Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdzie jest czujnik zmierzchu świateł w BMW e46 320 D - gdzie to jest? i czy można go zakryć tak żeby funkcja auto działała cały czas :)
Opublikowano

no znalazłem, jest na przedniej szybie... ale przecież nie zakleję tego plastrem :D ...

pytanie nr dwa to czy da się jakoś przeprogramować komputer żeby to się zapalało razem z przekręceniem zapłonu?

Opublikowano

Po co zaklejać? Wystarczy przekręcić włącznik świateł na mijania i światła będą się świecić cały czas, a jak zapłon wyłączysz to zgasną.

Po to jest funkcja auto, że gdy jest dzień, to się światła nie świecą, a jak się ściemni, to włączają.

Opublikowano

Generalnie czujnik zmierzchu w myśl obowiązujących przepisów o jeździe na światłach jest całkowicie niepotrzebny. Ja przez lata użytkowania e46 jeszcze go nie używałem.

Domyślam się, że chciałbyś żeby światła włączały się po odpaleniu auta?

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Po co zaklejać? Wystarczy przekręcić włącznik świateł na mijania i światła będą się świecić cały czas, a jak zapłon wyłączysz to zgasną.

Po to jest funkcja auto, że gdy jest dzień, to się światła nie świecą, a jak się ściemni, to włączają.

ale w PL jest obowiązek jazdy cały dzień na światłach :)

Opublikowano
Generalnie czujnik zmierzchu w myśl obowiązujących przepisów o jeździe na światłach jest całkowicie niepotrzebny. Ja przez lata użytkowania e46 jeszcze go nie używałem.

Domyślam się, że chciałbyś żeby światła włączały się po odpaleniu auta?

dokładnie tak. Przekręcam kluczyk zapalają się światła, gaszę silnik światła gasną. Bez żadnego pikania

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, na światłach dziennych. I tu po przekodowaniu na DRL czujnik zmierzchu sprawuje się znakomicie.

Opublikowano

Tak, na światłach dziennych. I tu po przekodowaniu na DRL czujnik zmierzchu sprawuje się znakomicie.

mam xenony, ale co to jest DRL?

Opublikowano
:search:

a jakieś namiary na jakiegoś elektryka który potrafi to zrobić lub serwis w mazowieckim?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W mazowieckim nie. W pomorskim zrobię za darmo. A w innych woj. pewnie też się znajdą forumowicze, którzy mogą pomóc.

Ja nie tykam się włącznika świateł i bardzo doceniam czujnik zmierzchu w e46.

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie -

czy kabel interfejsowy do e39 1997 będzie pasował do e 46 2004 i skąd pobrać program NCS expert?

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam mam takie male pytanie

kupilem z 3 lata temu e46 320d i dopiero od niedawna zauwazylem ze kolo lusterka wstecznego wychodzi mi dosc wieksza wiazka kabli

po rozkodowaniu kodu vin wyszlo mi ze moj model posiada czujnik deszczu i zmierzchu a te kable kolo lusterka sa zywcem odciete bez zadnej kostki jaby ktos wzial stare lusterko i odcial wraz z wtyczka

chcialem zapytac jak mozna to podlanczyc by mi to dzialalo prawidlowo? dodam czy musze wymieniac przednia szybe bo mam niestey zwykla

z gory dziakuje

Opublikowano

http://rafik1006.w.interii.pl/e46.jpg

^foto

z tego co widze dwa kable zostaly podlanczone do lusterka by dzialal fotochrom

a dwa zostaly luzem zaizolowane

jesli nie widac na zdjenciu to sa to kolory

Fioletowo bialy

branzowo zielony

branzowo czarny

i bialo czerwono z jakimis zoltymi paseczkami

aha no i mam przeloncznik swiatel z funkcja "a"