Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wszyscy dobrze wiemy jak wygląda wycieraczka od kierowcy w e34.. mam małe pytanko ostatnio wymienilem samo pióro wycieraczki ale troche to trwa czy ma ktos patent zeby na ten "haczyk" załozyć normalna wycieraczke np. banana?
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano

Nie przesadzaj że wymiana samej gumki,aż tyle trwa.Nie musisz przecież rozginać wszystkich blaszek. Po paru takich wymianach,dojdziesz do perfekcji.Mnie w tej chwili,wymiana gumki,zajmuje około 3 min.

A banan w BM-ce ? Ja osobiście jakoś tego nie "widzę". Oryginał,to oryginał !

Opublikowano
Musisz wyciac te ucho i przyspawac odwrotnie tak jak jest po prawej i bedziesz sobie mogl montowac wycieraczk jakie chcesz. Co do samej wymiany gumek, to juz niestety nie jest to, co cala nowa wycieraczka. Nie zbiera juz tak ladnie.
Opublikowano
Banan wygląda nie najgorzej, a oryginalna wycieraczka jest dużo cięższa i przez to bardzo obciąża mechanizm dlatego też rozmyślam nad zamianą.Mam w związku z tym pytanie - czy nie dało by się zastosować ramienia wycieraczki pasażera zamiast odwrotnego kierowcy?
Opublikowano
jeśli założysz z lewej banana to by głupio wyglądało jakby go też niebyło z prawej strony , ale banan na to do siebie że nie będzie dolegał do szyby jak jest złożona wycieraczka , ja tak się nadziałem i odstawała jak antena satelity
Opublikowano
od strony pasażera mam banana i dolage super wiec podejrzewam ze od mojej strony tez by dolegal.. czyli wychodzi na to, ze jedyny ratunek to szlifierka i spawarka ;) mam drugie ramie wiec jesli bedzie beznadziejnie wygladalo to wroce do orginalu ;)
Opublikowano
widzialem na allegro komplet lewa i prawa 100 ;/ zobacze jak wyjdzie z przespawaniem jak to bedzie wygladalo a jak bedzie lipa to zaloze orginalne ramie i tylko bede zmienial gumke ;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja założyłem banany bez żadnych przeróbek , może nie pasuje idealnie w ramię wycieraczki ale się trzyma , mam tak około pół roku i nie narzekam
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg