Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie, jak uaktywnić te fotoradary? Nagrałem płytkę i niestety na mapie nie ma żadnych fotoradarów. Czy coś robię nie tak? Dzięki.

Nieaktualne, sorry, bo ie doczytałem. Już wszystko jasne.

Czy jest jakieś ostrzeżenie o fotoradarach typu jakiś gong czy "pikanie"?

Opublikowano

Witajcie,

Sorki jeśli coś zaśmiecę ale jestem tu nowym użytkownikiem zarówno forum jak i samego BMW :)

Moje pytanie dot możliwości zaktualizowania Navi Professional w moim aucie e91 320d z 09.2009 roku. Bo szukając na forum zauważyłem (nie wiem czemu) ale wszystkie nowości są np. do e91 ale do 2008 roku, a nie mogę znaleźć do wersji po FL.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

czy ktoś mógłby wysłać płytkę z mapami w wersji z fotoradarami? oczywiście pokryje koszty wysyłki i płyt :)

Ewentualnie jeśli znalazłby się ktoś z Warszawy to chętnie podjadę :)

Opublikowano
Dałby ktoś rade wrzucić to na Turbobita albo na jakiś inny DARMOWY.

Z tych mi ściąga max. 50 kb/s a mam neta 10 mb..

Hej,

Zawsze można kupić w ASSO, będzie szybciej.

Pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam pytanie bo nie wiem gdzie pytać

mam navi bussines chyba ( tak na panelu jest napisane i jest jeden slot na płyty) , i nie wiem czy ta płytka (DVD3) będzie u mnie chodzić.

czy ktoś może mnie wesprzeć informacją

Opublikowano

Witam,

Chcę się z Wami podzielić własnym doświadczeniem w nagrywaniu map na płytki.

Przez ostatnie kilka dni nagrywałem mapkę Polski różnym sposobami i efekt był taki sam, czyli brak odczytu w nawigacji.

Poczytałem na forum i kupiłem kolejny zestaw płytek, tym razem Verbatim DVD +R, nagrałem z prędkością 3x (jest to najmniejsza prędkość mojej nagrywarki) i ku mojemu zaskoczeniu mapka śmiga w nawigacji :).

Więc okazało się że bardzo ważny jest wybór dobrego krążka DVD, polecam Verbatim DVD +R (sprawdzone).

Nagrywałem softem ImgBurn.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem z uruchomieniem tej nawigacji, jestem troche zielony w tych sprawch bo nigdy wczesniej nawet nie wyciagałem płyty z napędu, ale do rzeczy:

-pobrałem DVD3 -> nagrałem -> uruchomiłem

i tu pojawił sie problem, pokazuje mi tylko główne drogi (krajowe) czyli pokazuje trase od dużego miasta oddalonego o 50 km, czyli już dokłdniejsza jest moja stara mapa z 2008r. :(

Wyczytałem ze najpierw trzeba uruchomić DVD1, pobrałem -> nagrałęm i dokładnie to samo.

Narazie nie pobieram DVD2 bo nie wiem czy to caś mnie poratuje.

Prosze o porade co robie źle. :mad2:

Opublikowano

Hej. :)

Mam problem w identyfikacji, którą z dwóch wersji map powinna pasować do mojej beemki. :?: Professional czy Business

Mam E61 520d A Touring z 11.2008r. Moja nawigacja jest na cały ekran.

Jak wszedłem do mojego navi to podało że mam obecnie: "ECE BMW 1.2.4 Road Map Europe PREMIUM 2008-2"

Proszę o podpowiedź. :arrow:

Opublikowano

Kurde pomóżcie - nawigacja 2013 business mi śmiga aż miło, nagrywałęm x4 płyta verbatim (sony nie działała), i próuje zainstalować wersje PROFFESIONAL żeby mieć fotoradary i robie wszystko tak samo i nie działa za nic w świecie, pomocy. : (

edit: dodam, że od razu zassałem płyte nr3 a nie po kolei jak niektórzy. niech ktoś mi wytłumaczy krok po kroku.

Opublikowano

Hej,

Mapy od Professional nie będą działały w Business. To są dwie różne nawigacje.

Pozdrawiam,

Opublikowano

kurcze, tak myślałem, że jestem laikiem i się nie znam. : /

skoro tak się sprawy mają to mam chociaż pytanie jak wyciąć języki z business (krok po kroku) żeby to mnie ważyło i ponoć się tak nie cięło w trakcie działania.

Opublikowano

Hej,

Niestety Business to nie Professional i nie da się wyciąć zbędnych języków ani dołożyć fotoradarów.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Dobra, dzięki za odpowiedź. A tak ostatecznie to mam pytanie: czym te nawigacje się różnią od siebie oprócz wyżej wspomnianej modyfikalności?
Opublikowano

Hej,

To są dwa rożne systemy.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Witam kolegów. Jestem tu nowy więc pierwsze powiem Wszystkim cześć :D . W takim ściąganiu jestem zupełnie zielony, z okna trzeciego z kolei ściągam pierwszy folder, jak chcę ściągnąć następny, to pokazuje, że muszę czekać godzinę. Czy to normalne czy ja coś źle robię? pozdrawiam i z góry dzęki za odpowiedź
  • Moderatorzy
Opublikowano
W przypadku darmowej usługi pobierania plików często tak jest, więc to nie tak, że coś źle robisz. Zawsze można wykupić płatny dostęp - wtedy nie musisz czekać a do tego transfer jest lepszy ;)