Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zakupilem zestaw xenon i nadeszla pora by go zalozyc lampy zrobilem w stylu BH no i został mi xenon troche sie chyba przeliczylem z tymi kelwinami ale moze az tak zle to nie bedzie wygladac moze ktos z was ma zalozone xenony 8000K czy warto ?

Opublikowano

cześć,

nie warto, będzie bardzo niebiesko, a w pogodzie deszczowej będziesz miał wrażenie że nie masz świateł..... najlepszy wybór to 4300 - piękne białe światło.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

4300K będzie podchodzić już pod żółte światło (zresztą zależy też od żarnika), ja polecam 5000K.

Co do policji to łapie jeśli masz jakikolwiek xenon w e36 (lampy nie są przystosowane pod żarniki kesonowe).

Opublikowano
a masz lampy z homologacją pod xenony , oraz soczewki ?. jezeli nie masz możesz pożegnać się z dowodem a co do żarówek to polecam 6000k
Opublikowano
A czym żarnik ksenonowy nie zakłuca działania CB radia? Bo może nie warto w ogóle zakładać ksenonów, tylko zainwestować w dobre żarówki. Słyszałem kiedyś taką teze.
Opublikowano
Powiem tak że w Polsce macie przesr....wszystkiego sięczepiają. Jak światło ma soczewke to śmiało zakładać można xenona...wiadomo jak nie ma to oślepia innych bo promień jest zbyt mocny....Na szczęście na wyspach tego problemu nie ma....
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
A właśnie kolego ma dużo, poczytałem teraz fora i rzeczywiście ksenony potrafią zakłócać CB. Szczególnie te chińskie. Więc piernik do wiatraka jednak coś ma :)
Opublikowano
zabieralem sie za zalozenie moich xenonow wyraznie zamowilem z allegro od 94 roku okazalo sie ze w srodku mialem zarowki H7 a posiadam w lampach H1 moglem sprawdzic ale sugerowałem sie datą produkcji szczescie w nieszcześciu soczewki oczywiscie posiadam ale tym razem jak bede chial zakupic zestaw to zdecyduje sie na 5000K barwa biala do tego postojówki biale led i mysle ze bedzie dobrze sie prezentowac w BH a jesli chodzi o CB to nie posiadam :P w Holandi tak nie łapia :P
Opublikowano
tez myslalem nad xsenonami ale zrezygnowalem, zalozylem zarowki boscha ala xenon i tez ladnie daja, juz mnie raz zatrzymali kazali wlaczyc swiatla popatrzyl i pojechal.
Opublikowano
nie widzialem oryginanlych zestawów ksenon do e36 :] firmy BMW chyba ze chodzi Ci o jakies renomowane firmy xenonów tz jakie?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.