Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie przy wysokich temperaturach też zaczęło piszczeć.

Cały napęd pasowy mam wymieniony na oryginalny BMW

Stwierdzam, że ten typ tak ma i nie zwracam już na to na to uwagi.

Nie będę przecież co rok wszystkiego wymieniał .

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 lata później...
Opublikowano
mi dokladnie tak samo zaczął piszczeć dzisiaj - 35 stopni, jazda w miescie przez godzinę z klimatyzacją. Wieczorem ostygł i na razie jest cisza.
Opublikowano
Ja mam nowy pas klinowy (z ASO - bo to akurat różnica) i piszczy tylko przy gaszeniu silnika z WŁĄczoną klimatyzacją. Więc podejrzewam, że piszczałką jest właśnie rolka klimatyzatora. Przy wyłączonej klimatyzacji nie piszczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja olałem temat popiskiwania paska w 330d. Gates zaczął popiskiwać po paru tygodniach, później Contitech i też praktycznie to samo...Oryginał odpuściłem ze względu na cenę, a z drugiej strony ten pisk jest tylko czasami przez ułamek sekundy - już go nawet chyba nie zauważam :wink:

Wymieniłem ostatnio rolki i pasek w N47 i tam jest zupełnie inaczej. Pasek jest DPK dwustronny z różnymi powierzchniami: gumowa i filcowa (kupiłem Contitech). Tam jest cisza.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Gdzies czytalem ze ktos wymienial pompe wody przy przebiegu ok 200tkm z jakiej firmy polecacie ?

Odgrzewam dla potomnych :)

HEPU

MADE IN PRL
  • 5 lat później...
Opublikowano
Zawsze części robione na pierwszy montaż są 'inne' a wyglądają tak samo i są tego samego producenta. Taka polityka. Mało tego.. część kupiona oryginalna już nigdy nie będzie tą oryginalna założoną na pierwszy montaż.. :8)

Pzdr.

inaczej, są pewne częsci, które warto kupić oryginalne w ASO ale jest mnóstwo takich, które śmiało mozna kupić aftermarketowe bez straty jakości a z ogromną oszczędnością ceny

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, tez miałem problem z piszczeniem przy odpalaniu. Chciałem już wymieniać koło pasowe, ale natknąłem sie na ten wątek. Kupiłem pasek w ASO, wymieniłem i przestało piszczeć.