Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tydzień temu przestałem z nim walczyć :)

Cały czas sączyło mi wokół węża na styku z chłodniczką,zacząłem od zmiany obejm,potem znieniłem wężyk/ale o tym za chwile/

okazało się że kuścił oring między chłodniczką a termostatem,ciecz ściekała po chłodniczce i niemal w tym samym momencie wyparowywała i nie zostawiała śladu.Więc może jesli cieknie Ci w podobny sposób to zacznij od tego.

Niestety niemozna go zastąpić zwykłym wężem jest krótki i zagęty o 90 stopni :(

Co do samego węża sprawdziłem w serwisie koszt ok 70 jak chcesz to moge pomóc Ci w zakupie...

Ja pojechałem na schrott i poszukałem węża wodnego o średnicy wewnętrznej 15mm nawet nie wiem od jakiego auta przyciąłem na wymiar i gotowe :)

Koszt znikomy :)

Jakby co jestem do dyspozycji :)

Opublikowano
to mowa o wężyku który jest w miejscu tak jakby nad zaworem kolektora? gdyż dziś zauważyłem, że tamto miejsce mi paruje a wąż jest poprostu nasunięty i nic więcej. Pozatym gdzieś na prawo od tego miejsca cieknie mi któryś przewód chłodniczy ;/
Opublikowano

to co zaznaczyłes kolego to termostat z obudową

zapewne cieknie ci obudowa termostatu też to mialem pęka przy krawędzi uszczelka sie rozszeza od temperatury i wycieka coraz bardziej w sklepie kupisz tylko całość obudowę wraz z termostatem lub na allegro cena ok 150 zl zamiennik oczywiście i polecammtą opcje nie kupuj czasem od szrotowców wołają tyle samo albo 30 zł taniej a to gówno przegrzane juz tyl nie wytrzyma

Opublikowano
zwykły kawałek wężyka za 5 zł. U mnie się załamywał więc w tym miejscy założyłem opaskę która wyrównała zagięcie. Może i to nie jest profesjonalne ale wole tak niż kupować używany, przegrzany wężyk za 3 razy więcej.
Opublikowano
zwykły kawałek wężyka za 5 zł. U mnie się załamywał więc w tym miejscy założyłem opaskę która wyrównała zagięcie. Może i to nie jest profesjonalne ale wole tak niż kupować używany, przegrzany wężyk za 3 razy więcej.

dokładnie ja mam zaślepiony bo ta chłodniczka do niczego nie jest potrzebna i dziala pozdro