Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem wymienić dziś świece i po odkręceniu pierwsze cewki zobaczyłem że cała świeca zanurzona jest w oleju. Pierwsza moja myśl - uszczelka pokrywy zaworów ale zanim kupie wole się upewnić.

I drugie pytanie czym przykleić mocowanie od osłony cewek (tej z napisem BMW) ?

Opublikowano
Zanim spanikujesz to sprawdz uszczelke pod korkiem wlewu oleju, nie moze byc peknieta

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano

Olej jest w pierwszym gnieździe ( od rozrządu) pozostałe są suche i nie widać żadnych zacieków.

A do paniki mi jeszcze daleko :)

Opublikowano (edytowane)
Uszczelka pod pokrywą zaworową, częsty problem w M50. Jest na forum tutorial jak to naprawić. Edytowane przez Boston0006

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Tez mialem w dwoch gniazdach olej. Puszcza uszczelka pod pokrywa. Nic strasznego. Ja nawet jeszcze nie zdejmowalem pokrywy. Wyczyscilem tylko wszystko.
Opublikowano
Proponuję dołożyć i silikon.Ostatnio wymieniłem uszczelkę - ciekła na kolektor wydechowy - ,skręciłem i okazało się że tam gdzie ciekło przedtem-nie cieknie,ale zaczęło ciec w drugim miejscu.Widać gdzieś uszczelka się źle ułożyła. Ponowny demontaż pokrywy - silikon,i jest cacy.
Opublikowano
Dobrze wyczyść miejsca na których ma leżeć uszczelka i nie będzie potrzebny żaden silikon. Podstawa to dobrze wszystko oczyścić, równo ułożyć uszczelkę i prawidłowo dociągnąć śruby. Możesz od razu sobie dokupić uszczelki pod śruby (grzybki), bo pewnie będą już dosyć twarde. Robota miła i przyjemna. Do kompletu dokup jeszcze browara :D
Opublikowano
Do kompletu dokup jeszcze browara :D
A żeby to jednego :) Na razie po wymianie świec wyszła mi jeszcze cewka do wymiany ale to na szczęście najmniejszy problem. Po tych 4 dniach zerknąłem w gniazdo i jest suche, możliwe że przy tych upałach pociekło, ale i tak będę wymieniał.