Skocz do zawartości

<t>Kupić?</t>  

30 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochod marzenie. Kupuje i remontuje albo zadowole sie czym "rozsadniejszym". Zawsze mam taki dylemat. Pytanie czy tym razem warto?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82048465

Jedyne co mnie powstrzymuje to trudne do okreslenia koszty naprawy.

76 800 PLN ( i to jeszcze nie jest cena minimalna) to calkiem sporo. Na moje oko musialbym wlozyc drugie tyle a to juz by sie nie oplacalo. Mam racje?

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

Opublikowano

nie wiem czy zauwazyliscie koledzy ze to ogloszenie z niebieska M3 to sciema.brak numery telefonu i adresu bo za ta cene nie bylo by auta w 5 minut.tego typu ogloszen jest masa wystawianych przez zartownisiow.

a co do tego zlotego M3 to wlasciciel sprzedaje to autko juz dluuuuuuugo i nie bardzo mu to wychodzi wiec mysle ze mozna sie ostro potargowac i wyrwac dosyc tanio...napewno warto obejrzec i sprobowac powalczyc...

Opublikowano

Tak, Kornelio oczywiście :duh: :duh:

Żeby cokolwiek powiedzieć to samochód trzeba zobaczyc z kimś, kto robi takie naprawy i wie czy np. blacharka i elementy konstrukcji są wymienne ze zwykłym e46.

Pomijam juz ten pogiety dach, bo to zamienia ten samochód w podstawke pod kwiatki. Ale niektórzy jak widze, lubia takie podstawki.

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto. Takie samochody kupuja blacharze, zeby je zrobic 'na sprzedaz'. W slupkach i dachu bedzie pelno szpachli, karoseria prawie na pewno straci znaczaco na sztywnosci - to powazny minus w przypadku zwyklego samochodu, a co dopiero M3 :duh: .

Jezeli graty sa w porzadku, to mozna by go kupic tylko i wylacznie po to, zeby je przelozyc do drugiej budy.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nie warto!!! Piszą, że po lekkim dachowaniu, ale przecież NIE MA lekkiego dachowania. Lepiej dać sobie spokój. Za tą cenę można mieć 328i w stanie "jak z fabryki".

Lub E39 540 6-gang jak ta:

http://tinyurl.com/aoabk

Stoi juz rok i staniala z 15900 na 14900 wiec sadze ze handlarz sposcil by jeszcze troche.

Pozdr.

K.

Opublikowano

Nie warto. Pamietaj że to wlasnie nadwozie można zrobić praktycznie jak z fabryki i wcale nie trzeba tony szpachlu , jesli jest blacharz dobry. Jednak ta M3 ma ślady na przednich kołach od uderzenia. Jesli nawet wymienisz wszystkie elementy - wachacze, przekladnie, McPhersony - i nie rozloży cie to finansowo na placy - jest szansa że i tak auto nie bedzie prosto jezdzic a to przecież M3 :shock:

Potwierdzam zdanie kolegów - to auto do odpicowania i sprzedania dalej - jesli chcesz miec swoje M3 - w tym przypadku zainwestujesz jak w bez wypadkowe a i tak bedzie po dzwonie :mrgreen:

Opublikowano
No e39 540 to fajna furka ale ja na miejscu kolegi (jezeli chcialbyym miec koniecznie e46) to bym kupił 328 i je modyfikował efekt lepszy i przyjemność z posiadania wyjatkowego auta
Opublikowano
Tak, Kornelio oczywiście :duh: :duh:

Żeby cokolwiek powiedzieć to samochód trzeba zobaczyc z kimś, kto robi takie naprawy i wie czy np. blacharka i elementy konstrukcji są wymienne ze zwykłym e46.

Pomijam juz ten pogiety dach, bo to zamienia ten samochód w podstawke pod kwiatki. Ale niektórzy jak widze, lubia takie podstawki.

Nie mowie ze lubie "podstawki pod kwiatki". Z drugiej strony czy tak naruszona konstrukcja dachu az tak wplynie na np. wlasciwosci jezdne? Na oko jedyna metoda naprawy tego dachu to odciecie i wstawienie a to juz nie dla mnie. Chyba ze sa inne metody ktore nie pogorsza bezpieczenstwa.

Pozdr.

K.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niby bardzo przodem lana nie była ale lewy błotnik cały zdarty a poducha żadna nie odpalona. Nie wiem jak to jest przy dachowaniu ale pewnie się nie odpalają ale jakaś siła (znaczna) musiała gdzieś być przyłożona skoro na dach poszła.

Ja bym nie brał, jakoś mi to nie pasi, może wstępna naprawa była albo coś.

Opublikowano
Pamietaj że to wlasnie nadwozie można zrobić praktycznie jak z fabryki i wcale nie trzeba tony szpachlu , jesli jest blacharz dobry.

Owszem, mozna, ale to dosc droga zabawa. Mysle, ze w przypadku tej M3 zrobienie jej porzadnie byloby na granicy oplacalnosci - pewnie taniej

byloby przelozyc graty do innej budy, np. do sedana :norty: .

Jak znam zycie, to ten samochod skonczy jako poszpachlowany i powyciagany byle jak 'bezwypadkowy, od pierwszego wlasciciela'

:mad2: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Kolego nie kupuj szrotu.

To kosztuje 80 tysi. i co za to masz? samochod, który trzeba wozyc kolejne 10-20 tys??? Jesli chcesz miec ładną balacharke i sprawna mechanikę...ale nie warto sobie nerwó szarpać. Za 20 tys Euro kupisz sobie M5 w super stanie- z belgii lub Hollandi.

pozdrawiam.

U nas na Podlasiu dzis -28 st C...Moje BMW nie odpaliło....

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
Za 20 tys Euro kupisz sobie M5 w super stanie- z belgii lub Hollandi..

To fakt ale w belgii i holandii IMHO kantuja najbardziej pewnie dlatego 20k EUR

Pozdr.

K.

Opublikowano
[To fakt ale w belgii i holandii IMHO kantuja najbardziej pewnie dlatego 20k EUR

Nie do konca się zgodze w Niemconi tez oszukują . Reich nie jest wolny od oszustów..Turcy i inni. Dodam, ze niemcy sa lepsi od Polakow w przewijaniu liczników..>!!!! :twisted2: :twisted2: :twisted2:

A sam wiesz jak jest...albo sie uda coś dobrego kupić tu lub tam...nie ma reguły. W niemczech jest zapewne wiekszy wybór BMW...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Nie do konca się zgodze w Niemconi tez oszukują .

Moja wypowiedz nie eliminuje Niemiec jako kraju bez oszustow. Slowo "najbardziej" sugeruje jedynie ze w Niemczech IMHO oszukuje sie mniej niz w Belgii i Holandii.

W niemczech jest zapewne wiekszy wybór BMW...

Tez mi sie tak wydaje. Dlatego tam tez bede jechal gdy juz oszczednosci odpowiednio "dojrzeja" :D

Pozdr.

K.

Opublikowano
niemcy sa lepsi od Polakow w przewijaniu liczników

liczniki, wstępne wyciąganie samochodów po dzwonach (na pierwszy rzut oka lepiej wyglądają) itd.

Najpewniejsza jest chyba Szwajcaria. Inna sprawa, że znajomy właściciel szroto-komisu (Szwajcar) w marcu wychodzi z pierdla za... kręcenie liczników. Dostał 10 miesięcy i nie było mowy o żadnym zawieszeniu kary :P

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Na moje oko jest warta 60 tyś to jest dobra cena za nią myśle że dokładając 20 zrobisz ją na cacy i wyjdzie 80 tyś ale za tamtą cene co jest podana dolicz 20-25 robi ci się 100 a za to kupisz niebitą sobie bo to prawie 26-27 tyś euro.
Opublikowano
jak masz kase to bierz ale ztarguj z ceny, dach wymienisz i nie trzeba zadnej szpachli jak pisal ktorys z poprzednikow - dach sie ucina i wstawia nowy i jest jak w fabryce. z reszta teraz za takie metody naraw blacharskich ze auto wyjezdza z warsztatu z fabrycznymi wartosciami na podwoziu i nadwoziu. Zrobic to auto zaden problem - tylko sobie przekalkuluj czy za cene z ogloszenia warto,

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano (edytowane)
jak masz kase to bierz ale ztarguj z ceny, dach wymienisz i nie trzeba zadnej szpachli jak pisal ktorys z poprzednikow - dach sie ucina i wstawia nowy i jest jak w fabryce.

Sarna1, please, nie wprowadzaj ludzi w blad :? .

'Jak w fabryce', to juz nigdy nie jest, a szczegolnie, jak utniesz dach na slupkach i wstawisz drugi.

A szpachle bedziesz mial, chociazby na tych wlasnie slupkach.

Chyba, ze naprawe wykonujesz bardzo profesjonalnie - ale to juz nie jest oplacalne przy samochodach nawet takich, jak to M3.

Gdyby dawalo sie go naprawic tak, jak mowisz, to nie przyjechalby to Polski, tylko zostalby naprawiony w ASO i jezdzilby dalej.

Edytowane przez Panfil - BMW Klub Polska

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i