Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos moze juz cos takiego robil?szukam szukam i znalesc nie moge...chcialbym zmodyfikowac troszke koncowy wydech w 530D zeby wygladalo jak w m5

widzialem kilka takich samochodow i wyglada to naprawde fajnie nie moge jednak nigdzie znalesc gotowego zestawu.Moze tu ktos sie tym zajmuje>?moze mozevcie kogos polecic?czy takie zestawy wogole wystepuja czy ludzie samemu cos kombinuja z ostatnimi puchami z m5 i czy tak wogole mozna??tzn jezeli kupie kompletny wydech do m5 a mam taka mozliwosc od angola to czy wogole mozna cos pokombinowac do 530d zeby to mialo rece i nogi i zeby mu nie zaszkodzic:)??

Opublikowano

Jak kupisz kompletny wydech od M5 i będziesz chciał go wstawić do 530d to będziesz musiał ciąć podłogę bo rura w M5 idzie w miejscu, w którym 530d (i każde inne e39) ma wnękę na koło zapasowe. To co widujesz na ulicach to są wydechy a'la M5 i przeważnie jest to samoróbka właścicieli. Można to zrobić tylko trzeba jeden wydech z lewej strony (od strony fabrycznie montowanego tłumika) poprowadzić pod tylnym zderzakiem i belką żeby można było kominy umiejscowić na prawej stronie dyfuzora pod zderzakiem.

Pzdr.

Opublikowano
Musi to zrobić ktoś obeznany w temacie bo dużo jeździ aut (nie tylko BMW), tuning itd. 2 kominy z tyłu i w lato ok. (wygląd, ryk, wszystko jest hehe) Przychodzi zima a dymek tylko z jednego komina leci hehe :D :duh: Zawsze mnie to bawi :D
Opublikowano
Sa gotowe zestawy na Ebayu, ale moim zdaniem to troche profanacja M5...
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Sa gotowe zestawy na Ebayu, ale moim zdaniem to troche profanacja M5...

Cztery koncowki wydechu ala M5 w dieslu to jest dopiero profanacja, ja widziałem na zlocie goscia co miał taki patent zrobiony ale 535 V8 i to było profesjonalne łacznie z odpowiednim dzwiekiem silnika.

Inna sprawa to sławne znaczki M5 na tylniej klapie przyklejane powoduja ze jezdzi wiecej M3, M5 niz fabryka wyprodukowała ale to tylko w Polsce.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano

@kubazielonagora

Twoje BMW będzie bardzo źle wyglądało. E39 najlepiej wygląda w oryginale. To już dość leciwe auto stylistycznie (choć mnie się dużo bardziej podoba niż te nowe "plastiki"), więc wydaje mi się, że falę "poprawek" mamy już za sobą.

Ewentualnie jeśli chcesz coś z wydechem kombinować, to zobacz jak to było rozwiązane w Alpinie - z jednej strony 2 rury - to jest moim zdaniem fajne i w dieslu też się będzie dobrze prezentować (nawet jeśli masz oznaczenie modelu na klapie ;) ). 4 rury a'la M5 - straszne. Ja gdybym miał M5, to bym jak najszybciej te rury schował, żeby auto wyglądało (przynajmniej wydech) jak 520i.

Z drugiej strony już chyba lepszy wydech a'la M5 niż to co robi ostatnio fabryka Renault w nowej Lagunie - wystawiają i pokazują rury (a raczej rureczki) grubości słomki do trinków, żenada. ;) Takie coś powinno się chować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mimo ogolnego oburzenia udalo mi sie znalesc firme w holandii w hengelo przy niemieckiej granicy za w zasadzie nie za duze pieniazki...|Nie pisalem o znaczkach na klapie z oznacvzeniem m5 bo to jest okrutnie tragiczne tak jak i wogole poruszanie tego tematu na tym forum...!!!!!nie chodzi mi tez o wydobywajacy sie dzwiek m57 ala subaru impreza wrx...!!!Chodzilo mi o to czy jest mozliwe wykonanie takiego wydechu i sposob w jaki mozna rozwiazac problem kola zapasowego ktore w e39 wystepuje a w m5 jest dojazdowka i brak wneki na kolo!!!!

Jak wspominalem znalazlem firme ktora cos takiego robi profesjonalnie konkretnie pod nasz model auto i kosztuje to okolo 400 euro wiec nie ma tragedii...

Jak to wyglada to juz rzecz gustu\!!!!jednemu sie podoba ddrugiemu nie!mi tez nie podobaja sie 4 rurki z czego dymek leci tylko z jednej!!!Dlatego temat dodalem na szanowanym i zaufanym oficjaslnym forum BMW a nie pod garazem za blokiem!!!!!!

Wydaje mi sie ze porfesjonalnie wykonana przerobka nie da efektu dymu z jednej rurki a wyglad mi akurat odpowiada...Widywalem juz e39 z tego typu wydechami czasami lepiej czasami gorzej stad tez moje pytania!!!!

wklejam link do ow firmy warto popatrzec jak to wyglada...

http://auto.marktplaats.nl/bmw/591088905-rvs-sportuitlaat-uitlaat-op-maat-bmw-e60-e39-523-525-530-540.html?return=eJxlztFugyAUBuB3aaJ3kwOoLRiztNmLMHWRFJQIps2WvfsOwyyaXf0%2F3zkoSlL5pSU0XpYllSc%2FqKUbmzEEJwm5z26YCquWe3BGqeCLyRC1hvnFk3f7IJ2oizFY8%2Fo0Lc1734Y549eM39yKCVgMxSJobCy2Og7ttqQwGQAUEFd7ndgEzE%2FtsPqP3uMhXndh%2B6LFwXVa7bDoDo%2Bzj9dY7tzaQh48vkM9surGq6x6wwSMll7qo9Kk56Ss3u8ezarnrwpx2Qbn%2FTITm4q9lnDU9LuSHpUlZUflSXlSyuj%2Ft%2F2h1VNkVgKcmu8fAmt3DA%3D%3D&df=1&fta=eNqlVcGO2zYQ%2FRVBh21zSMohRUmk4EOc9hAg20O2aA7BYkGJlKNWlgSJ2nUT%2BIPzF5mRrI29sRMg3b3M4wxn5j3OWEYn%2BtOgUx2OfX13b%2BohzAbNJdfhrl7BlR1WvtVZN2qW1aAVZDXXKs66LR4azRljLxjLbKWz2uuPVZcNpR00ZJ3HG9tON%2BPW9VWRtUOl%2BVXXjSt25QfMbB7eC3n7nt2uII0XBIQSQjyefYu9NTtESqXTQTI7uZqQmlHEFkRpIlgQJ8QXJAgJQsDha40JbKvmdsUjxkiESIed2bgwq5DOoIUOKzurEysdcpEUaVSqHRq5y4VBQ8aCuwQNkUeWkQtElIiYjDRPinzHuVWOM4cnMf5DseNQCqEs3YJYKUe3BBJLKIbFOed4wkTOnBN4PZepAMrjEpYICpacxQJdIjKlFAnFMJOokhLytEjZDkqZg00kVTcmLYCqMwlRigaXsU2n5h0zEblkXkQ5I8NIKKc8ssztdKI4xHIHroi4zLEoJIKaJFUABfJtZ%2BxwV7tm4z%2BQcAwdKBY%2B3h1pifJZzUlCHZqHMDNa6k%2BVFhKtaQ7x%2FPXv4RwgJBlSh29M7uqDfd3a2QbQ4doU%2F7rG%2Fmm2LpwLTe5gff1u6eil932Vj9799V83BeE1OATftL1%2F3Vi3OxSE6dljHf5t6pF6xfmm9tj8%2BjimR7OAYxpm%2B7mPKX7q8vRSgiSe3%2BD4Pw4RnsjlZL%2FHjYgxHthT6jx%2BSh0XdN2OD%2F8Y019gD%2FJrSPBy9O0vw0URHsmeUUGxQz1chonYUg%2FUtOv0t0SY3UkEZ8CPIk6UhFkUkuG8arCoBjENkg9cE2ydD2jng0lqrPjWNBv3R2MP%2B0k%2BdKGOybkJ4slTGZHvujeNHXxbXtIxPor5kZCXpokG5LIIs5%2Br8EdS4LisXfOxapZxUWdpqqc0Kecr0%2FftMMyzdp5pehL1f7jyb7lGx1wjdrw6ERDiC%2BKExILEJVUeEwLKcuOsaYJf%2BW%2FRc%2BvGfni25AcU5MYbX7XNg9m0zVJJEde8r9ra%2BaUeSvaqHbvPs7j4Bfh2GSdycE7f69a3fdV8aEf7HX2Pon56KakHeW4rEcL3NzKVJzv7sxuJHdybxpQBfRuDopifiB32ce02VXPYyPnjud%2FPP%2FH3lAYF3e%2B%2FAFtMbs8%3D&fta_ind=4&fs=1