Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie , po wymianie sondy lamba auto nie odpala na benzynie. Dopiero na holu na gazie łapie i ładnie chodzi. Moze ktoś z kolegów coś doradzi. Wymieniłem wtryski bo silnik nierówno pracował , poprawiło się , pompa paliwa i filtr tez zmieniona tak samo świece, a jak auto miało problemy z odpalaniam tak samo jest teraz obojętnie czy silnik jest ciepły czy zimny. Ja już wysiadam ciągle coś wymieniam a efektów żadnych..
Opublikowano
kolego kto wymienial ci sonde i jakiej firmy? druga sprawa moze masz uszkodzony czujnik polozenia walu. podpinales kompa??
Opublikowano

trzeba go podłączyć do kompa,bo wymienisz pół silnika

sonda nie ma nic do odpalania,dopiero jak się nagrzeje to zaczyna pracować

może instalacja gazowa coś miesza?

Opublikowano
najlepiej byłoby podłączyć pod kompa. Sprawdz wogole czy pompka podaje Ci paliwo. moje to jest przyczyną że nie chce ci auto odpalać na Pb. Jak masz LPG II generacji to sprawdz czy taka czarna kostka Ci sie nie zawiesiła. ona odłącza wtryski. Paliwo Ci podaje ale co z tego jak wtryski są odłączone. Proponowałbym to sprawdzić.
Opublikowano
Nie podpinając auta pod komputer wydajesz kasę w rzeczy nie potrzebne, żebym miał przejechać 100km do najbliższego warsztatu z interfejsem to bym to zrobił zanim wymienię coś czego nie jestem pewien. Przez zepsuty czujnik temperatury najczęściej auto ma problemy z odpalaniem przy ciepłym silniku... I jak wcześniej powiedziane, sonda zaczyna po jakimś czasie (minuta czy coś koło tego) pracować gdy się nagrzeje i nic jej do odpalania auta.
Opublikowano
pompka paliwa paliwo podaje ( po odkręceniu wężyka widac)

może podawać paliwo ale ważne jest aby podawała pod odpowiednim ciśnieniem,może jednak lewe powietrze łapie lub przewód paliwowy nie szczelny.Tak to szukanie igły w stogu siana-musisz pod kompa podpiąć tak czy inaczej jak nie chcesz połowę części niezbędnie kupować tak zapłacisz 5 dyszek i będziesz wiedział wszystko.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Witam,

ja miałem tak samo w Audi 80 - instalacja gazowa nie pozwalała na przełączenie się na benzynę i na odpalenie na benzynie. Oprogramowanie od gazu mogło ci w komputerze namieszać. Nie wiem czy to coś da, ale czy resetowałeś komputer?

Przyjemność zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia ;)
Opublikowano
Kompa resetowałem. Powoli dochodze co w tym aucie jest nie tak. Wygląda na to że dostaje ono zbyt bogata mieszanke paliwa. Wnioskuje to po okopconym tłumiku , a także po wczorajszej jezdzie na benzyne auto mialo problemy z odpalaniem . Okazało sie ze swiece są czarne i pozalewane tak jakby zabyt duza dawka paliwa byla, co tez tłumaczy dziwną prace na pb, wtryski sa zmieniane. Ma ktoś jakas koncepcje na to?
Opublikowano
a jak tobie działa silniczek krokowy? Skoro zbyt bogata mieszanka to może się zaciął na zamkniętej pozycji i nie podaje dodatkowego powietrza dla mieszanki?
Opublikowano

silniczek krokowy,działa przy zamkniętej przepustnicy,czyli na biegu jałowym

Kolego Aro89SOP zakręć ten gaz i doprowadż silnik do poprawnej pracy na PB

podłącz go wreszcie pod kompa,prawdopodobnie sonda nie działa

Opublikowano
silniczek krokowy,działa przy zamkniętej przepustnicy,czyli na biegu jałowym

No dokładnie - przez to ciężko jest odpalić auto :|

Opublikowano
heh tego to nie wiem. Narazie auto dzisiaj po zmianie swiec odpalało. Zobaczymy co bedzie jutro a po swietach laduje u mechanika i zobaczymy co on wymysli