Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze swoją lampą xenonową. Przez jakiś czas działała teraz już nie działa jedynie prawa strona działa. Na początku zaplała się z opóźnieniem, a teraz już w ogóle nie świeci. Żarówka została wymieniona. Czy jest to wina przetwornicy? Jeśli jest to przetwornica to wymiana jest prosta? Na co trzeba uważać?

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdź ładowanie. Jeżeli napięcie ładowania pokazywane przez komputer pokładowy spada poniżej 13V, to przetwornice przestają działać, ale aku jest jeszcze podładowywane...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm Mam pytanko małe odnośnie tematu

Czy w takim przypadku można zamiast orginalnych xenonów tj. przetwornica i zarniki Zamienic wszystko pod zestaw HID??

przetwornice wpiąć HID i żarniki HID w miejsce starych przetwornic pod te same kable itp?

Opublikowano
I nie przejść przeglądu, świetny plan. Poza tym oryginalny xenon wytrzymuje naprawde duuuuże przebiegi, a te HIDy to przyznajmy nie jest najwyższa jakość.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
majkipno jeśli masz reflektory oryginalne xenon, to śmiało możesz założyć przetwornice i żarówki HID. Strumień światłą nic nie różni się od oryginału więc z przeglądem nie ma problemu no chyba że wsadzisz żarówki z jakąś kosmiczną barwą. Na allegro są przetwornice D2S o wymiarch i przewodach jak oryginał bez żadnych przejściówek. Ja takie kupiłem po ok. 60 zeta a żarówki po 13 zł. Jedyna różnica od oryginału to że rozpalają się tak ze 2 sekundy dłużej. Cała magia jest właśnie w budowie leflektora i lipa jest jak pcha się HIDy do zwykłych lamp...
Opublikowano

Dzięki kolego...Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem

Wczesniej jeździłem e36 m42b18 coupe i tam wsadziłem sobie HIDy do lampy soczewkowej i swieciło bardzo dobrze... Tutaj w e38 jak mam wsadzac 400zeta w naprawe xenonów to wole kupić zestaw za 99zł. ( przy ostrej na wilanowie polecam koleszke )

i wsadzić to. każdy zarnik pozniej pi razy drzwi 20zeta... więc nijak maja sie orginały do tego bo z doswiadczenia wiem ze HID sie tak szybko tez nie przepala w e36 miałem 2 lata i nic sie nie działo auto poszło dalej i koleś dopala xenoniki i dalej wszystko okej...

Pozdrawiam

Opublikowano
Osobiście posiadam fabryczne Xenony poliftowe i po włożeniu do nich na próbę zamiennika żarników (6000 K, chińskie za 14 zł sztuka) jeden zapalał się z opóźnieniem. Zmieniłem z powrotem na oryginały i działa tak jak powinno (zaświecają się dwa równocześnie). Stosowanie zamienników palników, gdy jeden zapala się z opóźnieniem może powodować zniszczenie przetwornic.
Opublikowano
no niestety, żadne tańsze zamienniki żarników z allegro nie współpracują z przetwornicami BMW, dlatego jak padnie żarówka a przy tym często pada przetwornica, taniej wyjdzie kupić cały komplet zamiennika /2xprzetwornice + 2xżarówki/ niż komplet oryginalnych żarówek /a gdzie jeszcze przetwornica/....
Opublikowano

Właśnie kolego o to chodzi...

W moim aucie tak się stało ( wina nieogarnietego wczesniejszego posiadacza ) i teraz jak mam kupowac jedna przetwornice orginalna i zarówke to sie mija z celem bo musiałbym kupic nowe 2 przetwornice i palniki bo jak juz cos robic to z j*jem a nie na odwal...

Więc wole wydac za HIDy 100zeta i miec całość niż 450 za orginały...