Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam. robił ktoś z was otwieranie klapy bagażnika? ale tak, żeby po naciśnięciu całkiem sie uniosła? znalazłem 2 przykłady jak można zrobic to w innych autach. chyba opcja ze sprężynami jest bardziej realna bo siłowniki w e46 zaczynają pchać do góry całkiem wysoko... da się to zrobić w e46??

przykładowe linki:

http://forum.skodaclub.pl/fabia-zrob-sam/otwieranie-baga-nika-z-pilota-t4717.html

Edytowane przez yarq89
Opublikowano
bardzo ciekawa dla większości bmw :) mam do wymiany siłowniki w klapie i nie wiem czy kupić org czy jakieś silniejsze bądź dłuższe dlatego dałem temat na forum. skuszę się chyba na tą opcje ze sprężynkami tylko z moimi siłownikami to pewnie efektu nie będzie żadnego :D
Opublikowano
zdaje sie, że w E60 tak jest domyślnie, klapa od razu idzie do góry, ma bardzo mocne siłowniki
Opublikowano
zdaje sie, że w E60 tak jest domyślnie, klapa od razu idzie do góry, ma bardzo mocne siłowniki

i lekko się zamyka z mocnymi siłownikami???????

Opublikowano

i lekko się zamyka z mocnymi siłownikami???????

trzeba dość mocno trzasnąć...

Opublikowano
również mam sedana więc wysokość sufitu czy podjazd pod ścianę mi nie przeszkadza. założę te sprężynki i zobaczymy co z tego będzie...
Opublikowano

ja też już nad tym myślałem zeby wsadzić duzo mocniejsze siłowniki ale trzeba by chyba robić na zamówiene i koszt może być spory.

nawet szukałem elektrycznych siłowników ale one dośc dużo miejsca zajmują a tam nie ma miejsca w sedanie bez grubszej rzeźby.

No ale jak się uda z tymi spreżynami to byłoby super.

szukam
Opublikowano

no u nas tyle jezdzi audi tt kabrioletów że łooo :D

wiadomo że siłownik można od czegoś dopasować ale koszty spore :)

najlepsza metoda to te spreżyny na siłowniku. Widziałem że np. octavia kombi na takich sprężynach spokojnie daje rade. Tylko cieżko coś dobrać.

szukam
Opublikowano
no to czekam aż ktoś ogarnie temat w sedanie :) bo też bym taki bajer u siebie chciał, jednak ja tam mogę Wam zrobić meble, bo to moja branża, a jeśli chodzi o samochody to muszę mieć instrukcje żeby coś zrobić :)
Opublikowano
wszystko fajnie ale koszty są straszne automatycznego bagażnika :) otwiera mi by starczyło takie sprężynowe, koło mnie jest producent spręzyn wiec jak auto bede mieć na miejscu to zobacze czy jest miejsce na dołożenie sprężyn do siłowników.
szukam
Opublikowano

Wszystko można...pytanie po co?

...a klapę najtaniej będzie helem wypełnić i uszczelnić.

Opublikowano
Wszystko można...pytanie po co?

...a klapę najtaniej będzie helem wypełnić i uszczelnić.

po co? bo mi sie tak podoba i już

pytanie brzmiało JAK? a nie PO CO? :duh: