Skocz do zawartości

Jak otworzyć auto gubiąc jedyny kluczyk???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ale co mu to da? Po drugie jak wciągniesz auto z zablokowanymi kołami na lawetę? Wg mnie trzeba otworzyć, zabrać dowód, iść wyrobić kluczyk i po sprawie. Najtaniej, najprościej.

są landary co nawet z zablokowanymi kołami dadza rade

Opublikowano
VIN to za mało.

Bez dowodu rejestracyjnego serwis nie zrobi ci klucza.VIN może mieć każdy.

Jak bym zajrzał do działu rozkodowania VIN-u to bym mógł dorobić kluczyki do połowy aut na forum.

A nie prościej zatargać całe auto np. lawetą na serwis?

aby dorobić kluczyk to trzeba numer kod kluczyka vin to za mało

Opublikowano
jak do auta wejdziesz to wyjmnij dowolny zamek i według niego klucz dorobi każdy ślusarz co robi klucze
Opublikowano

Dajan dobrze mówi. Nawet już wybił byś tą szybę to otwierasz maskę bo masz dostęp do dźwigni i rozpinasz masę. Albo przyciskasz przycisk co otwiera bagażnik i odłączysz aku. 10 sek rodzinie/sąsiadom alarm w południe chyba nie przeszkodzi. Potem robisz co kolega wyżej Ci podpowiedział. Zwykły klucz kosztuje z 15zł a imo niech koleś się nie przejmuje. Chcesz zrobić najtaniej to immo elektronik obejdzie za 200zł I masz za 200=dorobienie zwykłego klucza+30zł szyba. W 300zł się zmieścisz.

Temat chyba raczej wyczerpany i pamiętaj, że na otwartym forum nikt Ci nie napisze jak otworzyć auto bez kluczyka bo nikt nie chce stracić swojego auta.

Opublikowano
  • Autor
danielxc717 masz rację, ja nie chce instrukcji obsługi jak tak zrobić, bo też nie chcę stracić auta, chodziło mi właśnie o taką radę, którą napisałeś, problem jest tylko jeden ten przycisk o którym mówisz i przycisk od awaryjnych nie działają bo podobno ktoś nieźle grzebał w wiązce i miałem to wszystko ogarniać u mechanika teraz, więc nie da się w ten sposób otworzyć bagażnika, do tego od środka też niedostane się bo tylne siedzenia nie składają się i jest lipa...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No tak chłopaki. Złodzieje samochodów na pewno nie wiedzą jak się to robi i właśnie czychają na forach na informacje. :duh:
Opublikowano
  • Autor
mmw dokładnie troche śmieszy mnie to, że złodziej sobie siedzi i pyta zwykłych użytkowników w jaki to sposób otworzyć auto :)
Opublikowano
Ile kosztuje dorobienie kluczyka w ASO? Zeby immo zadzialalo to musisz wymienic DME, EWS i pestke w kluczyku. Ja za taki komplet placilem 400zl na alledrogo. Jak doliczyc stacyjke + zamki w drzwiach + robota to moze wyjsc drogawo. Osobiscie pomyslalbym nad nowym kluczykiem z aso- bedzie bez kombinacji. Jak go zrobisz to od razu dorob sobie drugi- nawet bez immo.
Opublikowano
Witam , koszt kluczyka w ASO to 650 zł ( ja tyle płaciłem ) więc biorąc pod uwagę ile kombinacji czeka cię przy wyłączeniu immo to dorobienie kluczyka wydaję się być najlepszym rozwiązaniem ( jedyny minus to kasacja bocznej szyby , ale zawsze możesz znaleźć fachowca który ci otworzy autko). Na kluczyk poczekasz koło tygodnia i będzie po problemie.
Opublikowano
mmw dokładnie troche śmieszy mnie to, że złodziej sobie siedzi i pyta zwykłych użytkowników w jaki to sposób otworzyć auto :)

każdy złodziej kiedyś zaczynał

akurat Ty wiesz co komu w głowie siedzi ...

co do kolegi który dał d... na całej linii -- pozostaje Ci otworzyć bagażnik po przez wywiercenie dziurki za tablicą rejestracyjną

da Ci to możliwość odłączenia aku no i wyjęcie zamka by dorobić kluczyk

samo deaktywowanie imobilajzera też nie musi kosztować kilku stówek bo są warsztaty co zrobią to za 50-100 zł tylko musisz popytać w swojej okolicy

jest gdzieś temat gdzie wiercić tylko nie chce mi się go szukać ale nie trudne jest to do zrobienia bo wiadomo gdzie mniej więcej biegnie cięgno z zamka do rygla

Opublikowano

witam witam

dobry temat,jak to czytałem to boki zrywać

a tak poważnie to ja dorabiałem w tamtym roku kluczyk do e39 poliftowej w BMW autofus to zrobili mi gotowy po numerze vin, kluczyk najtanszy zwykly aby mozna bylo otworzyc i zapalic. dałem za to 400 zł i o dziwo nic nie kodowali itd, gość przyniósł klucz, kazał sprawdzić i odpalać. poszło od strzała

Vin swoją drogą ale bez dowodu rejestracyjnego i wszystkich właścicieli jezeli są w dowód wpisani zapomnijcie o dorobieniu klucza.

Opublikowano

Trzy strony belkotu :duh:

Znajdz ogloszenia "awaryjne otwieranie samochodow", kilka minut, 100 zetow i po sprawie!

Nastepnie ASO i wyjdzie mniej, niz przy kombinacjach alpejskich, bez demolki.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

kolego od jednego kluczyka (ja tez kupilem auto z jednym kluczem :P )

zadzwon tu

BOSCH SERVICE MICHAL DROZDZ

Rzemieślnicza 3

41-253Czeladź

woj. śląskie

tel. (0-32) 265-61-13; (0-32) 269-70-43

i zapytaj o dorobienie klucza....co i jak....

pamietam ze do merca u niego dorabiali kluczyk 4 razy taniej i 3 razy szybciej jezeli chodzi o czas oczekiwania niz w ASO MERCEDES-BENZ