Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci ,że widać ten przebieg po aucie gdyż wytarty plastik przy multifunkcji i chyba kobieta nim śmiga lub śmigała bo nad poleceniami głosowymi również pazury widać wytarta kierownica a mieszek od biegów to second hand :norty:

Sprawdż jeszcze ten plastik przy szybie od strony kierowcy czy nie jest na wysokości łokcia wypolerowany gdyż widać ,że ktoś prowadził auto tylko lewą ręką i z łokciem na podszybiu ( takie zboczenie zawodowe :lol: )

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Powiem Ci ,że widać ten przebieg po aucie gdyż wytarty plastik przy multifunkcji i chyba kobieta nim śmiga lub śmigała bo nad poleceniami głosowymi również pazury widać wytarta kierownica a mieszek od biegów to second hand :norty:

Również zwróciłem na to uwagę. Także nie jest tak super jak kolega pisze :norty:

Ja przy 150k mam dwie małe "dziurki" w blendzie.

Nie wiem, czytam i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że wszystko uzależnione jest od tego jak kto użytkuje auto. Mam E91, 2006.XII z przebiegiem 236 tyś, i wnetrze jest jak nowe, poza oczywistym zużyciem gałki zmiany biegów i skóry na kierownicy (foto poniżej) auto jest jak nowe

Wychodzi więc na to, że zużycie elementów wewnętrznych w aucie nie zależy tylko od tego jak dbał właściciel, lecz także - a może przede wszystkim od tego - co właściciel uważa za zużycie....

Dla mnie Twoja blenda jest zmasakrowana i dawno bym ją obkleił lub wymienił. Dla Ciebie jest jak nowa.

Opublikowano

Sprawdż jeszcze ten plastik przy szybie od strony kierowcy czy nie jest na wysokości łokcia wypolerowany gdyż widać ,że ktoś prowadził auto tylko lewą ręką i z łokciem na podszybiu ( takie zboczenie zawodowe :lol: )

Plastik wokół multifunkcji to wystarczy kilka razy właśnie kobite z pazurami puścić i taki efekt ( auto jest Żony) :D , odnośnie mieszka co masz na myśli ze second hand. Znaczy ze jest używany ( w wolnym tłumaczeniu)? A jeżeli chodzi o Boczek, pod szyba, tez mam takie zboczenie, i zwracam na to uwagę bo w innym aucie to mam i strasznie mnie to drazni, tutaj nie ma. :cool2:

Opublikowano

Również zwróciłem na to uwagę. Także nie jest tak super jak kolega pisze :norty:

Ja przy 150k mam dwie małe "dziurki" w blendzie.

Nie wiem, czytam i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że wszystko uzależnione jest od tego jak kto użytkuje auto. Mam E91, 2006.XII z przebiegiem 236 tyś, i wnetrze jest jak nowe, poza oczywistym zużyciem gałki zmiany biegów i skóry na kierownicy (foto poniżej) auto jest jak nowe

Wychodzi więc na to, że zużycie elementów wewnętrznych w aucie nie zależy tylko od tego jak dbał właściciel, lecz także - a może przede wszystkim od tego - co właściciel uważa za zużycie....

Dla mnie Twoja blenda jest zmasakrowana i dawno bym ją obkleił lub wymienił. Dla Ciebie jest jak nowa.

No z tym zużyciem, co czym jest dla kogo to każdy oczywiście ma prawo miec swoje zdanie, odnośnie blendy nigdzie o niej nie pisalem bo jest faktycznie używana, pisalem o innych elementach ,skoro u Ciebie przy przebiegu 150 tys, jest jak nowa to właśnie zastanowilbym sie czy ktoś jej już nie wymieniał, chyba ze auto masz od nowości wtedy gratuluje użytkowania. Mam dość często styczność z e90 kumpla z 2007 roku, auto od nowości, aktualnego przebiegu 45 tys. Blenda jest w ciut lepszym stanie niż u mnie, a tamtego auta nie uzytkuje kobita :lol: poprostu taki kiepski materiał. Ciekawi mnie natomiast, w jakim stanie sa Wasze przycisku start/stop?

Opublikowano (edytowane)

ja nie wiem ile mam przebiegu , albo 175 tys albo 245tys w każdym razie , jedyne uszkodzenia to

- troszkę zchodzi ta guma na drzwiach od kierowcy- podziobana paznokciami przy otwieraniu drzwi chyba....

-kierata ok

- gałka mam bardziej zjechaną w tym samym miejscu co Wy , ale zwróccie uwagę, ze osoby z pierścionkami (po ślubie) załatwiają takie gałki 4x szybciej niż osoby bez pierścionków

-fotel bez jakiego klolwiek przetarcia

-i odpryski na zderzak maska szyba przednia po kamyszkach ( wczoraj dałem rypka koleżance po parkingu i mi zarypała zderzak na koniec bo ręcznego nie zaciągnęła i na luzie się metr sturlał zahaczając przy okazji o wystający kawał blachy :D)

Edytowane przez alduwiel
Opublikowano
Moja ma ~160 tys oryginalnego przebiegu i następujące zużycie:

- odpryski od kamyków na masce i błotnikach,

- złazi guma na uchwycie od drzwi kierwocy,

- skóra na kierownicy i drążku wygląda jak lekko wypolerowana.

U mnie podobnie jak u kolegi, z tym, że gałka bardzie zużyta niż kiera :arrow: gps na palcu robi swoje - tak jak kolega wyżej wspomniał. No i przednia szyba też trochę zmęczona.

@Phonemania Co do kiery, to wymieniana była przez poprzedniego właściciela zaraz po kupnie auta. Wymienił kierę sport na mpakietową. Także kierownica ma w zasadzie taki sam przebieg jak auto.

Materiał, z którego wykonana jest blenda rzeczywiście nie jest najwyższej jakości, ale jak się uważa (i obcina paznokcie :wink:), to się tak szybko nie niszczy.

Opublikowano
Nie no jasne, ja blendyi tak nie będę zmieniał, bo realnie wygląda jak na ten przebieg, a nie lubię koloryzować. Taka ciekawostka, spotkałem się z e91 z przebiegiem licznikowym 288tyś. w której przycisk Start/Stop był tak wytarty, że był cały biały :shock: :D , właściciel się tłumaczył, że taki kolor (perłowy jak nazwał) bardziej się podoba jego Żonie i specjalnie wytarł :lol:
Opublikowano

A u mnie w ogóle nic nie jest już zużyte bo co było to powymieniałem czyli raptem lewy panel z elektryką , który obchodził z tej gumy .

Reszta jest jak nowa a auto ma ok. 250Kkm. Po prostu samochód jest mój i tylko mój - nie pożyczam , nie oddam nikomu i nie dam nawet dotknąć :mrgreen: :evil: :wink:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie przycisk przy około 140 tys był mocno wytarty.

Rozmawiałem z mechanikiem, który pracował w ASO i mówił, że czasem trafiały się nowe auta na gwarancji z przebiegami około 30tys i przycisk był wytarty.

Nie ma reguły.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano (edytowane)

Naprawdę zużycie wnętrza może być mylące... np taki guzik ...

Albo fotel... Auto przy przebiegu 150 tys i użytkowała je osoba np kochająca jensy na krótkich dystansach tylko po mieście ,a jak by do tego dodać jeszcze, że nie umiejętnie wsiadała/wysiadała zajedzie tak fotel, że wyglądać będzie na 400 tys...

to samo pedały i gałka...

Auto o przebiegu 400 tys może być w niebo lepszym stanie niż takie z przebiegiem 150 tys... Dlatego dla mnie zawsze w pierwszej kolejności liczy się aktualny stan auta- który i tak wiele mówi mi o przeszłości ów egzemplarza...

Edytowane przez alduwiel
Opublikowano

W mojej 170 kkm standardowo schodzi guma na panelu drzwi.

Mam kierownice i gałkę od M i są wytarte strasznie.

Fotele bez najmniejszych oznak zużycia.

Oczywiście zależy to od sposobu użytkowania samochodu - im więcej jazdy po mieście tym więcej kręcenia i zmiany biegów.

Pozdrawiam

Opublikowano
u mnie kierownica pedały fotel (skóra) listwy dekor srebrne bez śladów użycia jedynie rączka drzwi nie mocno gumowa powłoka i gałka prawy górny róg wytarty była zniszczona myślę że to przez obrączkę poprzedniego właściciela