Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy otwieram drzwi nie ma żadnej reakcji - ciemność, światło muszę sobie włączyć ręcznie

Co należało by sprawdzić ?

Opublikowano
aż tak doposarzone były e34? chyba nie? podejrzewam że mogło coś uledz zepsuciu w lampeczce no chyba że na kablach do lampki
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano

Już kombinowałem z przełącznikami i przy otwieraniu drzwi nie ma reakcji

Raczej przy wszystkich na pewno od kierowcy i pasażera z przodu - dzisiaj sprawdzę

Z tym że tylko w nocy to raczej nie prawda bo widziałem e34 i normalnie gdy było widno przy otwarciu drzwi wszystko ładnie mu się zaświeciło.

Sprawdzę te włączniki w drzwiach ale wydaje mi się że nie w tym jest problem.

Opublikowano

Sprawdzałem czujniki przy drzwiach.

Wszystkie nie działaja tylko z tyłu w lewych drzwiach jak zamknę drzwi i docisnę z zewnątrz to czujnik "załapuje" ogólnie kiszka nie wiem co począć .

Opublikowano
Spróbuj te włączniki przeczyścić. Czasami tylko nie odskakuje bolec do końca. U mnie czyszczenie wystarczyło i działa już ze 3 lata.
Opublikowano
Mam jakieś ustrojstwo podsufidce , myślałem ,że to centralnego :p a to właśnie ten czujnik xD Aż go wczoraj przetestowałem, otworzyłem drzwi przed garażem i sie nic nie świciło , każde pootwierałem również i bagażnik i zero światła, wjechałem do garażu zamknąłem drzwi i.... jest światło xD Po otwarciu każdych drzwi się swieci, i po po otwarciu kufra też się świeci w nim .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spróbuj te włączniki przeczyścić. Czasami tylko nie odskakuje bolec do końca. U mnie czyszczenie wystarczyło i działa już ze 3 lata.

Witam.

O jakich włącznikach mówisz?? ja mam taki problem, że światło mi działa przy otwieraniu/zamykaniu drzwi bez problemu.. jest jedno ale ... jak jadę i np wjadę w jakaś dziurę, to światło włącza się i gaśnie - efekt stroboskopu .. heh, wieczorem nieco dziwnie to wygląda i jest denerwujące!

BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
Włącznik przy lampie pewnie źle działa. Przy szarpnięciu styka tak jakbyś chciał zapalić światło na stałe.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Sprawdzałem to i wydaję się być wszystko w porządku. Już sam nie wiem ;/
Opublikowano
Tak to właśnie jest jakiś stycznik w drzwiach... sprawdziłem włączniki, wyciągnąłem światełka poruszałem i nic.. jechałem dosłownie teraz zapaliło się na zakręcie.. docisnąłem drzwi od strony kierowcy i zgasło.. to moje pytanie brzmi gdzie znajduję się w/w stycznik, bo na drzwiach nigdzie nie widzę...
Opublikowano
Jak masz na słupku w aucie ten bolec co zamyka sie na nim zamek to w nim w srodku jest takie ustrojstwo

znalazłem... dzięki śliczne! i okazało się, że w drzwiach kierowcy te "ustrojstwo" jest luźne, tak więc trzeba wymienić czy można to jakoś zrobić??