Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...pochwal sie tym cackiem po które gnałeś prawie przez pół Europy z językiem wywalonym po pas :D

Czekamy ..... i czekammmyyyy....

Skąd przyciągnął?

Cholera, widziałem tylko na skromnych fotach tą rakietę .. zresztą nie sam GUrU opowie :lol:

Opublikowano
...pochwal sie tym cackiem po które gnałeś prawie przez pół Europy z językiem wywalonym po pas :D

Czekamy ..... i czekammmyyyy....

"Panie Prezesie melduje wykonanie zadania" :wink:

Faktycznie przytargałem 528i.Auto pochodzi z Heidelbergu.Przeszło 1000km w jedną stronę.Jest to dokładnie M30B28 z 03/1985 roku z manualem i klimatyzacją.Przebieg jakieś 350 000km.Pełna dokumentacja dołożony dwa lata temu katalizator (widzimisie właściciela) i fabryczny lakier na każdym elemencie delphin-metalic w zadziwiqająco dobrym stanie :clap: .Auto miało dwóch właścicieli.Ostatni Pan Prof.Adolf(1940) miał go 17lat.Podarował go młodemu niemcowi który postanowił go sprzedać.O dziwo młody niemiec postanowił go oddać tylko w dobre ręce.Po obejrzeniu tematu "Youngtimerowcy wszystkich krajów....." opuścił cene i odwołał chmare kręcących sie wokół niego Turków i jednego niemca który dawał więcej niż ja :wink: .Auto nie jest w stanie idealnym.Ma kilka wad do usunięcia ale o to w tej zabawie chodzi :D .Wrażenia......no cóż przesiadka z diesla do takiej maszyny powoduje momentami śmierć w oczach i niecenzuralne słowa cisnące sie na usta :modlitwa: .Motor zaczyna się rozkręcać powyżej 4500 obrotów...Średnie spalanie przy jeździe 120-140 a nawet 160 i 190 wyniosło 9,3 litra /100km.W mieście to juz inna bajka.Ale nie da sie nim jeździc wolno i ekonomicznie.Jeśli ktoś myśli że kupi Youngtimera o takiej mocy i będzie jeździł spacerkiem to jest w błedzie... :| Ja też tak myślałem... :mad2:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img470.imageshack.us/img470/1116/dscn61202cr.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img470.imageshack.us/img470/2373/dscn61214wy.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img470.imageshack.us/img470/6757/dscn61237nm.jpg

Tak zamarzła para z katalizatora po przebytych 800km...

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img470.imageshack.us/img470/3126/dscn61458dk.jpg

A to tygryski lubią najbardziej :wink:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img470.imageshack.us/img470/9267/dscn61566ju.jpg

Napewno nie jest to 535i ale 528i jest najlepszym rozwiązaniem biorąc pod uwagę cene i wrażenia z jazdy.Jeśli ktoś szuka rekina z większą pojemnością to polecam 2,8i.No i pamiętajcie że już coraz ciężej kupić coś dobrego.Cena idzie do góry a autka znikaja na potęgę zwłaszcza te mocniejsze.... :wink:

Opublikowano

Jaka jest cena takiej przyjemności? Tak, tylko z ciekawości pytam...

Auto było na mobile za 1500eur...Ale kupiłem taniej :wink:

Czekamy na informacje....wyczerpujące

Co chcesz wiedzieć Marcin :?: Pytaj :wink:

Opublikowano
Kuffaa autko super a dodatki z seri ulotki itp tylko dodaja smaku . Coraz mniej lubie to forum ;) :P

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano
Gratuluję ! Heheh powolny youngtimer! Nie miej złudzeń masz najbardziej"kulturalną" szóstkę w M30 :cool2: Zdopingowałeś mnie :wink:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano

Czy wiadomo, ile wyjdzie Ci za auto + reszta spraw? :roll:

Wygląda to tak:

cena + blachy celne i ubezpieczenie (do 160eur) + paliwo do domu + ok 1600zł pełna rejstracja

Czy ktoś Ci oglądał autko na miejscu, czy tylko przez internet?

:?:

Obejrzałem je przez internet i w drogę.Byłem z kimś kto zna miejscowe obyczaje (urzędy itd-bez tego ani rusz) i chwile sobie pogadaliśmy...Generalnie auto kupiłem po ciemku bo o 7.00 rano :wink:

Opublikowano
Gratulacje kolego. Jest piękna. Witamy w świecie "benzyny" :mrgreen: . Diesel a kiedy ty ?? :norty:
Opublikowano

Zadziwiająca jest ta historia ze sprzedażą auta :mrgreen:

fajnie, że masz tyle tych papierów do niej, musiałem kupić 2 e30, żeby mieć tyle...

528 faktycznie chodzi świetnie, kumpel miał w zeszłym roku też w podobnym stanie do Twojej i po autostradzie faktycznie ładnie to zasuwa... nawet przy moim M20B25...

gratuluje zakupu:cool2:

ps.może jeszcze jakieś zdjęcia środka i motorka...

Opublikowano

No w końcu Bartek kupił samochód napędzany właściwym paliwem :)

I to jaki!! Bombowa jest ta piątka, kiedy wybierasz się na lotnisko na testy? ;)

Opublikowano

Dziekuje za słowa uznania :wink:

Narazie testem była niemiecka autostrada.Teraz czas sie na trochę rozstać.Auto trafi do garażu na porządne mycie,pranie,regulacje,wymiany itd...Powoli do ideału. :wink: I na wiosne pojeździmy :wink:

Opublikowano
E 28 to śliczne autko, jeszcze w Takim stanie jak Ty kupiłeś to coś niespotykanego na naszych drogach. Szerokiej drogi i wszystkiego najlepszego w nowym aucie...
http://img27.imageshack.us/img27/1430/10008058vw.jpg
Opublikowano
Dziekuje za słowa uznania :wink:

Narazie testem była niemiecka autostrada.Teraz czas sie na trochę rozstać.Auto trafi do garażu na porządne mycie,pranie,regulacje,wymiany itd...Powoli do ideału. :wink: I na wiosne pojeździmy :wink:

Mamy te same silniki :) aczkolwiek tylko polowiczne te same samochody, 2,8 jest bardzo oszczedny w proporcji do swoich osiagow aczkolwiek jak wiecej jezdzisz napewno odczujesz roznice do diesla.

Pozdrawiam.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
patrze patrze i patrze hmm gdzies widzialem to auto ... :mad2: acha u mnie na podworku widzialem co prawda przez okno ale moj tata (Rysiek)ogladnal doglebniej i uwaza ze jest bardzo fajna :cool2:
moje modele
Opublikowano
patrze patrze i patrze hmm gdzies widzialem to auto ... :mad2: acha u mnie na podworku widzialem co prawda przez okno ale moj tata (Rysiek)ogladnal doglebniej i uwaza ze jest bardzo fajna :cool2:

Dokładnie wczoraj :D Pozdrowienia dla Rysia :wink:

Opublikowano

Dokładnie wczoraj :D Pozdrowienia dla Rysia :wink:

A co to za warsztat, z chęcią skorzystam i podjadę swoją bestią na regulacje i wymiane kilku pierdułek :mrgreen: A jak z cenami w tym "warsztacie" :?:

P.S. coś już słyszałem o p.Rysiu, ale nie pamiętam od kogo :8)

Opublikowano

Śliczna, śliczna ;)

Pewnie pięknie mruczy...

Pozdrawiam ;)

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg