Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś czas temu przeprowadziłem się do Berlina i chcę kupić sobie tutaj e46. Przeglądam aukcje i ciężko mi stwierdzić ile tak na prawdę pieniędzy muszę przygotować żeby kupić coś w dobrym stanie. Na forum na pewno są osoby które sprowadzały dla siebie e46 z niemiec, czy mogły by się wypowiedzieć ile za takie bmw e46 w coupe ( minimum 320CI ) trzeba aktualnie wyłożyć? Będę wdzięczny za pomoc i za wyrozumiałość.

Pozdrawiam.

Opublikowano
to nie łatwiej wejsc na mobile.de albo autoscout i zobaczyc ceny ? ceny w DE są wyższe niż w PL często bo do nas tylko wypadkowy złom jest sciągany na handel :)
szukam
Opublikowano
wiem tak też robię ale ciężko określić w jakim przedziale cenowym zaczynają się już jakieś zdrowe egzemplarze. Myślałem, że ktoś z forum podzieli się wiedzą. To że w DE są droższe to wiem z tym też się liczę ale ja nie chcę sprowadzać auta do PL tylko chce je mieć dla siebie w Berlinie.
Opublikowano

Nie to nie w DE E46 są droższe - to w PL są tańsze /handlarze ciągną sort klasy B/

Potem ludzie mają zakrzywiony obraz rzeczywistości jeśli chodzi o ceny przyzwoitych samochodów.

Opublikowano
Wg mnie pytanie jest jak najbardziej sensowne i ktoś mógłby odpowiedzieć. Jak byłem w Holandii i tam chciałem kupić betę to też były bardzo tanie i dużo droższe niż w PL i ciężko było mi ocenić od jakiej kwoty kończy się szrot na export a zaczynają dobre auta.
Opublikowano
szrota mozna kupić zawsze , nie zalezy to od ceny ... obejrzyj jedną tańszą zobacz co i jak , potem szukaj stopniowo droższych pozbawionych wad poprzednich aut ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Tak jak wcześniej pisałem mieszkam w Berlinie a ten region jest całkowicie opanowany przez Handlarzy i zupełnie nie opłaca się tutaj kupować aut, to już wiem. Po auto jedynie warto wybrać się bardziej na zachód w stronę Hannoveru czy Frankfurtu a od Berlina to kawałek drogi i wycieczki tylko po to żeby się przekonać, że trafię na egzemplarz wyjątkowo drogi i zniszczony mnie nie pociągają. Wydaje mi się, że nie można na podstawie jednego ( czy tam kilku ) obejrzanego auta oceniać np, że w tej cenie nie można kupić nic dobrego. Tak jak pisałem cały czas śledzę strony internetowe ale bardzo ciężko określić np, czy za 5tys euro da się już kupić coś godnego. Dla tego napisałem tutaj ponieważ pomyślałem sobie, że może wypowie się ktoś kto już ma doświadczenie w tej dziedzinie ( widziałem na forum kilka tematów z autami osób które swoje bmw przywoziły właśnie z DE ). Chodzi też o to, że wciąż jestem w trakcie zbierania funduszy i chciałbym wiedzieć w którym momencie mogę już sobie pozwolić na myślenie o zakupie auta. Dziękuję za odpowiedzi w temacie. Pozdrawiam.
Opublikowano
Tak jak mówiłem. Wiadomo że szrota to i za 100 tysięcy można kupić. Ale jak ktoś zapyta za ile w Polsce można kupić dobre np. e46 320d 2000r to mu odpowiedzą powiedzmy 18-22 tysiące. Ktoś kto ma doświadczenie w kupowaniu auta w Niemczech powinien mieć podobne rozeznanie i chodziło mi o to żeby ktoś taki się wypowiedział :P
Opublikowano
Tak jak mówiłem. Wiadomo że szrota to i za 100 tysięcy można kupić. Ale jak ktoś zapyta za ile w Polsce można kupić dobre np. e46 320d 2000r to mu odpowiedzą powiedzmy 18-22 tysiące. Ktoś kto ma doświadczenie w kupowaniu auta w Niemczech powinien mieć podobne rozeznanie i chodziło mi o to żeby ktoś taki się wypowiedział :P

No dokładnie o to mi chodzi :) miejmy nadzieje, że ktoś kompetentny się wypowie.

Opublikowano

Pytanie jakie BMW e 46 Cie interesuje?

Ceny rozne zaleznie silnika i przebiegu.

320 d wyrwiesz najtaniej benzyna duzo drozsza.

Ceny na stronach internetowych as lub mobille -to co chce wlasciciel-sprzedawca-ex ip

Ceny bardziej rzeczywiste na e-bayu ale odradzam kupowac w ciemno :nienie:

Dla przykladu 03r 320 d -4500e -320 i- 6000e oczywiscie zalezy jeszcze od przebiegu

Po BMW to najlepiej do München :cool2:

Gruß

marcus

Opublikowano

Hej. Powiem szczerze rocznik dla mnie nie gra roli roli. Przebiegiem też bym się tak do końca nie przejmował. Silnik benzyna bo walorów diesla nie wykorzystam, w moim przypadku roczny przebieg oscyluje w przedziale 13/15 tys. Zależało by mi jedynie na coupe i roczniku poniżej 2003 ze względu na fl który nie przypadł mi do gustu. To chyba tyle. Dzięki Panowie za odpowiedzi.

Ps. Marcus z jakiego regionu de jesteś?

Opublikowano
Co jest sprawą oczywistą mając do wybory autko za np. 4000 albo 5500/6000 zainteresuj się tymi droższymi, bardzo duża szansa na kupno już przy pierwszych poważanych lub nie oględzinach :wink: .
Opublikowano

Przykład przeglądając mobile i zaznaczając poniższe opcje:

- coupe

- 320 benzyna

- 200r. do 2002r.

- manualna skrzynia biegów

- kraj DE

Mamy do wyboru 184 e46 najtańsza 2.950 euro najdroższa 13.700 euro

chodzi mi o to gdzie zaczynają się mniej więcej te przyzwoite egzemplarze. Ale widzę, że będę musiał się przekonać faktycznie na własnej skórze. Dogadałem się już z kolegą szymon-o więc na padlinę chyba nie trafię :)

EDIT:

Przykład takiej

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320-ci-hamburg/161662562.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2002-12-31&ambitCountry=DE&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar

4000 euro właściciel pisze, że lekkie zadrapanie na tylnym zderzaku i sprzęgło do wymiany. A to jedna z najtańszych...