Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Byłem na komputerze z moim BMW z powodu żóltej kontrolki silnika, mechanik po podłączeniu do komputera powiedział że jest do wymiany sonda lambda. po wymianie sondy po jakichś dwóch dniach kontrolka znów się zapaliła, zanim pojadę z reklamacją chciałbym was zapytać czy on dobrze odczytał ten błąd. Mam wydruk błędów jakie odczytał jego komputer na zdjęciu poniżej. Proszę o pomoc.

http://img198.imageshack.us/img198/9428/dsc1543q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jeszcze jedno pytanie, Czy gdy zółta kontrolka silnika się swieci to czy auto pali wiecej paliwa i czy mozna jezdzic autem gdy ta kontrolka sie swieci?

Opublikowano

Możesz jeździć z tą kontrolką - ona informuje o nieprawidłowym składzie mieszanki.

A mechanik o kant dupy pobić. Wywaliło również błąd dotyczący zasilania w paliwo więc oczywistą sprawą jest że jak będzie za bogato lub ubogo to wyjdzie to na sondzie :duh:

Do sprawdzenia:

- szczelność w dolocie

- świece, cewki

- filtr paliwa

- wtryski

Opublikowano

CZyy to wynika z błędów które odczytał komputer na załączonym obrazku ?

Do sprawdzenia:

- szczelność w dolocie

- świece, cewki

- filtr paliwa

- wtryski

Dzieki za szybka odpowiedz :)

Opublikowano
Czyli blad 141 mozna powiedziec ze jest wykluczony, bo sonda zostala wymieniona, a co do drugiego bledu to o co chodzi, co moze byc nie tak hym... ?
Opublikowano
Tak jak wcześniej pisałem u mnie za błąd 171 odpowiadał przepływomierz.Wymieniałem na nowy Bosch i po problemie
Opublikowano
MMA mam pytanko czy w Twoim wypadku auto zachowywało się jakoś dziwnie coś było nie tak... bo u mnie nie ma zadnych objawów tylko świeci się kontrolka od silnika,
Opublikowano
MMA mam pytanko czy w Twoim wypadku auto zachowywało się jakoś dziwnie coś było nie tak... bo u mnie nie ma zadnych objawów tylko świeci się kontrolka od silnika,

Nie było właśnie żadnych dziwnych objawów oprócz zapalającej się kontrolki silnika i błędu 171.Samochód jeździł idealnie.Moc,spalanie,obroty itd. wszystko było eleganckie tylko kontrolka się świeciła

Opublikowano
Dzisaj zrobiłem probe i odlaczylem kabel od przedływomierza ktory prowadzi do komputera, przejechalem kawalek i auto mialo o wieeele wieksza moc. Wiec Zabieram sie do kupna przeplywomierza i mam pytanie, czy jak wymienie przeplywomierz to lampka silniiczka powinna sama zgasnac czy musze jechac na komputer zeby wyczyscic blad?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dalej sie mecze... ;/ prawdopodobnie we wrzesniu jak pojade nim do polski to w polsce odstawie do naprawy bo tutaj w sumie nie mam komu auto bylo juz u trzech mechanikow i nikt nic nie poradzil... ;/ mam kupiony przeplywomierz do wymiany i w sumie juz raz sie za to zabieralem, ale jak uruchomilem z nowa przeplywka to auto chodzilo jak traktor i rzucalo buda :P po podlaczeniu pnownie starej wszystko bylo ok, mysle ze do nowej przeplywki trzeba ustawic kompa, wiec tez to bedzie czekalo do wrzesnia.... pozdrawiam
Opublikowano
Jakbyś zrobił z 50km z niwą przepływką, to może by się silnik dopasował, bo teraz ta może siać zamieszanie i stąd ta kontrolka.
Opublikowano
CZYTAŁEM GDZIEŚ ZE TRZEBA ODŁĄCZYĆ AKUMULATOR NA DOBE PODLACZYC I POZNIEJ POTRZYMAĆ AUTO NA OBROTACH I ZE WTEDY KOMP SIE DOPASUJE... ALE NIE WIEM NIE PRÓBOWAŁEM... MOGE SPRÓBOWAĆ PRZEJECHAĆ Z NOWA PRZEPLYWKA 50 KM, ALE NAPRAWDE AUTO BARDZO PRZERYWA SZARPIE I TRZĘSIE CALA BUDA AZ WSTYD (OCZYWISCIE GDY PODEPNE NOWA PRZEPLYWKE, PRZY STAREJ WSZYSTKO W MIARE OK, JEDYNIE LAMPKA SILNIKA SWIECI) A PRZY ODLACZONYM PRZEPLYWOMIERZU AUTO MA DUZO WIEKSZEGO KOPA I CHODZI LEPIEJ :P
Opublikowano
CZYTAŁEM GDZIEŚ ZE TRZEBA ODŁĄCZYĆ AKUMULATOR NA DOBE PODLACZYC I POZNIEJ POTRZYMAĆ AUTO NA OBROTACH

bajki...

A PRZY ODLACZONYM PRZEPLYWOMIERZU AUTO MA DUZO WIEKSZEGO KOPA I CHODZI LEPIEJ :P

kolejny raz sobie odpowiadasz co masz uszkodzone

Opublikowano
no tak, tylko gdy podpinam nowa przeplywke to auto nie chodzi tak jak powinno, i problem jest jak to ustawic musze jechac na komputer czy tak jak ktos wyzej pisal przejechać 50 km, czy tez jest jakis inny sposob.... ;]
Opublikowano
Może nowa przepływka jest walnięta... a więc do reklamacji nie ma na co czekać
Opublikowano
moze jest walnieta, a moze trzeba ustawic komputer bo moze jest dobra ? a zna ktos jakie sa fakty czy trzeba ustawic kompa po wymianie przeplywki ?;]