Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. dobre pare tygodni temu pisalem o problemie z wyskakujacym bledem zarowki tylniej w e60. nic niepomagalo. Pomoglo przekodowanie LMA przez kolege Capaz, ktory wlada INPA jakby z nia dorastal :D

Przy okazji udalo sie zaprogramowac Welcome Lights, i jak to wyglada mozna zobaczyc poprzez linki ponizej :

Wielkie dzieki dla kolegi Capaz !!!

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
congrats! Nadmienię tylko, że welcome lights działają w modelach wyposażonych w moduł LM2 dostępnych po lifcie.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
congrats! Nadmienię tylko, że welcome lights działają w modelach wyposażonych w moduł LM2 dostępnych po lifcie.

Nieprawda kolego w przedliftach tez dziala bodajze od 03.2005.byly juz lma2.

U mnie dziala a mam przedlifta:

Opublikowano
Były 2 lifty :) Celowo nie pisałem o wersji LCI :) Pierwszy lift był 09/2005, samochody dostały między innymi przycisk start&stop, nowe kierownice itd :)
Opublikowano

Jaki byl lift we wrzesniu 2005?

@Capaz,to jak to jest wreszcie z tym LMA2?Raz piszesz ze od marca 2005,a teraz ze od wrzesnia 2004...

Moj jest z pazdziernika 2004 roku,napisales mi ze moge zapomniec o LMA2...

Opublikowano
Zawsze można wymienić na LMA2 a ja gdzieś czytałem że LMA2 jest od 09.2006 i już sam nie wiem.
Opublikowano

Z instrukcji do zestawu lamp LCI wynika od kiedy jest montowany LM2 tj. od 09.2006 Samochody z pomiedzy 09.2005 a 09.2006 maja przycisk start i LM1, ja wlasnie tak mam.

http://images41.fotosik.pl/1538/57f49001065c61fd.jpg

Opublikowano
Czyli wynika z tego, że lampy LCI były montowane od 09.2006 czy może jeszcze później ? Czy e60 LCI były produkowane właśnie od 09.2006 czy wtedy były wprowadzone tylko niektóre zmiany a całkowity lifting był jeszcze później ?
Opublikowano

:)

09.2005 - lifting elektroniki, nowy kluczyk, inne drobne zmiany - LM1

09.2006 - od tego momentu jest już LM2

03.2007 - wprowadzenie modelu LCI

Porostu przez 6 miesięcy montowali już lm2 do ostatnich modeli przedliftowych

Opublikowano

Pieczek wyżej pisałeś, że nie możesz mieć LM2. Ja mam auto z 10/2004 i zarówno przednie jak i tylnie lampy po lifcie więc jak widać jest to możliwe.

Tylko nie jestem pewien czy dobrze Cie zrozumiałem i czy nie chodziło Ci o to iż myślałeś, że może występuje on u Ciebie fabrycznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie moze byc, w autach po 09.2004 modul swiatel ma w sobie ahl, a przed masz ahl za schowkiem, wiec lm1 to nie bedzie.

Przyklad gk tds, 2005r z lm2 ;)

Moje auto jest z 06.2005,a wedlug RealOEM lm2 montowany byl od 03.2005 :wink:

Opublikowano
Pieczek wyżej pisałeś, że nie możesz mieć LM2. Ja mam auto z 10/2004 i zarówno przednie jak i tylnie lampy po lifcie więc jak widać jest to możliwe.

Tylko nie jestem pewien czy dobrze Cie zrozumiałem i czy nie chodziło Ci o to iż myślałeś, że może występuje on u Ciebie fabrycznie.

Zle zrozumiales.

Temat tyczy sie "welcom light",do ktorego potrzeba modul LM2 a ja go nie mam.

Nie iteresuje mnie przerabianie starego modelu E60 na nowy (po lifcie) tylko po to aby wpisac sobie "LCI" w opis profilu ;).Wole oryginal...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a wedlug RealOEM lm2 montowany byl od 03.2005 :wink:

Podaj numer czesci która by popierała tą teorie

Numer mojego lm to 61359180756

Tu masz linka realoem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NJ71&mospid=47762&btnr=61_1717&hg=61&fg=25&lang=pl

Montowany byl od 03.2005 do 09.2006 chyba ze cos zle kumam z tego diagramu :wink:

Mam nawet zdjecie mojego lm :cool2:

http://img15.imageshack.us/img15/9099/img0232bg.jpg

Opublikowano
Real oem zawiera sporo błędów, nie sugerujcie się nim. Generalnie w autach po pierwszym lifcie można dokodować welcome light'y, w innych się nie da. Gdyby LM2 było od 09/2004 to bym je miał, a niestety mam LMA :)
Opublikowano
Real oem zawiera sporo błędów, nie sugerujcie się nim. Generalnie w autach po pierwszym lifcie można dokodować welcome light'y, w innych się nie da. Gdyby LM2 było od 09/2004 to bym je miał, a niestety mam LMA :). Sprawdzałem w e60 05/2005 i tam jeszcze nie było w module świateł opcji welcome lightów. Gdzieś po sieci krąży też taki google doc z opcjami możliwymi do dokodowania z rozróżnieniem na daty produkcji i żadem samochód z testowanych przed 09/2005 nie miał możliwości dokodowania welcome light (nie mylić z follow me home). Dodatkowo ktoś wyżej twierdził, że ma lampy po lifcie (rozumiem LCI bo innych zmian w lampach nie było),w aucie z 2005 roku, to ewidentnie trąci doposażeniem i wymianą modułu. Mam pewne wątpliwości, bo nigdy nie robiłem tego, ale piszecie tutaj, że można wymienić na LM2. Tylko po pierwsze tak jak zauważył kolega wyżej co z modułem poziomowania świateł (wiem nie każdy ma, ja mam), który jest osobnym elementem w autach z 2004 roku i co z przebiegiem, bo w module świateł trzymany jest między innymi przebieg pojazdu, dane wyposażenia itd, kupując czysty moduł w ASO nie ma problemu robi się wymianę SSS progman'em, natomiast czy przy wymianie na używkę da się wyzerować moduł tak aby przejął wszystkie dane wyposażenia z CAS + zapisał przebieg zgodny z resztą modułów ?
Opublikowano
Mowa o datach zawartych w fa, a nie takie co podaje etk po vin ;)

Ps. To co podaje gk tds, 100% prawda, w etk piszą to samo ;)

Pisałem o real oem...

Używając realoem natknąłem się na wiele błędów, różnorakich. A to z numerem częsci, a to z błędnymi datami itd. Niektórych części w ogóle nie ma, niektóre są pod innym numerem. Dzwonie do ASO podaję numer z realoem a oni mówią, że nic takiego nie widnieje pod takim numerem. Z taką samą opinią o realoem spotkałem się u wielu mechaników.

Teraz BMW udostępniło swój spis części online, to powinno być najbardziej wiarygodne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Byc moze bede mial w weekend e61 z 03.2005 wlasnie do zakodowania welcome light.Ciekawe czy sie uda :wink: Napisze co i jak po weekendzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj byl u mnie kolega z forum.Auto 03.2005 wiec wg realoem powinien miec lm2,ale niestety po odczytaniu modulu okazalo sie ze jest zwykly lm.Wiec jak kolega wyzej napisal nie ma sie co za bardzo sugerowac realoem,bo w tym przypadku sie nie sprawdzilo,choc u mnie jest tak jak podaje real.Wiec dalej nie wiadomo dokladnie od kiedy byl lm2.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a miales ten sterownik w rece? Co pisalo na nalepce?

Niestety nie widzialem naklejki,ale INPA w information podawala tylko lm a nie jak u mnie lm2 i TRC po odczytaniu wazyl 13kb,gdzie moj z lm2 wazy 34kb.

• 3 tygodnie później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Zagadaj z kolegami Teflon i Prmax z dzialu e90 oni sa w twoich okolicach

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer