Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie nie wiedziałem długo jaki miałem wczesniej olej. Wiem w chwili obecenj ,że to połsyntetyk. Jaki olej polecacie Oidziałem Lotosa za 100 zł za 4 litry orlen tez jest w podobnej cenie wyższa półka to juz Castrol , Mobile, Shell. Oraz czy np 5W40 bedzie w sam raz czy raczej wziąsć coś innego? No i czy używa ktoś tych Polskich oleji ?
Opublikowano
Centrino wielka racja. :cool2: :cool2: :cool2: Mnie juz sie pomału słabo robi jak widze nowy temat o OLEJU :search: :search: :search:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Centrino wielka racja. :cool2: :cool2: :cool2: Mnie juz sie pomału słabo robi jak widze nowy temat o OLEJU :search: :search: :search:

Dokładnie. To tak jak byś zapytał na stacji jakiego koncernu paliwo jest najlepsze. Albo nawet, na której stacji. Najlepszy olej to ten zmieniany regularnie z filtrem oleju.

Opublikowano

Tak, ale nauczony własnymi traumatycznymi przeżyciami radzę stosować full-syntetyk, szczególnie do m40 (nie wiem jaki ma kolega, ale jak ma m43 to napewno też nie zaszkodzi).

5w40 to syntetyk

10w40 to półsyntetyk

15w40 minerał

zazwyczaj tak jest.

Opublikowano
dzieki za odpowiedz ja wiem ,że jest wiele tematów o oleji i wiekszość przeglądałem interesowało mnie bardziej wasze zdanie o polskich olejach, bo w kasie jest około 30% różnicy i ciekawy byłem czy te 30% jest także w jakości (a sillnik to m40)