Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam Poważny problem.

Mianowicie tydzień temu wpadłem w poślizg i uderzyłem przednim lewym kołem w krawężnik tak że mi rozerwało oponę i od tamtego czasu nie mam wspomagania i nie odbija mi kierownica a Pompa chodzi. Rozmawiałem z Mechanikiem i powiedział żebym zobaczył drążki czy się czasem nie pokrzywiły. Tak jak powiedział tak zrobiłem drążki nie są pokrzywione wszystko jest dobrze. Czy może to być wina płynu od wspomagania bo jest troszkę spracowany. ???? :| :|

Opublikowano
pompa może nie działać jak masz mało płynu w układzie może pasek na kole od pompy się ślizga a może rzeczywiście masz skrzywione drążki opona pękla to uderzenie było spore po czym sądzisz,że masz drążki nie pokrzywione sam tak myślisz czy mechanik sprawdzał?Warto przejrzeć układ może gdzieś ucieka płyn.Sprawdzałeś poziom płynu?

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Pompa działa Pasek się nie ślizga drążki sprawdzałem a Poziom płynu jest Normalny tylko płyn ma Kolor czarny a powinien mieć czerwony
Opublikowano
Czy płyn czerwony czy czarny zużuty to i tak wspomoganie powinno być ja mam ten sam model i wogóle nie wymieniałem płynu od 6 lat i wspomaganie chodzi to musi byc coś z drązkami niema bata jedź na diagnostyke i zobacz
Opublikowano
Dobra Panowie Od jutra biorę się za nią :) jak coś to wam napisze co było nie tak :) Dzięki za wasze opinie :)
Opublikowano
ja też mam podobny problem wymieniłem płyn przy okazji wyjołem zbiorniczek i go przepłukałem.Na początku wyła pompa po godzinie jak prubowałem ja odpowietszyc to ucichła a po chwili całkiem niema wspomagania.Co to może być? Padła pompa??
Opublikowano
połowa przewijania to jakiś kretyński baner Kamil trajk .....człowieku weź przestań

a co masz jakis problem?? nie wiem o co Ci chodzi...

Opublikowano
ja też mam podobny problem wymieniłem płyn przy okazji wyjołem zbiorniczek i go przepłukałem.Na początku wyła pompa po godzinie jak prubowałem ja odpowietszyc to ucichła a po chwili całkiem niema wspomagania.Co to może być? Padła pompa??

Bardzo możliwe że padła pompa jeśli nie słychać żeby pracowała to niestety jej żywot się zakończył

a co do wymiany płynu to może to być jego wina bo jeśli płyn jest przepracowany to mogą robić się zatory w przewodach tak słyszałem. chwilowo nie ruszyłem z robotą bo przyszła znowu zima :( a niestety nie posiadam garażu :(

Opublikowano

Juz wszystko działa,odpiołem koncówki i maglownica ladnie pracuje,przedmuchałem wszystkie przewody i zalałem nowy olej pompa działa bo na pełnym skrecie aż samochód przygasa,okazało się że zamieniłem śrubki od węży zasilanie z powrotem i teraz wszystko jest tak jak było wcześniej.

A może ktoś wie czy w BMW tak niezbyt lekko chodzi kierownica??

Opublikowano
A coś słyszałem że jakąś podkładke się wyjmuje w pompie żeby dawała większe ciśnienie może w tedy bedzie lżej tylko gdzie ona jest,w którym miejscu?
Opublikowano
Nie podkładkę a dławik , na wężu będzie w połowie długości masz zaciśnięty taki metalowy kawałek rurki i to właśnie jest dławik(fakt po usunięciu pompa pracuje ciszej i lżej, sprawdzone na własnym autku) .
Opublikowano
musisz zajechać do firmy która zakuwa końcówki na wężach i poproś to ci wymienią wąż kosz 30 zł (miesiąc temu taż zakuwałem) bo inaczej nie pozbędziesz się tego. A dławik poprostu powoduje zwężenie przekroju węża dla tego lepiej chodzi wspomaganie bez niego