Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po tygodniowych bojach z akamulatorem stwierdzam ze jets on trupem i do niczego sie nie nadaje, chce kupic nowy tylko nie wiem czy taki sam jaki mialem , teraz mam 45Ah i czy taki powinien byc wedlug producenta w E30 1.6 M10 1800 cm, jesli inny to jakoiej pojemnosci i jaka firme polecacie , zastanawiam sie na centra?

Opublikowano
akurat kupilem 50Ah i 510 mocy rozruchowej , zobaczymy jak sie bede sprawował...

Nie będziesz miał żadnych kłopotów pod warunkiem, że kupiłeś coś z górnej pułki. Obecnie producentem numer 1 akumulatorów jest WARTA, dalej BOSCH, 4 pozycję zajmuje dopiero CENTRA.

Ja mam w M40 Wartę 45Ah. Krótko mówiąc żadnych problemów.

Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano
Obecnie producentem numer 1 akumulatorów jest WARTA, dalej BOSCH, 4 pozycję zajmuje dopiero CENTRA

jesli moge wiedziec to gdzie znalazles ten ranking ?? :roll:

Opublikowano
Na TVN Turbo widziałem jakiś program i tam robili test akumulatorów, może to stamtąd.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

ja od 3 lat w 1,6 m40 i alternatorze 60A mam 60Ah firmy HYPER, mało znana włoska firma robiąca akumulatory do ciężarówek, o podwyższonym prądzie rozruchu takim jak do diesla, mieszkam na wschodzie okolice siedlec u nas było chyba najzimniej w tym roku i....... bez problemów :cool2: ,przedtem miałem jakąś tople to ją oddałem żeby fiata kreciła :mrgreen: bo do beti to sie to cudo nie nadawało a opis mówił co innego

pozdrówka i niech ta zima już idzie :!: :!:

Opublikowano
Obecnie producentem numer 1 akumulatorów jest WARTA, dalej BOSCH, 4 pozycję zajmuje dopiero CENTRA

Odpowiadam. Ranking nie jest wymyślony z kapelusza. Test sporządził magazyn motoryzacyjny "Motor" (9-01-2006). Akumulatory, które podałem są jedne z lepszych w klasie i za przyzwoitą cenę. Co do akumulatorów WARTA, sam taki posiadam, a także wiele moich znajomych. Przebieg mają po cztery lata i nie narzekają. Krótko mówiąc po co przepłacać. :D

Podsumowanie testu akumulatora WARTA w magazynie "MOTOR"

-Pojemność rzeczywista(większa od deklarowanej o ponad 5Ah)

-Pojemność rezerwowa (blisko 100 minut)

-Zdolność rozruchowa (niezłe wyniki)

-Zdolność przyjmowania ładunku (szybko się ładuje)

-Zużycie wody (znacznie poniżej normy)

Wnioski:

Rewelacyjna pojemność rzeczywista. Bardzo dobra pojemność rezerwowa.

P.s. Według mnie dobry do silnika M40 i za niezłą kasę. : :cool2:

Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...