Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dosyć spory problem, ponieważ zgubiłem jedyny kluczyk do auta, BMW E39 530d 2001 po lifcie... Próbowałem na kilka sposobów, dorobić u ślusarza, jest to możliwe jednak dużym kosztem ze względu na immobilaizer, próbowałem wymienić całą stacyjkę i zamki, okazało się, że koszt robocizny jest duży... Teraz mam 2 wyjścia albo dorobić w aso ale dowód jest w środku więc trzeba otworzyć w jakiś sposób maskę i spisać ew. jakoś dostać się do środka i też koszt wymiany może być duży, albo otworzyć w taki sposób aby dorobić klucz ślusarsko i komputerowo odciąć immobilaizer... Proszę o rady osób orientujących się w temacie, z góy wielkie dzięki...

Opublikowano

zanim ktos odpowie na tego typu temat, PRZESTRZEGAM, ze może to pytać złodziej i może zginąć autko któremuś z nas.

:nienie: :nienie: :nienie:

tymbardziej, ze treść niniejszego wątku jest bardzo niespójna.

Opublikowano
Złodziejem nie jestem, gdybym był raczej bym wiedział jak to zrobić, stacyjki nie próbowałem wymienić bo mechanik powiedział, że trzeba najpierw dostać sie do auta później złamać blokadę kierownicy, żeby wciągnąć auto na lawete i zawieżć do zakładu... Zresztą kiedyś otwierałem normalne tematy, teraz tylko pytam bo potrzebuję fachowej rady, wiem, że można otworzyć auto jakoś dorabiając kluczyk i komputerowo odciąć immobilaizer ale może są jakieś inne sposoby bo koszt innych to około 1000 zł jak pytałem...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po:

1.Tak to jest jak kupuje się auto z jednym kluczykiem-bezmyślność to nie jest kluczyk jak przy 126p.

2.Żeby otworzyć auto to kluczyk może być bez immobilisera.

3.Nie trzyma się dowodu rejestracyjnego w samochodzie tylko nosi się przy d***ie-czysta głupota.

4.Wezwij fachowca to poradzi sobie z tym problemem.

5.Jak chcesz na szybko dostać się do auta to wybij szybę.

Swoją drogą to wnioskuję,że twój samochód jest zaniedbany skoro twierdzisz, że nawet opony są drogie(inny temat).

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Masz rację, wiem, że to jest głupota, jeżeli zbiję szybę włączy się alarm, wiem, że można otworzyć dzrzwi bez immobilisera, chodzi mi przede wszystkim o to, czy taniej wyjdzie dorobienie w aso, czy po prostu coś przy immobiliserze pogrzebać żeby chociaż odpalić auto... Auto kupiłem rok temu i więcej stało w naprawach itp. niż nim jeździłem, więc każdy wydatek miał dla mnie znaczenie, musiałem obirać priorytety...
Opublikowano

Dorób jak mówiłeś u ślusarza i tyle. Nie odpalisz auta ale możesz chociaż odblokować kiere i ktoś może Cię zaciągnąć do warsztatu co się tym zajmie. Zaoszczędzisz na lawacie jak Cię już tak kasa przyciska. Innej rady nie ma. Możesz wezwać fachowca za ok 100zł i otworzy drzwi poduszkami powietrznymi, ale czeka Cię laweta bo kiera zablokowana. Szybę jeśli wybijesz masz taniej niż fachowca jeśli o kosztach mowa.

Tak od siebie dodam. Kupiłeś auto z 1kluczm to już mi się nie podoba, ale czemu nie dorobiłeś samego klucza bez elektroniki za kilkanaście zł :duh:

Opublikowano
Auto kupowałem w komisie, więc myślałęm, że jest wszystko ok, jeżeli chodzi o kluczyk to wyłącznie moja głupota... Jeżeli chodzi o zbicie szyby, to nie włączy się alarm?? Najłatwiej chyba byłoby dorobić w aso jak podam Vin, tylko też pewnie koszt będzie spory...
Opublikowano
ponoć jak auto zamknięte z pilota to wybicie szyby też nic nie da bo klamki połamiesz a drzwi i tak się nie otworzą
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to nie pomogę. W Łodzi bym Ci dał namiar do kogoś kto Ci to aut bez problemu otworzy bez kluczyka.
Opublikowano
właśnie ja bym znalazł u siebie takiego kogoś, tylko najgorszy immobiliser... ktoś mi mówił, że jakoś komputerowo można go wyłączyć i odpalić auto, ale nie wiem, czy to prawda, a nawet jeśli to później trochę strach bo praktycznie żadnego zabezpieczenia auta nie ma...
Opublikowano
Auto kupowałem w komisie, więc myślałęm, że jest wszystko ok, jeżeli chodzi o kluczyk to wyłącznie moja głupota... Jeżeli chodzi o zbicie szyby, to nie włączy się alarm?? Najłatwiej chyba byłoby dorobić w aso jak podam Vin, tylko też pewnie koszt będzie spory...

A czemu tak bardzo boisz się, że włączy się alarm? Przecież to Twój samochód, trochę nie rozumiem...

Najprostsza i chyba najtańsza metoda to zbicie szyby moim zdaniem a nie bawienie się w elektrykę z komputerem i immobiliserem..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
właśnie ja bym znalazł u siebie takiego kogoś, tylko najgorszy immobiliser... ktoś mi mówił, że jakoś komputerowo można go wyłączyć i odpalić auto, ale nie wiem, czy to prawda, a nawet jeśli to później trochę strach bo praktycznie żadnego zabezpieczenia auta nie ma...

No ale wyjmiesz dokumenty i możesz dorobić kluczyk w ASO.

Edytowane przez mmw
Opublikowano
Ale koszt w aso to kilkaset zł... Mechanik mi mówił, że jak włączy się alarm to trzeba odłączyć akumulator a on jest w bagażniku... Kupiłem stacyjkę i jakiś komputer za 200 pln a mechanik powiedział, że koszt wymiany to około 700... Ślusarz powiedział, że wyrobienie nowego kluczyka + jakaś elektryka to ponad 1000, mówił, że do opla, forda, etc. 200pln, ale, że bmw jest skomplikowane...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No czyli sam sobie odpowiedziałeś, że i tak musisz kupić klucz w ASO bo najtaniej Cię wyjdzie i nie będziesz niszczył niczego w aucie. Nie wiem nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz. Jak by nie kombinować to i tak najtaniej wyjdzie dorobienie kluczyka.
Opublikowano
No wiem właśnie, że chyba nie ma innego wyjścia... Tylko może jakoś jeszcze odczytać vin z silnika, jakoś maskę otworzyć...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O czym Ty w ogóle piszesz bo ja nie wiem???? Po co Ci VIN i z jakiego silnika?
Opublikowano
Znaczy nie z silnika tylko tam gdzieś jest numer vin i myślałem, że mając ten numer można wyrobić w aso nowy kluczyk, bo zupełnie nie znam się na tym, po to ten temat...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN to za mało.

Bez dowodu rejestracyjnego serwis nie zrobi ci klucza.VIN może mieć każdy.

Jak bym zajrzał do działu rozkodowania VIN-u to bym mógł dorobić kluczyki do połowy aut na forum.

A nie prościej zatargać całe auto np. lawetą na serwis?

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale co mu to da? Po drugie jak wciągniesz auto z zablokowanymi kołami na lawetę? Wg mnie trzeba otworzyć, zabrać dowód, iść wyrobić kluczyk i po sprawie. Najtaniej, najprościej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ludzie!!! Czy Wy myślicie troszkę??? Jakim cudem ASO mu dorobi kluczyk bez dokumentów od auta i bez potwierdzenia, że on jest jego właścicielem??????