Skocz do zawartości

E46 - krzywa kierownica - czy każdy tak ma?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To twoja fachowa opinia?

Ile to już razy wpadałeś ze słowem mądrości w temat, o którym nie masz pojęcia. Przez to robisz z siebie pośmiewisko. Chyba, że taki masz właśnie cel, jeśli tak, to wszystko ok.

PS: jeśli już, to w 3 płaszczyznach. O BMW można nic nie wiedzieć, ale liczyć to już przydałoby się umieć :duh:

Opublikowano

Jeśli jest taki "boski" to dleczego chcesz sprzedac??

Nie chcę, poddałem się instynktowi stadnemu. Jak wszyscy to i babcia. ;-)

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano

Panowie, spokojnie, ustawię licytację i kto zejdzie najniżej od tego biorę:)

Żartuję. Wczoraj kupiłem tego "trupa":P

Byłem z mechanikiem. Dobry, rzeczowy gość, po mechanice na PW.

Zbadał go czujnikiem lakieru, maska i prawy błotnik były lakierowane. Sprawdził organoleptycznie i czujnikiem całą komorę silnika oraz podłużnice i powiedział, że tam nic nie było ruszane, więc uderzenie musiało być niewielkie i nie zaszkodziło konstrukcji. Auto ma 8 lat, więc spodziewałem się takich detali. O masce właściciel mi mówił na początku, o błotniku sam nie wiedział.

Sprawdziłem historię w ASO i przebieg wydaje się być realny. Auto przyjechało do Polski w 2009 i miało wtedy niecałe 200kkm. Przez trzy lata sprzedawca zrobił nim niecałe 60kkm. Na co dzień jeździ TIRem, więc wierzę w taki przebieg.

Po podpięciu do kompa (oryginalne oprogramowanie BMW) wykazało, że nie ma błędów, a wtryski trzymają właściwą korekcję. Z jego tonu wyczytałem, że był zaskoczony, że jest tak dobrze.

Zawieszenie sztywne, bez luzów.

Jedyny mankament to przy wyższej prędkości (>130km/h) pojawia się delikatne rytmiczne buczenie, poniżej zupełnie nie potrafię tego wyczuć - mechanik powiedział, że coś może być z wałem, albo okolicami tylnego dyfra. Ocenił koszty naprawy nie powinien przekroczyć 1500 zł. Sprzedający opuścił cenę, więc wziąłem. W tym, albo przyszłym tygodniu wstawiam go do warsztatu z tym wałem i mam nadzieję, że za kilka dni będę miał super zadbany egzemplarz:)

A no i były właściciel miał dzieci, a każde dziecko ma dziurawą japę i tylna połowa auta jest cała pozalewana:) Chyba jutro oddam do prania tapicerkę.

Zobaczymy ile pobawię się z tym wałem i mam nadzieję, że finalnie będę zadowolony.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Gratuluję zakupu. :cool2:

Jedyny mankament to przy wyższej prędkości (>130km/h) pojawia się delikatne rytmiczne buczenie ...

To mogą być wyząbkowane tylne opony. Ale nie muszą ;-) Jeśli chodzi o wibracje, stuki itd te auta są magiczne :lol:

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano

Tylne opony mam do wymiany i właśnie trochę na to liczę:) Są w wieku samochodu i kończy im się bieżnik.

Wyszabrowałem w cenie dodatkowy komplet dwuletnich zimówek na alusach BMW, więc niedługo przełożę i może się poprawi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tylne opony mam do wymiany i właśnie trochę na to liczę:) Są w wieku samochodu i kończy im się bieżnik.

Wyszabrowałem w cenie dodatkowy komplet dwuletnich zimówek na alusach BMW, więc niedługo przełożę i może się poprawi.

zebys sie kolego nie przeliczył.. moze byc to wal, podpora, dyfer, polosie kazda osobno lub suma luzow w kazdej z nich itp