Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyszła Ci wieża bo ujrzałeś we śnie tym gigantycznego jeża!

A wiadomo, że nikt w to nie wierzy, że na wierzy, leży gniazdo jeży! :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pięknie to wyłożyłeś :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

pod warunkiem osiągania tych samych prędkości to pewnie spali tyle samo :)

pod warunkiem jazdy na tych samych obrotach spali wiecej :)

wiadomo że jeżdzac osiaga się jakieś predkosci które w wiekszym silniku łatwiej osiągnać i nie trzeba go tak meczyc :D ale jeśli ktoś od świateł do świateł pokręci do odcinki oba samochody to wiekszy spali wiecej :)

szukam
Opublikowano

nie o tym mówie :D

po prostu jak ktoś jeździ i zmienia biegi przy np. 4.5tys obrotów to zawsze mu silnik wiekszy spali wiecej :D po prostu bedzie lepiej przyspieszac, wyzsza bedzie predkość ale spali wiecej :D

co innego jak ktoś jeździ i raczej patrzy na predkośc to wtedy wiekszy silnik pozwala mu wczesniej zmienic biegi i nie musi go tak dusić zeby osiagnać takie samo przyspieszenie i wtedy spali podobnie.

szukam
Opublikowano

oby w nieskonczoność :)

przecież ja się zgadzam że im wiekszy tym lepiej tym bardziej że pali tyle samo. Ale zwracam uwage że jak się oba pogoni to wiekszy łyknie wiecej :D

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy lubisz i potrafisz podłubać sam przy aucie bierz diesla.

To ma sens. Szukałem mechanika, który wymieni koło pasowe, bo u mnie wzrok już nie ten. Ale okazało się, że na żadnego w okolicy mnie nie stać - w końcu to BMW i trza płacić. Więc zespawałem blokadę, pożyczyłem klucz dynamometryczny, pół godziny i wymienione.

Z rozpędu zrobiłem dwie blokady, jedna poszła do szymona.

A gdybym dalej chciał dać fachowcom zarobić w ramach rozsądku, to szukałbym do dzisiaj.

Opublikowano

ja mam i lubie swojego diesla ale mam podobnie zdanie :) jeździ szybko, pali mało, psuje się czesto, kosztuje drogo :) jak diesel to tylko młody i na 6 garach :P

i tyle sie wlożyło że teraz nie można tego sprzedać :D

szukam
Opublikowano
Ja bym w sumie kiedyś diesla spróbował znowu, dawno nie miałem, tym bardziej właśnie "nowowczesnego", z CR i fajnym turbo. No ale właśnie... nie jeżdżę aż tyle, i również bez tras długodystansowych, raczej w okolicach miejskich (nie po samym mieście). Ale pewnie fajnie byłoby te, powiedzmy, 400 Nm mieć i tankować raz na 3 tygodnie ;)
Opublikowano
w sumie jak miałbym jeździć tylko do pracy i do marketa na zakupy autem to bym kupił benzyniaka. Bez LPG oczywiście. Jak troszkę więcej jeździsz to Pb z LPG, a jak dużo to tylko klekot. Jeśli chodzi o BMW to benzyniaki też nie są takie tanie w eksploatacji. W zależności od silnika też ma swoje droższe i tańsze usterki. Tutaj na forum akurat tematem numer jeden jest 2.0d 136hp, ale są fora na których można odnieść wrażenie, że te silniki są akurat bezawaryjne a benzyniaki się sypią... Nie jest nowością, że jak chcesz auto baardzo tanie w eksploatacji to polecam Nexie albo Astre I czy II. A prawda jest taka, że jak masz farta to nic się zepsuje i będziesz mega zadowolony z auta choćby miał opinie najbardziej usterkowego
Opublikowano

Robię około 15tyś km rocznie czyli raczej benzynka, podubać zawsze samemu mogę nie ma problemu:D.

Teraz pytanie jaki model który jest najlepszą jednostką napędową.

Z tego co czytałem to jeśli chodzi o diesla to ten po 2002 z 150KM jest mało awaryjny i jest pozbawiony wad poprzedników.

Z tego co widzę to interesuje mnie 318 143KM, co o niech sądzicie?