Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja na swoją ugrałem 14% :D

To więcej niż dobra cena. Generalnie to z tego co wiem to człowiek z ulicy nie jest w stanie nawet się zbliżyć do 14 %. Max to 8-10 (rabat flotowy lub dla grup zawodowych, a obecnie to jeszcze mniej.

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przez rabat flotowy rozumiesz zakup kolejnego n-tego bmw przez ten sam podmiot czy finansowanie przez leasing/CFM?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Przez rabat flotowy rozumiesz zakup kolejnego n-tego bmw przez ten sam podmiot czy finansowanie przez leasing/CFM?

8 % dają przy zakupie więcej niż jednego auta na raz albo kolejnego w krótkim odstępie czasu (bodajże roku). Jak przychodzisz z ulicy to na dzień dobry proponują właśnie 2 %. Może jak ktoś kupuje dziesiąte BMW w tym samym salonie to dostanie więcej niż te 8. Mówię oczywiście o zakupie skonfigurowanego przez siebie auta z fabryki. Być może w jeszcze innych sprzyjających okolicznościach można dostać więcej, ale 14 % to jest bardzo dużo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moj znajomy otrzymal rabat 20% na zakup serii 3 informacja z 7 dni a otrzymal od Sikory Bielsko Biala. A wiec warto szukac.Interesowala go wersja 320d z automatem .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bylem w weekend w Bawarii na czerniakowskiej. Maja auta z placu z 18proc. znizka, tylko na sedany. Wersje 320d, 3 sztuki biale, jedna w automacie, sa tez czarne ale ten kolor mi nie odpowiada. Rabat z 175k na 143k. Brak wersji 328i. Jak jestescie zainteresowani to dzwoncie/jedzcie i rozmawiajcie. Mozliwe ze inne salony maja swoje auta z placu, skoro Sikora tez cos oferuje.

Sprzedawca powiedzial ze na nowe skonfigurowane pod siebia auto moze dac ok. 4% rabatu, no moze 5% jesli leasingujesz.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Kryzys ma też swoje dobre strony, zwłaszcza jak propagadna sukcesu każe co kwartał polepszać wyniki sprzedażowe.
Opublikowano
Zgadza sie jest 20% na modele wyprodukowane w 2012r na rocznik 2013 zalatwilem sobie duzy rabat bo az 16% a wiec mozna
BALCAMP.PL
Opublikowano
Można wszystko. Chodzi o normalny rabat dla przeciętnego Kowalskiego, który przychodzi z ulicy i zamawia sobie 1 auto z konfiguracji. Nie ma szans, żeby dostać 16 procent, ani nawet 12.
Opublikowano
Tak zgadza sie w firmie której pracuje brała auta na flote dla tego otrzymałem taki rabat a tak jak kolega pisze niema szans wyśmiewaja człowieka
BALCAMP.PL
Opublikowano
Proponuje tutaj nie pisac o rabatach flotowych bo to nie ma nic wspolpnego z realnym kupnem auta przez czlowiaka z ulicy a po co mamy sie stresowac na wzajem ze np firma w ktorej znajomy pracuje kupila F10 w mpakiecie z bardzo dobrym wyposazeniem za 165 K ? Z ta drobna roznica ze liczba aut jakie brali byla 2 cyfrowa...
Opublikowano
Popieram przedmówcę. Wątki o rabatach były wielokrotnie poruszane i wydaje mi się, że co chwilę ktoś podaje większą liczbę. Ktoś po lekturze forum mocno się zaskoczy, jak pójdzie do salonu nastawiony na rabat 20 %, a okaże się że dają 2. Prawie tak, jak w starym dowcipie o rozdawaniu samochodów na Placu Czerwonym.
Opublikowano

hehe ten kawal z placu czerwonego wicznie zywy...

Najwieksze znizki dostanie sie na stockowe auto mysle ze nawet 30% jest mozliwe wiec jesli ktos nie ma cisnienia na dokladnie wyluskany egzemplarz to bardzo sie oplaca.

Mi zalezalo na wersji silnikowej, kolorze i skrzyni automacie reszta byla juz nie istotna ;)

Opublikowano
Piszą tu też osoby, których firmy mają rabaty flotowe i jakieś tam budżety więc też im zależy żeby maks wyposażenia wycisnąć z kwot w ramach których się poruszają. Już miałem swoje F30 skonfigurowane i wytargowane po czym się dowiedziałem, że żeby sprzedać z zyskiem X5, którym teraz jeżdzę muszę nim jeszcze pojeździć 6 miesięcy po zakończeniu leasingu i całe ambitne plany przeniesienia do F30 opóźniły się o pół roku.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Znam ten ból.

Człowiek odlicza 6 tys vatu. Wykupuje z leasingu i chciałby od razu sprzedac i wziąść kolejny leasing a tu trzeba sprzedać na fv 23%. Albo czekać 6 miesięcy.

Bzdura kiedyś był zapis , że pojazd musi być użytkowanu przez min 6 miesięcy, jakiś 5 lat temu dopisali "jako właściciel".

Odnośnie rabatów to widzę, zakupy flotowe są nieźle premiowane.

Ciekawe kiedy będzie dostępne 325d? Jako alternatywa dla 328i

Opublikowano
Nie tylko w przypadku leasingu, zawsze przy sprzedaży auta można zastosować stawkę VAT zw. zamiast 23 % dopiero po pół roku od jego nabycia.
Opublikowano
model 328i ni ema 2.8 silnika tylko 2.0

Racja. Anyway chodzilo mi generalnie o model. Jak ta skrzynia pracuje? Chodzi mi glownie o szybkosc reakcji przy kickdownie oraz szybkosc redukcji biegow. Jezdze automatami juz chwile i moge powiedzziec ze niektore skrzynie sa ''szybkie'' a niektore ''wolne'' jestem ciekaw do kotrych ta sie zalicza? Mam nadzieje ze to wyrob ZF-a jest tam montowany.

Opublikowano
Skrzynia daje radę. Jedyne do czego można się przyczepić do jakieś 2 sekundy opóźnienia w reakcji przy gwałtownym wciśnięciu gazu (niekoniecznie kickdownie), ale można zawsze przełączyć w tryb Sport i jest znacznie lepiej. Szczerze mówiąc nie czytałem złych opinii o tej skrzyni, to zdecydowanie górna półka i duży atut BMW.