Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z zawieszeniem w moim bmw. Mianowicie na dziurach z tyłu z prawej strony stuka mi.

Byłem u diagnosty na "czepakach" i powiedział, że amortyzatory z tyłu i z przodu są dobre.

Zdiagnozował prawy przód sworzeń wahacza dolnego do natychmiastowej wymiany.

Pytanie. Diagnoza co do przodu, a ja słyszę ja stuka z tyłu. Diagnosta powiedział, że to "może

przez budę się przenosić na tył". W poniedziałek jestem umówiony z mechanikiem, to już ostatecznie

będę wiedział co stuka.

Opublikowano
Możliwe,że dźwięk dochodzi z przodu auta jednakże może tuleja z tyłu czeka na wymianę.Mi też sutkało a przy tym bujało budą po winianie tulęi cisza.Kupiłem lemfordera(nie wiem jak się piszę) i do tej pory spokój.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Więc tak, po wymianie 2 sworzni (krótki, długi) prawy przód, dalej tłucze prawy tył.

Podejrzenie padło na głośnik nie przykręcony z prawej strony zza kanapy. Ale to jeszcze nie to.

Tuleje wahacza nie mają luzów. Co jeszcze może być?

Opublikowano
Górne mocowanie amortyzatora (poduszka). Wyciągnij boczne osłony z bagażnika i zobaczysz, jeśli byś wymieniał to nie kupuj najtańszych. Ja tak zrobiłem i wytrzymały pół roku, potem kupiłem firmy Meyle i spokój.
Opublikowano

Jeden diagnosta u mnie na prowincji krzyknął za sprawdzenie zawieszenia 100 zł.

Byłem u innego diagnosty za 30 zł. Sprawdzał i do wymiany są poduszki amortyzatorów.

Wymienione u mechanika poduszki obie. Nie stuka już. Dziękuję za pomoc, bo mechanicy

nie mogli dojść co dolega mojemu bmw.