK - :) Lubię akcję serwisowe :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ciekawe, czy ja z n46b20 z 2007 też mógłbym się załapać - w zeszłym roku pod tym jak padła jedna wymieniłem wszystkie cewki na swój koszt , :mad2:
  • 1 rok później...
Opublikowano
wiem ze minal rok od tych akcji ale jest mozliwosc ze ta akcja nadal trwa?? kupilem jakis czas temu auto z 2005r ale z pelna historia serwisowa w autoryzowanym serwisie w niemczech i wlasnie przewiduje ze mam problem z cewkami bo silnik 320i N46 dalikatnie faluje na biegu jałowym... warto podjechac do serwisu i sie zapytac czy dac sobie spokoj??