Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,posiadam model z 2004r który ma ksenony,problem polega na tym że jakos słabo te ksenony świeca w nocy,wczoraj jak jechałem do domu w taki drobny deszcz padał to myslalem że nie dojade do domu,musiałem jechał na długich światłach bo nic nie widziałem.Co może być powodem że te ksenony tak świecą ?
Opublikowano

ze swojego doświadczenia - u mnie gorzej świeci xenon który umiera tj. jego światło w róż wpada, na pewno matowe szkła reflektorów nie pomagają a i przy okazji kiedyś przeczyściłem powierzchnię soczewki, bo była na niej lekka mgiełka - kurz, tyle że ogólnie na moc xenonów i ich jakość nie narzekam

rzuciłem tylko co może być powodem, a! zacząłbym od tego jakiej firmy są żarniki, ja mam niemieckie osramy po poprzedniku a wiem że od firmy też jakość świecenia zależy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Philip, Osram. Wina może leżeć w brudnej soczewce lub wypalonym palniku który już nie swieci jak trzeba,.

Uważaj na philipsa za 100 złotych na allegro. Jest to podróba.

PZDR>

Opublikowano
czyli potwierdza się to co napisałem, nie wiem jakie masz te philipsy, na forum były zdjęcia jakiś ori i podrób, ale nie wiem czy to się tyczyło osram czy philips
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da się ją wsadzić tylko w jednej pozycji, więc tu problem sam się rozwiązuje.
Opublikowano
Kolego a sprawdź czy działa samo poziomowanie :D Może to wydać się dziwne, ale ostatnio był taki jeden przypadek, że słabo świeciły a nie działało właśnie samo poziomowanie, efekt światło w dół i słabo widać :) xenon oryginał jak fabryka dała.
Blachary Mam Was
Opublikowano
sampoziomowanie działa bo jak odpalam auto to swiatła przez chwile idą w góre i w doł,mam pytanie ile kosztuje orginalna żarówka ksenon do mojego auta,bo cenny na allegro sa różne i boje sie że kupie podróbe.
Opublikowano

najbezpieczniej chyba teraz isc do sklepu jakiegos, lepiej zaplacic wiecej i miec raczej 100% pewnosc ze to oryginal, niz wydac troche mniej za podrobke ktora moze zniszczyc reflektor.

uła, wlasnie sprawdzilem z ciekawosci po ile sa zarowki w intercarsie xenonowe -osram: 268zl, philips: 418. az mi sie wierzyc nie chce :duh:

Opublikowano

Panowie no bez przesady że tak drogo :duh:

Mam również do wymiany jeden żarnik bo kończy swój żywot. U mnie w okolicy w sklepach widziałem jakieś za 50 zł żarniki ale czy to ma sens? Tz nie mówie tu o jakiś podróbkach najtańszych itp. Wogóle po tym co czytam to chyba za 50 zł to na pewno będzie podróbka ;p

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za 50 to sobei wsadź w du... Paliniki z philipsa to koszt ponad 200 tak samo z Osrama. Nie stać na dobry ksenon, to było kupic E46 na zwykłych lampach. Najtańsze Philipsy jakie są dostepne to są w opakowaniu VW, importowane prze hurtownię (nazwy nie podam, ale mam je w sprzedaży w sklepie gdzie pracuje) bezpośrednio z niemiec. cena jakieś 150-170 pln. Osram i philips to dwie marki które robią dobre palniki (chodź i im zdarzają się wady). Cała reszta to loteria, w większości śmietnik, który po najdalej roku się spali, o ile nie zniszczy wsześniej lampy lub przetwornicy.

PZDR>

Opublikowano
miałem tak samo w a8 kupiłem na allegro 115zł za sztuke philipsa no i to był mój jeden z gorszych zakupów zaraz po tym A8 hehehhe pojechałem do frankfurtu 72e szt też philips różnica kolosalna te z allegro przy naprawdę oryginalnych świeciły jak świeczki :) , na tym nie oszczędza bo zrobisz sobie albo komuś krzywdę
Opublikowano

zgadzam się co do kupna tanich żarników , sam kupiłem za 100zł i powiem Wam , ze w porównaniu z OSRAM to tragedia , nic nie widać ... wcześniej aż drogę wypalało , a teraz .... :mad2:

co do słabego świecenia , winę za słabe świecenie w dużej mierze może odgrywać sam odbłyśnik który jest wypalony , sprawdź jakiej firmy masz lampy , ponieważ jedne były bardziej podatne na wypalenie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Trochę lektury na temat ksenonów i żarników z archiwum forum dla leniwych viewtopic.php?f=69&t=122899

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Panowie mam pytanie odnośnie ksenonów w mojej E46.

Czy jest to normalne aby żarnik świecący normalną barwą (nie zółtą itp) tak jakby mruga? Widać to kiedy się przyjże bliżej i szczegółowo ale czy to oznacza koniec żarnika? Czy to jest normalne?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

• 4 tygodnie później...