Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napewno trzeba zdjąć zakole , błotnik jedną śrubką jest przykręcony do progu a drugą do słupka .Pozatym trzeba zdjąć zderzak bo pod nim też jest przykręcony.No i kierunek przedni do zdjęcia ,aha jak otwożysz drzwi to na wysokości mniej więcej lusterka jest śrubka
Opublikowano

Witam. Odswierze troche dodajac info o demontarzu blotnika w BMW E46 320Ci copue z 2002r przed liftem.

Wlasnie jestem po wymianie blotnika w E46 320Ci coupe:)

Zdjac kierunkowskaz, zdjac zakole (kilka srub 8 i kilka bolcy na wcisk), blotnik - do progu jedna sruba 10, do slupka 2 sruby 10 (jedna od strony wnetrza na gorze po otwarciu drzwi jest dostep, druga od strony nadkola na dole), jedna sruba 10 za kierunkowskazem (dostep od nadkola), i kilka srub po podniesieniu maski (ostatnia ukryta pod uszczelka na koncu blotnika).

Jak na pierwszy raz calkiem niezle wyszlo i 3h zajelo :)

Pozdrawiam

PS. Jak bede wymienial drugi to zrobie fotostory :)

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

czy ludzie są tak za przeproszeniem tępi czy tak leniwi ze takie głupie posty zakładają?

Przecież wymiana błotnika przedniego nie wymaga nadprzyrodzonych zdolności manualnych, wystarczy troszke ruszyć głową i działać a nie dostać wszystko gotowe na tacy

jak taka robota cie przerasta to zapłać komuś te 150 zł (za dwa błotniki) i oddaj