Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój problem polega na tym,że po odpaleniu szarpie niechce iść tak jak powinien :( :( czasami sie to uspokaja ale odzywa sie na nowo na światłach lub jak go wychamuje :? . Prosze o pomoc! Może ktoś miał już taki problem?? :mad2:
Opublikowano
samochud zaraz po odpaleniu działa płynnie więc pali na wszystkie gary... sprawdzałem jusz świece i filtr paliwa niby wszysko w porządku i co dalej...
Opublikowano
Mój problem polega na tym,że po odpaleniu szarpie niechce iść tak jak powinien :( :( czasami sie to uspokaja ale odzywa sie na nowo na światłach lub jak go wychamuje :

Rozumię......

samochud zaraz po odpaleniu działa płynnie więc pali na wszystkie gary... sprawdzałem jusz świece i filtr paliwa niby wszysko w porządku i co dalej...

Nie rozumię :roll: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Ja bym wziął pod lupę pompe paliwa i wymienił filtr paliwa profilaktycznie.

Jakość paliwa w Polsce nie na wszystkich stacjach spełnia normy przyzwoitości, więc o te elementy trzeba dbać, bo niekiedy silnik szarpie właśnie dlatego...

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano (edytowane)

http://www.awsps.horsesport.pl/zaprzegi/pic/1.jpg

Temat postu: Szarpie wozem !!! Pomocy!!!

Mój problem polega na tym,że po odpaleniu szarpie niechce iść tak jak powinien :( :( czasami sie to uspokaja ale odzywa sie na nowo na światłach lub jak go wychamuje :? . Prosze o pomoc! Może ktoś miał już taki problem?? :mad2:

Bez urazy ale nie moglem sie powstrzymac, nie moge sie doczytac o jaki woz i o jakiego konia chodzilo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moze napoiles wozik na stacji benzynowej w ktorej paliwo mialo duza zawartosc wody. Ewentualnie jezeli masz czesty zwyczaj jazdy z pustym zbiornikiem to para wodna znajdujaca sie w powietrzu lubi sie skroplic wlasnie w zbiorniku paliwa. Moze nalezaloby do wozika dolac troche denaturatu aby zwiazal zalegajaca w zbiorniku paliwa wode.

Edytowane przez LukaszPL
Opublikowano
http://www.awsps.horsesport.pl/zaprzegi/pic/1.jpg

Temat postu: Szarpie wozem !!! Pomocy!!!

Bez urazy ale nie moglem sie powstrzymac, nie moge sie doczytac o jaki woz i o jakiego konia chodzilo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O nie :D tutaj poważny problem ktoś ma, a tu taki zbyt :lol:

Opublikowano

O nie :D tutaj poważny problem ktoś ma, a tu taki zbyt :lol:

No moze troche przesadzilem, przyznaje sie :oops:, przepraszam.

Wydaje mi sie ze nalezy poprawnie formulowac tematy zeby kazdy wiedzial o co chodzi.

Czytajac temat "szarpie wozem, pomocy" pomyslalem ze ktos ma problem z zaprzegiem konnym a nie z BMW :lol:

Autor powinien napisac przynajmniej jaki to silnik czy diesel czy benzyna, czy ma zainstalowany LPG......napisal tylko ze szarpie wozem....moze to znaczy ze kon nie nakarmiony.

Opublikowano

myślałem,żę pisząc na forum "bmw-club" będzie wadomo o jaki wóz chodzi :| .Ale mniejsza z tym.Samochud po odpaleniu przez chwile działa

normalnie dopiero po jakimś czasie nim szarpie po jakimś czasie ustaje szarpanie ale odzywa sie gdy stje na krzyżówce. bmw 730,automat Silnik: 3L e32 benzyna. :!:

Opublikowano
Samochud po odpaleniu przez chwile działa

normalnie dopiero po jakimś czasie nim szarpie po jakimś czasie ustaje szarpanie ale odzywa sie gdy stje na krzyżówce. bmw 730,automat Silnik: 3L e32 benzyna. :!:

To już jest coś :), do tego co napisał Jarosław Broniek pod lupę wziąłbym jeszcze skrzynie.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł