Skocz do zawartości

Korekta przebiegu km w EWS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem silnik w E46 320d CR 2002r. Ponieważ nowy silnik miał inny przebieg chciałbym skorygować wskazania przebiegu km w sterowniku EWS w moim e46.

Czy orientuje się ktoś jakim programem mogę to zrobić? DIS to umożliwia? Proszę o radę

Opublikowano
Nie rozumiem takiego zabiegu, przebieg to nie tylko silnik. Trzymaj fakturę żeby najwyżej przy sprzedaży pokazać, ze jest młodszy i tyle.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zapomnij, że na szanującym się forum ktoś ci powie, jak to zrobić. Popytaj wśród handlarzy, a nam daj spokój.

DISem się nie da.

Opublikowano
hahahahahahaha :D innymi słowy chcesz sprzedać auto i poprawić licznik a ktoś ci ma uwierzyć w takie cos? tutaj pełno osób silniki wymieniło i nikt korekty nie robił.
szukam
Opublikowano
  • Autor
Nie rozumiem co jest złego w chęci edukacji? przecież z własnym autem mogę robić co mi się podoba i nie jest to zabronione.Gdy będę sprzedawał auto(mam nadzieje że nie prędko) to odpowiem co robiłem z własnym autem. Mam już opanowaną INPĘ i NCS Expert w trakcie jest DIS. Nie pytam o gotowe rozwiązanie a tylko jakim programem( w jaki sposób) można edytować i zapisywać dane zawarte w EWS z E46. Dodam tylko że elektronika to moja pasja. Pozdrawiam szanujące się forum.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Edukacja dobra rzecz. Następnym razem zapytaj nas w ramach edukacji, jakpodrobić książkę serwisową.

Z własnym autem możesz zrobić, co ci się podoba? Mylisz się na całej linii.

Coś czuje szybkie rozstanie.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co się orientuje podrabianie książki serwisowej czyli dokumentów to jest przestępstwo...

Sam nie mam książki serwisowej i nie potrzebuje

Na jakiej podstawie (proszę o konkrety) twierdzisz że ze swoim autem nie mogę robić wszystkiego? Przecież to moja własność.

No i wreszcie dlaczego z góry zakładasz że jestem nie uczciwy? Myślisz że wszyscy ludzie tacy są?

Myślałem że na forum wywiąże się merytoryczna rozmowa a nie jakieś żale i oskarżenia.

Temat chyba zbyt drażliwy...

Czy PaSoft poradzi sobie z tym o co pytam? Czy ktoś to potwierdzi?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Potwierdzam, PaSoft da radę.

Nie czaisz, że jak ludzie zaczną wypisywać, jak kręcić przebiegi, to juz nie tylko handlarsko-złodziejska klika będzie kroić obywatela, a każdy jeden pod blokiem sobie przebieg ustawi pod naiwnego kupującego? Takie to trudne?

Na jakiej podstawie (proszę o konkrety) twierdzisz że ze swoim autem nie mogę robić wszystkiego? Przecież to moja własność.
Pytanie głupie, jak mało które.Zacznam mśleć, że to prowokacja jakiegoś małolata z onetu.

Załóż łyse opony (zawsze to taniej), wywal wszystkie żarówki (zawsze to mniejsza waga auta) i przyciemnij przednią szybe i zapodaj wydech od ursusa (jak tunink, to tunink), a zobaczysz, co reszta kraju sądzi o twojej własności. Na życzenie mogę podać więcej konkretów, ok. 100 na początek.

Opublikowano

Tak jak wyżej koledzy mniej lub bardziej dosadnie :nienie: .

Zachowaj fakturę + dokładne info o dawcy.

Opublikowano
Ale to nie znaczy ze nie moze sobie załozyć łysych opon ,w leflektory to moze sobie nawet świeczki włozyć ,a licznik od fiata 126 zapodać z zerowym przebiegiem . Jego cyrk i nic nikomu do tego, jedynie pośmiać się mozemy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Widzę, że kolega ma bardzo słabe wiadomości o kodeksie ruchu drogowego. Świeczkę może i możesz sobie wsadzić, ale nie do lampy auta. Powie ci to policjant przy pierwszej kontroli drogowej. Zawsze możesz odpowiedzieć, że to twoja własność i nic mu do tego. Albo postraszyć cyrkiem :?: Podobnie rzecz ma się w przypadku minimalnego dopuszczalnego bieżnika opon, poziomu hałasu tłumika, procentowego przyciemnienia szyb przednich etc... Trudna wiedza, ale przydatna, polecam.

Poza konkursem, co to jest leflektor?

Opublikowano
  • Autor

Leflektor to chyba ktoś kto czyta biblie w kościele... albo zanim usiądzie w BMW :):)

Dzięki za info sprobuje pobawić się tym programem choć to podobno kosztowna sprawa w oryginalnej wersji.

Opublikowano
leflektor?

nie wiem, ale na pewno występuje po lewej :D

po prawej analogicznie praflektor :D

co do pytania zasadniczego, to nie znam odpowiedzi, ale zgadzam się z przedmówcami :D

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdziłem w wikipedii, koledzy mają rację - leflektor czyta modlitwę dziękczynną w obrządku katolickim. A praflektor to samo, ale w obrządku prawosławnym. Chyba tylko kolega darti wie, co to miałoby mieć wspólnego z licznikiem w bmw, ale wszystko się zgadza, więc temat chyba do zamknięcia.
Opublikowano
Ja zmienilem silnik o mniejszym przebiegu i wcale nie czuje ze musze sobie pozmieniac przebieg, a sprzet do tego typu rzeczy posiadam. Nie rozumiem kolegi co to ma mu dac jak zmieni w ews-ie jak w ike i lcm-ie i tak zostanie syf. Po aucie i tak bedzie widac ze nie posiada takiego przebiegu jak na liczniku.
Opublikowano
Reflektor :duh: , kolego Zielo ja twierdze ze z swoim autem moze robić co chce łącznie z tymi nieszczęsnimi świeczkami w reflektorach. A ze taki pojazd nie będzie mógł być dopuszczony do ruchu publicznego to nie zmienia to faktu ze ze swoim mozna wszystko. Teraz zrozumiano co miałem na myśli ? Ps w złotych latach tuningu (połowa lat 90') mój kolega do tego stopnia zmodyfikował swojego golfa ,ze auto jezdzilo tylko na lawecie po zlotach bo nikt mu nie chciał podbić przeglądu :lol:
Opublikowano
mam nadzieję że w Polsce będzie kiedyś prawo karania/więzienia za cofanie liczniów-wolę mieć pewne 300tys niż niepewne 180... :evil:
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wszystko jasne. Czyli wpaść do kina i udając batmana sprzątnąć kilka osób też można. Taka promocja na premierze.

A że potem podwójne dożywocie, to kogo to obchodzi. Mój kałach i mogę zrobić z nim, co chcę :duh:

Z mojej strony koniec, bo poziom dyskusji mizerny.

Opublikowano
Fakt kałach i morderstwa zrobiły mizerny poziom dyskusji ,i porównanie jest mało celne .Samochodem bez świateł moge jezdzić po swoim polu ,nikt mi nie zabroni a kałachem nie mam prawa nawet do tarczy na swoim podwóru postrzelać
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A ja głupi dopiero teraz załapałem. Trzeba było mówić, że kolega autor po polu chce jeździć, a nie po drogach publicznych. Jak tak, to nie mam uwag. Pozdro dla rolników. Bye, bye i udanych żniw. Ja chcialem kosić rzepak, ale spóźniłem się z round-upem i nie mogę zejść poniżej 20 wilgotności :cry: Kolegom życzę więcej szczęścia.
Opublikowano
Potwierdzam, PaSoft da radę...

nie da rady

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Fajnie, że temat żyje. Rzeczywiście, nie spojrzałem na rocznik, u autora siedzi M35080, czyli się nie da. Jest mi niewypowiedzenie przykro. Upijmy się wszyscy razem na tą okoliczność.