Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

GRATULUJE - napisz jaki kolor:)

Ostatnio do mnie dzwonili z BMW Sikora i dawaja mi 20 % rabatu na zakup serii3 - podobno w calej PL maja fajne prompocje wiec panowie telefoni i dzialac:)

Opublikowano
GRATULUJE - napisz jaki kolor:)

Ostatnio do mnie dzwonili z BMW Sikora i dawaja mi 20 % rabatu na zakup serii3 - podobno w calej PL maja fajne prompocje wiec panowie telefoni i dzialac:)

Biały :) mial byc czarny ale wg mnie cała linia auta ginie w czarnym kolorze pozatym po prostu mi sie bardziej bialy podoba :)

Mialem miec 320 ale stwierdzilem ze jak juz szalec to na calego i oczywiscie nie zaluje tego.

Niestety spalanie wychodzi mi 10 Litrow i chyba malo realne jest zejscie do 7-8

Opublikowano (edytowane)

Biały :) mial byc czarny ale wg mnie cała linia auta ginie w czarnym kolorze pozatym po prostu mi sie bardziej bialy podoba :)

Mialem miec 320 ale stwierdzilem ze jak juz szalec to na calego i oczywiscie nie zaluje tego.

Gratulacje i przyjemności z użytkowania.

Powinien Ci spokojnie zejść poniżej 10. Mój w mieście bierze 10,5 a czteronapędówki mają to do siebie że przynajmniej 1l w górę w stosunku do ośki.

Edytowane przez conner001
Opublikowano

Gratulacje i przyjemności z użytkowania.

Powinien Ci spokojnie zejść poniżej 10. Mój w mieście bierze 10,5 a czteronapędówki mają to do siebie że przynajmniej 1l w górę w stosunku do oświata.

Dzieki, wlasnie zastanawialem sie nad X-em ale nie bylo stockowego w dobrej cenie a ten wyrwalem w bdb :)

Najwyzej w zimie nie bede musial kawy pic bo tak mi cisnienie skoczy przed kazdym wjechaniem na malo odsniezone drogi ;)

Opublikowano

Dzieki, wlasnie zastanawialem sie nad X-em ale nie bylo stockowego w dobrej cenie a ten wyrwalem w bdb :)

Najwyzej w zimie nie bede musial kawy pic bo tak mi cisnienie skoczy przed kazdym wjechaniem na malo odsniezone drogi ;)

Eee tam skoczy od razu :). X-drive pomaga na pewno, w stosunku do napędu tylko na tył.

Ale nie ważne czy masz, 320 czy 335 zawsze jest jeszcze kaganiec w postaci systemu DSC. Jak go wyłączysz to Ci na pewno ciśnienie w zimie skoczy :d

Opublikowano

Eee tam skoczy od razu :). X-drive pomaga na pewno, w stosunku do napędu tylko na tył.

Ale nie ważne czy masz, 320 czy 335 zawsze jest jeszcze kaganiec w postaci systemu DSC. Jak go wyłączysz to Ci na pewno ciśnienie w zimie skoczy :d

no wlasnie musze pojechac na jakis tor albo jakas malo uczeszczana droge zeby nauczyc sie porzadnie opanowywac w razie poslizgu :)

Opublikowano

no wlasnie musze pojechac na jakis tor albo jakas malo uczeszczana droge zeby nauczyc sie porzadnie opanowywac w razie poslizgu :)

Polecam http://szkolenia.sjs.pl/ i tor w Kielcach, gdzie asfalt jet bardzo śliski a prędkości w porówaniu do toru w Poznaniu zdecydowanie mniejsze.

Chłopaki "ogarniają" a możliwość szkoleń w stopniach trudności 1 do 3 z możliwością treningu indywidualnego pozwola doskonalić się na wielu poziomach.

Film innej ekipy ale ukazuje jak fajnym obiektem jest tor w Kielcach... pewnie wam znany.

Opublikowano

Polecam http://szkolenia.sjs.pl/ i tor w Kielcach, gdzie asfalt jet bardzo śliski a prędkości w porówaniu do toru w Poznaniu zdecydowanie mniejsze.

Chłopaki "ogarniają" a możliwość szkoleń w stopniach trudności 1 do 3 z możliwością treningu indywidualnego pozwola doskonalić się na wielu poziomach.

Film innej ekipy ale ukazuje jak fajnym obiektem jest tor w Kielcach... pewnie wam znany.

Dzieki wielki na pewno sie przyda.

A ja nie moge w miescie zejsc ponizej 10... ;(

Opublikowano

Turbo żyje, silnik pije :8)

Spalanie katalogowe dla tej wersji "w mieście" to 8,5L , więc jeżeli Twoje oscyluje w okolicach 10L to można przyjąć, że dodatkowe 1-2L to nic innego jak urealnione wartości dla tych katalogowych, które nie często się potwierdzają w rzeczywistości... niestety.

Jest norma i wg. niej producenci testują, liczą a następnie podają średnie spalanie "katalogowe".

Diesel również zużywa około 20% więcej niż jest podane.

Opublikowano
Turbo żyje, silnik pije :8)

Spalanie katalogowe dla tej wersji "w mieście" to 8,5L , więc jeżeli Twoje oscyluje w okolicach 10L to można przyjąć, że dodatkowe 1-2L to nic innego jak urealnione wartości dla tych katalogowych, które nie często się potwierdzają w rzeczywistości... niestety.

Jest norma i wg. niej producenci testują, liczą a następnie podają średnie spalanie "katalogowe".

Diesel również zużywa około 20% więcej niż jest podane.

Tak ale wiesz ja juz ledwo gaz dotykam na eco pro a ten dalej mi 10 pokazuje;)

Auto ma przejechane dopiero 300 km moze to sie unormuje po 2 K? no albo po prostu lyka 10 i tyle;)

Opublikowano
Światła, korki, hamowanie, przyspieszanie - wszystko może się na ten wynik składać. Wybierz inną trasę w mieście i zobacz ile Ci spali. Nie sadze też by to uległo zmianie z biegiem czasu.
Opublikowano
10l w mieście= stanie w korku to zupełna norma, nawet dla diesla R4. Jak ruch miejski trochę płynniejszy to może ze 2 litry spaść.
Opublikowano
Nie bardzo kumam, przejechałeś 300km i już wiesz ile spala Twój samochód? :)

tak bo lalem ''pod korek'' po 300 km i zgadza sie z komputerem co w tym dziwnego?

Opublikowano
Sie dotrze, zaczniesz jezdzic jak matka boska od gazu nakazuje to nie zejdziesz ponizej 15tu :twisted:

hehe wlasnie;) tak czuje ze jak juz porzadnie usiade po ''dotarciu'' to z 15 nie zejde;)

Opublikowano

Motor w okresie docierana zawsze wiecej spali.

Napiszcie jak jest z dzwiekiem motoru po tym jak odjeli mu 2 garnki Bo jak dla mnie to lipa ale Podoba mi sie Linia I przyspieszenie 0-100 jak na 4 Gary ma niezle.

Mialem chrapke na 335d lecz nowe 328i daje do myslenia troche...

Automat czy manual?

Opublikowano

Napiszcie jak jest z dzwiekiem motoru po tym jak odjeli mu 2 garnki Bo jak dla mnie to lipa ale Podoba mi sie Linia I przyspieszenie 0-100 jak na 4 Gary ma niezle.

Automat czy manual?

Automat

Opublikowano

Automat czy manual?

Automat

Slyszalem Duzo narzekania na ta skrzynie 8 biegowa ze szarpie itp...? W trojce jest lepiej?

Opublikowano

Hmm moze faktycznie cos poprawili w tych skrzyniach Bo w F10 cos chlopaki narzekali...

Ok czy moglibyscie napisac cos w kwestii powadzenia samochodu? Chodzi mi glownie o to czy Moze kazdy z Was smialo powiedziec ze prowadzi sie jak prawdziwe bmw powinno..?

P.S. widze ze wielu z Was zdecydowalo sie na automat. Nasuwa mi sie pytanie, czyzby Polska odchodzila od stereotypu ze automat jest bee I dla leniwych..?

Jezdzac sporo automatem zastanawiam sie jesli bede kupowal nowa 3series ( a wiele na to wskazuje) nie wybrac jej w manualu. Czy taka opcja bedzie sluszna..?