Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmmmm

wszystko zalezy w jakim jest stanie - moze np poprzedni własciciel wymieniał cały komplet prze poprzedniej wymiania pask - wtedy nie ma potrzeby - ja bym zobaczył w jakim stanie sa rolki - jesli widac zuzycie to oczywiscie wymiana - bo nie ma co ryzykowac .....

Opublikowano
witam!! najlepiej cały komplet,wtedy będziesz miał pewność że wszystko :cool2:

Popieram.

Wymiana rolek co dwie-trzy wymiany paska, to rosyjska ruletka.

Mogą wytrzymać, ale nie muszą.

Dobry wygląd nie jest gwarancją, że wytrzymają.

Poprzedni właściciel mojej E30 zaoszczędził na wymianie rolek, "bo dobrze wyglądały", co na szczęście sam przyznał (bo to kumpel jeszcze z podstawówki).

Z tego powodu przyspieszyłem wymianę paska o ładnych kilkanaście tysięcy kilometrów i to był świetny pomysł.

Przy rozbiórce okazało się, że pasek wyglądał bardzo zdrowo, ale rolki były już w początkowym stadium zatarcia. Miały śliczny tęczowo-fioletowy kolor. Marek (mój mechanik od precyzyjniejszych prac w BMW) obejrzał i pokiwał głową:

- Noooooooo, facet. Przyjechałeś na last minute :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Nie bałeś się na allegro kupować? :]

a ty się boisz?? kto by tam strażnikowi teksasu szmelc wcisnął!! :mrgreen: :cool2:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Polecam pasek GATES-a, rolki, napinacz -SKF. Wymieniłem pół roku temu i jest wszystko ok. A-ha Kupiłem na allegro, warto sprawdzić ilość pozytywnych komentarzy. To jest klucz do sukcesu. Pozdrawiam
Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano

Qrna skad wy te ceny z kosmosu bierzecie??

Ja za firmowy pasek, rolki i napinacz niecale 180zl zaplacielm i to w normalnym sklepie w mojej miejscowosci. Fakt ze robie w tym sklepie olbrzymie zakupy ale mysle ze nie powinno byc dorzej niz 250zl i wszystko firmowe

Opublikowano (edytowane)

u mnie w sklepach ceny od 340-380 za komplet...wiec nie wiem co to za firmowe rolki z paskiem za 180pln...powaznie...

ale w sumie mozesz koledze z forum zalatwic i wyslac wyjdzie go to 200 z przesylka...

Edytowane przez Kornelio
Opublikowano
Polecam pasek GATES-a

:clap: :clap: Bardzo dobra, pewna marka :!: :cool2: :clap: :clap:

Wielu producentów aut stosuje paski Gatesa na pierwszy montaż.

Nie zdarzają się mu fatalne wpadki jakościowe.

Chociaż 2/3 sukcesu przy wymianie paska zależy od mechanika.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).