Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem silnik w E46 320d CR 2002r. Ponieważ nowy silnik miał inny przebieg chciałbym skorygować wskazania przebiegu km w sterowniku EWS w moim e46.

Czy orientuje się ktoś jakim programem mogę to zrobić? DIS to umożliwia? Proszę o radę

Opublikowano
Nie rozumiem takiego zabiegu, przebieg to nie tylko silnik. Trzymaj fakturę żeby najwyżej przy sprzedaży pokazać, ze jest młodszy i tyle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapomnij, że na szanującym się forum ktoś ci powie, jak to zrobić. Popytaj wśród handlarzy, a nam daj spokój.

DISem się nie da.

Opublikowano
hahahahahahaha :D innymi słowy chcesz sprzedać auto i poprawić licznik a ktoś ci ma uwierzyć w takie cos? tutaj pełno osób silniki wymieniło i nikt korekty nie robił.
szukam
Opublikowano
Nie rozumiem co jest złego w chęci edukacji? przecież z własnym autem mogę robić co mi się podoba i nie jest to zabronione.Gdy będę sprzedawał auto(mam nadzieje że nie prędko) to odpowiem co robiłem z własnym autem. Mam już opanowaną INPĘ i NCS Expert w trakcie jest DIS. Nie pytam o gotowe rozwiązanie a tylko jakim programem( w jaki sposób) można edytować i zapisywać dane zawarte w EWS z E46. Dodam tylko że elektronika to moja pasja. Pozdrawiam szanujące się forum.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Edukacja dobra rzecz. Następnym razem zapytaj nas w ramach edukacji, jakpodrobić książkę serwisową.

Z własnym autem możesz zrobić, co ci się podoba? Mylisz się na całej linii.

Coś czuje szybkie rozstanie.

Opublikowano

Z tego co się orientuje podrabianie książki serwisowej czyli dokumentów to jest przestępstwo...

Sam nie mam książki serwisowej i nie potrzebuje

Na jakiej podstawie (proszę o konkrety) twierdzisz że ze swoim autem nie mogę robić wszystkiego? Przecież to moja własność.

No i wreszcie dlaczego z góry zakładasz że jestem nie uczciwy? Myślisz że wszyscy ludzie tacy są?

Myślałem że na forum wywiąże się merytoryczna rozmowa a nie jakieś żale i oskarżenia.

Temat chyba zbyt drażliwy...

Czy PaSoft poradzi sobie z tym o co pytam? Czy ktoś to potwierdzi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Potwierdzam, PaSoft da radę.

Nie czaisz, że jak ludzie zaczną wypisywać, jak kręcić przebiegi, to juz nie tylko handlarsko-złodziejska klika będzie kroić obywatela, a każdy jeden pod blokiem sobie przebieg ustawi pod naiwnego kupującego? Takie to trudne?

Na jakiej podstawie (proszę o konkrety) twierdzisz że ze swoim autem nie mogę robić wszystkiego? Przecież to moja własność.
Pytanie głupie, jak mało które.Zacznam mśleć, że to prowokacja jakiegoś małolata z onetu.

Załóż łyse opony (zawsze to taniej), wywal wszystkie żarówki (zawsze to mniejsza waga auta) i przyciemnij przednią szybe i zapodaj wydech od ursusa (jak tunink, to tunink), a zobaczysz, co reszta kraju sądzi o twojej własności. Na życzenie mogę podać więcej konkretów, ok. 100 na początek.

Opublikowano

Tak jak wyżej koledzy mniej lub bardziej dosadnie :nienie: .

Zachowaj fakturę + dokładne info o dawcy.

Opublikowano
Ale to nie znaczy ze nie moze sobie załozyć łysych opon ,w leflektory to moze sobie nawet świeczki włozyć ,a licznik od fiata 126 zapodać z zerowym przebiegiem . Jego cyrk i nic nikomu do tego, jedynie pośmiać się mozemy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widzę, że kolega ma bardzo słabe wiadomości o kodeksie ruchu drogowego. Świeczkę może i możesz sobie wsadzić, ale nie do lampy auta. Powie ci to policjant przy pierwszej kontroli drogowej. Zawsze możesz odpowiedzieć, że to twoja własność i nic mu do tego. Albo postraszyć cyrkiem :?: Podobnie rzecz ma się w przypadku minimalnego dopuszczalnego bieżnika opon, poziomu hałasu tłumika, procentowego przyciemnienia szyb przednich etc... Trudna wiedza, ale przydatna, polecam.

Poza konkursem, co to jest leflektor?

Opublikowano

Leflektor to chyba ktoś kto czyta biblie w kościele... albo zanim usiądzie w BMW :):)

Dzięki za info sprobuje pobawić się tym programem choć to podobno kosztowna sprawa w oryginalnej wersji.

Opublikowano
leflektor?

nie wiem, ale na pewno występuje po lewej :D

po prawej analogicznie praflektor :D

co do pytania zasadniczego, to nie znam odpowiedzi, ale zgadzam się z przedmówcami :D

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłem w wikipedii, koledzy mają rację - leflektor czyta modlitwę dziękczynną w obrządku katolickim. A praflektor to samo, ale w obrządku prawosławnym. Chyba tylko kolega darti wie, co to miałoby mieć wspólnego z licznikiem w bmw, ale wszystko się zgadza, więc temat chyba do zamknięcia.
Opublikowano
Ja zmienilem silnik o mniejszym przebiegu i wcale nie czuje ze musze sobie pozmieniac przebieg, a sprzet do tego typu rzeczy posiadam. Nie rozumiem kolegi co to ma mu dac jak zmieni w ews-ie jak w ike i lcm-ie i tak zostanie syf. Po aucie i tak bedzie widac ze nie posiada takiego przebiegu jak na liczniku.
Opublikowano
Reflektor :duh: , kolego Zielo ja twierdze ze z swoim autem moze robić co chce łącznie z tymi nieszczęsnimi świeczkami w reflektorach. A ze taki pojazd nie będzie mógł być dopuszczony do ruchu publicznego to nie zmienia to faktu ze ze swoim mozna wszystko. Teraz zrozumiano co miałem na myśli ? Ps w złotych latach tuningu (połowa lat 90') mój kolega do tego stopnia zmodyfikował swojego golfa ,ze auto jezdzilo tylko na lawecie po zlotach bo nikt mu nie chciał podbić przeglądu :lol:
Opublikowano
mam nadzieję że w Polsce będzie kiedyś prawo karania/więzienia za cofanie liczniów-wolę mieć pewne 300tys niż niepewne 180... :evil:
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko jasne. Czyli wpaść do kina i udając batmana sprzątnąć kilka osób też można. Taka promocja na premierze.

A że potem podwójne dożywocie, to kogo to obchodzi. Mój kałach i mogę zrobić z nim, co chcę :duh:

Z mojej strony koniec, bo poziom dyskusji mizerny.

Opublikowano
Fakt kałach i morderstwa zrobiły mizerny poziom dyskusji ,i porównanie jest mało celne .Samochodem bez świateł moge jezdzić po swoim polu ,nikt mi nie zabroni a kałachem nie mam prawa nawet do tarczy na swoim podwóru postrzelać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja głupi dopiero teraz załapałem. Trzeba było mówić, że kolega autor po polu chce jeździć, a nie po drogach publicznych. Jak tak, to nie mam uwag. Pozdro dla rolników. Bye, bye i udanych żniw. Ja chcialem kosić rzepak, ale spóźniłem się z round-upem i nie mogę zejść poniżej 20 wilgotności :cry: Kolegom życzę więcej szczęścia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajnie, że temat żyje. Rzeczywiście, nie spojrzałem na rocznik, u autora siedzi M35080, czyli się nie da. Jest mi niewypowiedzenie przykro. Upijmy się wszyscy razem na tą okoliczność.