Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio musialem sciagnac zderzak i poodpinac halogeny i czujnik do termometru.na nastepny dzien wszystko podłączyłem i zaczynaja sie cuda dziać z termometrem ,wyskakuje mi np -25 ST a jest -4 ;/

co sie moglo stac ??mozliwe ze czujnik w zderzaku padł ??

pozdrawiam

Opublikowano

Posprawdzaj złączkę czy nie jest skorodowana, zaaplikuj jej jakiś preparat do czyszczenia styków i sprawdź czy nie są gdzieś oberwane przewody.

Czujnik powinien mieć rezystancję w granicach 5,4 kohm w temp. 21'C, w takich temperaturach jak teraz troche więcej ( w granicach najwyżej kilku kohm )

Opublikowano
witam

ostatnio musialem sciagnac zderzak i poodpinac halogeny i czujnik do termometru.na nastepny dzien wszystko podłączyłem i zaczynaja sie cuda dziać z termometrem ,wyskakuje mi np -25 ST a jest -4 ;/

co sie moglo stac ??mozliwe ze czujnik w zderzaku padł ??

pozdrawiam

RAczej nie...czasem sie u mnie tak dzieje , ze np wjade w kałuże i potem pokazuje -37 '

po ponownym uruchomieniu - zaczyna opadac do realnej wartosci ...

jak trzyma CI stały błąd to odłącz aku na 15-20 min- kumplowi w E34 pomogło...

bo nie zakładam ,ze przy wyjmowaniu czujnika cos sie uszkodziło

Opublikowano
mialem taki sam problem. Kiedys dotknalem termometr palcem i tez mi pokazywal -25 kiedy bylo +14. Wariowal tak przez miesiac a teraz juz wszystko samo powrocilo do normy
Opublikowano
termometr tak pokazuje jak cos nie styka posprawdzaj kable czy sie nie naderwaly i albo czy napewno dobrze wsadziles wtyczke wszystko wroci do normy jak bedzie dobrze podlaczone jak nie ma czujnika to termometr wlasnie tak pokazuje wiec u ciebie poprostu cos nie styka

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
i d...a .wszystko rozebralem wyczyscilem i nadal zle pokazuje:( ,tylko ze teraz zamiast -30 jest -29 czyli chyba termometr sie uszkodzil bo polaczenie chyba jest.ile moze kosztowac nowy czujnik temp ??,juz mnie krew zalewa.najbardziej wkurzaja mnie takie drobiazgi :( :mad2:
Opublikowano

I to sie wlasnie nazywa humorami naszych pan :mrgreen:

A jesli chodzi o temp. to zauwazylem ze zazwyczaj pokazuje mi o srednio dwa/trzy stopnie wiecej np: na rondzie -21 a w aucie -19

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg